Houten vloer

  • Vakkundig geplaatst
  • Snel geplaatst
  • Scherpe tarieven

Houten vloer leggen

Een houten vloer staat prachtig in zowel een oude woning als een nieuwbouwhuis. Het brengt veel sfeer met zich mee en heeft een zeer lange levensduur. Als je besluit een houten vloer te laten leggen, kun je kiezen uit twee soorten: de massief houten vloer en een houten parketvloer. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar welke soort het ook is geworden; de vloer moet nog wel even gelegd worden.

Verschil massief en parket

De massieve houten vloer is een volledig natuurproduct dat uit één stuk hout is gezaagd. Een massief houten vloer gaat bij goed onderhoud een leven lang mee en brengt daarnaast ook enorm veel sfeer met zich mee.

Houten parket bestaat altijd uit meerdere lagen. Vaak met een toplaag van eikenhout. Het voordeel van parket is dat het minder 'werkt' bij temperatuurverschillen dan dat massief hout doet. Daarnaast is parket vaak ook goedkoper dan massief hout.

De houten vloer leggen

Zodra je weet welke soort vloer je wilt, kun je gaan nadenken over de houtsoort en afwerkingsmogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld eiken, grenen of kers? Daarnaast beslis je of je de vloer zwevend (los op de ondergrond) of verlijmd (vast aan de ondergrond) wilt hebben gelegd. Een houten vloer leggen is niet makkelijk. Je kan hiervoor dan ook het beste een vakman inhuren als je wil dat het perfect gebeurt.

Kies de beste vakman voor de beste deal

De aanschaf van een houten vloer is vrij prijzig. Daarom is het wel zo fijn als deze mooi wordt gelegd en je er een leven lang plezier van hebt. Om hier zeker van te zijn, kun je het beste een vakman inhuren. Ben je benieuwd naar de kosten voor het leggen van de houten vloer? Doe dan eens een vrijblijvende offerte aanvraag via Offertevergelijker. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend meerdere aanbiedingen van vakmannen bij jou uit de regio. Door verschillende offertes te vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media