Optrekkend vocht verhelpen

  • De beste specialisten
  • Snelle oplossing
  • Goede garantie

Optrekkend vocht offertes vergelijken

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem dat zich vaak laat zien in woningen van voor 1960. Het vervelende aan optrekkend vocht (of opstijgend vocht) is dat het nooit vanzelf verdwijnt, maar juist steeds erger wordt. Lees hier meer over het ontstaan, de gevolgen en het oplossen van optrekkend vocht.

Optrekkend vocht herkennen

Opstijgend vocht komt vooral voor op de begane grond en in de kelder. Karakteristiek zijn de vochtplekken op de muur tot een hoogte van 120 centimeter. Verder zorgt het voor een muffe lucht in huis, laat behang of stucwerk los in het probleemgebied en komen eventuele plinten los te liggen.

Oplossingen en kosten

Het vochtprobleem wordt alsmaar erger indien er geen maatregelen worden genomen. Het is daarom aan te raden om opstijgend vocht zo snel mogelijk aan te pakken. De meest gebruikte technieken om dit te doen, zijn injecteren en natuurlijke muurventilatie (Carebrick). Hieronder vind je de gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten.

Oplossing Gemiddelde kosten
Injecteren €100 per strekkende meter
Natuurlijke muurventilatie (Carebrick) €115 per strekkende meter

Oorzaak optrekkend vocht

Woningen van voor 1960 zijn vaak gebouwd met materialen dat niet volledig vochtwerend zijn. Wanneer de fundering of het metselwerk over de jaren heen te veel zijn blootgesteld aan vocht, kan het uiteindelijk poreus worden en vocht opnemen. In dit geval spreek men van optrekkend of opstijgend vocht.

Gevolgen optrekkend vocht

De gevolgen van optrekkend vocht zijn erg vervelend! Ten eerste hangt er continu een muffe lucht in huis en zorgt het voor lelijke vochtplekken op de muur. Verder kan de fundering gaan rotten door het vocht en kun je zelfs te maken krijgen met gezondheidsklachten. Door de te hoge luchtvochtigheid in huis krijgen schimmels en huisstofmijt vrij spel. Dit kan zorgen voor allergieën en problemen aan de luchtwegen. Zowel voor je portemonnee als voor je gezondheid is het dan ook verstandig om opstijgend vocht zo snel mogelijk op te laten lossen!

Ontvang offertes voor vochtbestrijding

Wil je voorgoed van het optrekkende vocht af en ben je benieuwd welke kosten hier exact aan verbonden zijn? Vraag dan gratis offertes aan van vochtspecialisten uit de regio. Dit kost je nog geen 2 minuten tijd en bespaart je al snel honderden euro’s!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media