02-01-2018

Bespaartip #31 Kruipruimte isolatie

Nederland is prachtig. Mooie natuur, voldoende cultuur en met een beetje geluk een leuke buur. Het enige minpuntje aan ons mooie land, vinden wij het weer. Op die twee klamme zomerse weken in augustus na, is ons klimaat toch wel te bestempelen als vrij nat. Dit levert in de herfst de meest knusse zondagmiddagen op. Maar al die nattigheid heeft ook zo zijn nadelen. Eén hiervan is vocht in de kruipruimte. Optrekkend vocht zorgt er onder andere voor dat jouw huis minder snel opwarmt. En dat zie je terug op de energierekening.

Besparen met kruipruimte isolatie

Het vocht uit de kruipruimte trekt door de vloer heen, het hele huis door. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in het huis snel hoger, waardoor het langer duurt om het huis te verwarmen. Droge lucht verwarmt nou eenmaal een stuk sneller. Hoe je makkelijk van optrekkend vocht af komt is door middel van kruipruimte isolatie. Het isoleren gebeurt door middel van het plaatsen van bijvoorbeeld isolatiematrassen, schelpen of isolatieparels op de bodem van de kruipruimte. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie is een relatief kleine klus maar bespaart je al 190 euro per jaar op de energierekening.

Is mijn huis geschikt voor kruipruimte isolatie?

Om kruipruimte isolatie aan te kunnen brengen, zijn er drie voorwaarden. Ten eerste is het hebben van een kruipruimte erg handig. Ten tweede zal er geen puin in de kruipruimte mogen liggen. Denk bijvoorbeeld aan stukken beton. Ten slotte moet de kruipruimte hoger zijn dan 30cm.

Betaal niet te veel: vergelijk

Vormen deze voorwaarden geen obstakel en wil je graag besparen via kruipruimte isolatie? Vraag direct drie verschillende offertes aan om te vergelijken. Uiteraard is dit geheel gratis en ontvang je alleen offertes van de beste vakmensen.

  • Geschreven door Ronald de Jong
  • Ronald viert in 2019 zijn 20-jarige jubileum in het isolatievak. Met name op het gebied van spouwmuur- en vloerisolatie adviseert hij dagelijks consumenten. Als Freelancer schrijft Ronald voor Offertevergelijker, om zo nog meer mensen te bereiken met zijn boodschap: isoleren is goed voor het milieu én de portemonnee.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media