Plavuizen

  • Vakkundig gelegd
  • Scherpe tarieven
  • Nette afwerking

Plavuizen vloer leggen

Je gaat voor een vloer die wel tegen een stootje kan: plavuizen. De tegelvloer is een veelgekozen vloersoort in Nederland en is er in alle kleuren en maten. Voor het leggen van plavuizen kun je het beste een vakman inschakelen. Dit is namelijk geen eenvoudige klus en je wil natuurlijk wel dat het perfect gebeurt.

Waar op letten bij plavuizen?

Als je voor plavuizen kiest, is het aan te raden om met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste zijn plavuizen in combinatie met vocht al snel erg glad. Plavuizen in vochtige ruimtes wordt dan ook niet aangeraden.

Ten tweede zijn plavuizen eenvoudig schoon te houden, maar hebben de voegen wel onderhoud nodig om ze mooi te houden. Om het jaar een likje voegverf om een schone look te behouden, is geen overbodig luxe. Met name witte voegen gaan er anders erg vuil uitzien.

Bedenk ten slotte goed welke kleur en eventueel motief jouw tegels krijgen. Iets wat in de showroom prachtig is, kan thuis iets minder mooi uitkomen. Daar kom je vaak pas achter als het er eenmaal in ligt. Een bewuste keuze voor een soort tegel is daarom sterk aan te raden.

Kies voor een vakman

Als je even rondvraagt, vind je waarschijnlijk al snel een achteroom die 'ooit weleens een vloertje heeft gelegd' en dit wel wil doen voor een zacht prijsje. Wij raden je sterk aan om altijd te gaan voor een professional. Dit is misschien iets duurder, maar plavuizen leggen is een vak apart. Daarnaast moeten slecht gelegde plavuizen er uit worden gesloopt en opnieuw worden gelegd. Mocht het dus mis gaan, ben je achteraf nog veel meer geld kwijt en veel frustratie rijker.

Betaal niet te veel

De prijzen die vloerenleggers rekenen voor het aanbrengen van plavuizen lopen erg uiteen. De kosten liggen gemiddeld tussen de €24 en €41 euro per m2. Een flink verschil. Door vloerenleggers bij jou uit de regio te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Wel zo fijn.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media