J van kooten

Kwaliteit geboden
Kwaliteit in stukadoorswerk is ons kenmerk. Wij zijn een middelgroot stukadoorsbedrijf dat al 15 jaar werkzaam is in de onderaanneming van stukadoorswerkzaamheden in de nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw en (onze specialisatie) de particuliere sector. Tot nu toe hebben we een goede terugkijk op onze zeer tevreden klantenkring. Dit alles heeft te maken met betrouwbaarheid, kwaliteit, prijs, service en het nakomen van gemaakte afspraken met onze klanten.

Totaal concept
Stukadoorsbedrijf Onkruijt biedt u een totaal concept voor de afwerking van uw plafonds en wanden. Van stukadoorsprojecten voor bouw- en aannemingsbedrijven tot schitterend afgewerkte decoratiewanden of plafonds in vele afwerkingen te verkrijgen, ook voor particulier. Er wordt gewerkt met moderne technieken, de beste producten. Helderheid en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke onderscheidende waarden van het bedrijf. Bij stukadoorsbedrijf-Onkruijt weet u wat u krijgt en wat u krijgt is goed! Kwaliteit is bij ons vanzelfsprekend.

Service van de vakman
Wij werken met een gemotiveerd team die bestaat uit vakbekwame stukadoors. Onze stukadoors hebben jarenlange ervaring en in combinatie met de hoogwaardige producten die we gebruiken binnen het bedrijf, kunnen zij een perfect stukje werk bij de klant opleveren. Wij zouden graag uw vertrouwen winnen, door u de beste service aan te bieden die er in onze bedrijfstak bestaat.

stucwerk

Stukadoorsbedrijf Onkruijt is hét bedrijf voor u als u op zoek bent naar een ervaren stukadoor. Binnen stucwerk zijn er velen soorten. Hieronder zullen wij de meest voorkomende toelichten zodat u wellicht al een keuze kunt maken.
Naast stucwerk kunt u ook bij ons terecht voor gevel en plafond werkzaamheden. Om een idee te krijgen van wat wij allemaal voor u kunnen betekenen, kunt u een kijkje nemen in onze referenties. Voor meer informatie over stucwerk of onze overige werkzaamheden kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Soorten stucwerk
Er zijn een aantal verschillende soorten stucwerk dat wij uitvoeren. Elk soort heeft zo zijn eigen voordelen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende vormen voor u op een rijtje gezet. Mocht u vragen hierover hebben of hulp bij uw keuze willen, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Glad stuken: Bij glad stucwerk worden de muren en het plafond helemaal glad gemaakt. Dit geeft ruimtes een chique en luxe uitstraling. Het stucwerk wordt afgewerkt met een latex wand- en plafondverf. Dit kunt u op twee manieren laten aanbrengen, namelijk met een verfroller of een airless verfspuit. Ook heeft u de mogelijkheid om een van de vele kleuren te kiezen. Afhankelijk van de staat van uw wanden en plafond kan de dikte van het stuken variëren tussen 1mm en 10 cm.
Sierpleister: Sierpleister is een meer decoratieve vorm van stucwerk. Binnen deze soort zijn er ook een aantal vormen. Dit zijn rustiekputz, granol en spachelputz. Rustiekputz bestaat uit een kunststof bindmiddel en gebroken marmerkorrels. Spachelputz is vrijwel dezelfde samenstelling alleen is minder grof dan de rustiekputz. Tot slot heeft granol een grof uiterlijk. De muur is gestuukt maar er zitten in het oppervlak putjes en groeven.
Spackspuiten: Bij spackspuiten worden er twee lagen op de wanden aangebracht. De eerste laag wordt aangebracht om de muur egaal te maken. De tweede laag zorgt voor de korrelstructuur. De lagen worden in de door u gewenste kleur aangebracht, zo hoeft er niet achteraf geschilderd te worden. Ook is deze vorm vrij goedkoop en is het proces snel.
Schuurwerk: Schuurwerk is een soort stucwerk waarbij de muur een fijne korrelige structuur krijgt. Dit wordt in cirkelvorm aangebracht waardoor het warme uitstraling geeft. Het materiaal is goed vochtregulerend dus in zowel droge als vochtige ruimtes toe te passen.
Saus- of behangklaar stuken: Deze vorm wordt gebruikt om de ondergrond voor schilderen of behangen egaal te maken. Zo heeft u hierna het mooiste resultaat van uw verf of behang. Bij een ongelijke ondergrond of scheurtjes hierin, brengen wij een gips of pleister laag aan. Hierdoor krijgt u het meest egale resultaat.
De soorten stucwerken liggen allemaal in verschillende prijsklassen en zijn geschikt voor verschillende situaties. Bij interesse kunt u hiernaast direct een offerte aanvragen.

Gevelisolatie
Gevelisolatie wordt niet alleen gebruikt om energie te besparen, maar zorgt ook voor verfraaiing van de gevel. Veel woonwijken zijn inmiddels door de kleurrijke afwerking opgewaardeerd. De uitstraling van het vastgoed wordt daardoor verhoogd. De isolatiedikte is in principe onbegrensd. Dit in tegenstelling tot veel andere isolatiemethodes.
Gevelisolatie biedt ook technische verbeteringen. Thermische spanningen in de buitenmuur worden tegengegaan. Koudebruggen kunnen veelal eenvoudig worden voorkomen. Gevelisolatie verhoogt het leefcomfort in de woning. Een aantal voorbeelden van deze comfortverhogende eigenschappen:
Energie zuinig
Onderzoek toont aan, dat het aanbrengen van de isolatielaag aan de buitenzijde van een gevel, de beste manier van isoleren van gevels van (bewoonde) gebouwen is. De geïsoleerde buitenwand slaat overdag de warmte die in het gebouw geproduceerd wordt op; ‘s avonds en ‘s nachts, als er niet meer gestookt wordt, staat de wand deze opgeslagen warmte naar binnen af. Een gelijkmatige verwarming van de woning is het resultaat. Deze eigenschap staat bekend als het zogenaamde warmte regulerend vermogen van muren.
Lucht dat door een niet geïsoleerde wand afkoelt, zakt naar beneden. Dit wordt ervaren als tocht. Dit verschijnsel wordt ‘valse tocht’ genoemd. Omdat een muur met gevelisolatie veel minder snel afkoelt zal ‘valse tocht’ niet optreden. Op een koude ongeïsoleerde gevel kan condensatie optreden. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan. Een goed geïsoleerde muur blijft warm en voorkomt zo condensatie.

Schuurwerk
Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Het heeft een zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte variërend van 5 tot 10 mm en moet in een keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creëren.
Schuurwerk plafond
Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.
Het “schuur”-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen.

Spack spuiten
Spack spuiten is een afwerkmethode van wanden en plafonds in de woning- en utiliteitsbouw. Voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten zijn het eventueel egaliseren van de kale ondergrond, het afplakken van ramen en deuren, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.
Voor het aanbrengen van het spack ( spuitpleister ) wordt een spackpuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt aangebracht en afgemest, dit is het egaliseren en wegwerken van oneffenheden. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht, de zogenaamde afkorrellaag.
Ondergrond
Spack kan worden aangebracht op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken, gips gebonden mortels, gipsgebonden platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cement gebonden platen. Het aanbrengen van spackwerk is arbeidsintensief werk, en het moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat. Het uiteindelijke resultaat van spackwerk valt en staat met de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakken.
Spackwerk is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en u kunt zelf aangeven hoe fijn of hoe grof u de afwerklaag wenst.

Raapwerk
Raapwerk: (het waterpas en haaks uitvlakken van grove / ruwe wanden) Wij kunnen uw badkamer, keuken of toilet weer vlak en strak maken.
De raaplaag is de basislaag over het metselwerk heen. Het is het vlak en strak maken van ruwe wanden. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Voor het goed vlak maken rijen we de wanden met een aluminium profiel: zowel horizontaal als verticaal. Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden maar ook loodrecht. De zo verkregen ondergrond is ideaal om te af te werken. Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus:
Tegel klaar
Behang klaar
Saus klaar
Vochtbestendig aanbrengen
Het onderscheid tussen de traditionele en de moderne manier is in hoofdzaak de vochtbestendigheid. Het cementgebonden product wordt veelal in natte ruimtes toegepast maar is daartegenover veel arbeidsintensiever. De moderne methode (gipsgebonden) wordt bij grotere oppervlakten machinaal aangebracht.


  • Adres
    Fregatstraat 13
    3317ZC Dordrecht

Foto's

Beoordelingen

Er zijn (nog) geen recensies geschreven voor J van kooten.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media