06-01-2018

28.470 Traptreden per jaar

‘Oeps, mijn telefoon ligt nog boven’, ‘Ga jij even bij Noah kijken?’, ‘Heb ik de verwarming nou wel of niet uitgezet?’ Er is altijd wel een reden om nog even snel naar boven (of beneden) te moeten. Dit zorgt ervoor dat we per persoon meer dan 28 duizend* traptreden per jaar afleggen. 28 Duizend! En dan hebben we het alleen nog maar over de trap in huis.

Die arme trap...

Voor jezelf is al dit traplopen natuurlijk hartstikke gezond. Je wordt niet voor niks aangeraden om op het werk de trap te nemen in plaats van de lift. Wie er minder baat bij heeft is de trap. Stel je woont met zijn vieren in huis. Dan gaat het al om 113.880 voetstappen per jaar. Na vijf jaar zit je al op bijna 570.000 traptreden. Op één trap! Dat is niet niks.

Met deze kennis, kun je je vast bedenken dat een trap niet eeuwig meegaat. Althans, de buitenkant. Deze heeft zo nu en dan een opfrisbeurt nodig; een renovatie. Zo kun je de trap opnieuw laten bekleden of bijvoorbeeld laten voorzien van nieuwe overzettreden. Na een behandeling van een van onze experts, gaat jouw trap weer duizenden ‘ik loop nog even naar boventjes’ mee.

Benieuwd wat traprenovatie kost?

De kosten voor traprenovatie verschillen niet alleen per behandeling, het hangt ook enorm af van welke professional je inschakelt. Zorg daarom dat je altijd meerdere aanbiedingen vergelijkt. Een eenvoudige en snelle manier om dit te doen is via Offertevergelijker. Wij brengen je vrijblijvend in contact met maximaal 3 verschillende aanbieders. Zij zullen een prijs- en tijdsinschatting maken op basis van jouw klus, waarop je zelf beslist of jouw perfecte deal er bijzit. Of niet. Dat kan natuurlijk ook. Vrijblijvend = vrijblijvend.

* Dit aantal is gebaseerd op een persoon die drie keer per dag een standaard trap van 13 treden op en af gaat.

  • Geschreven door Liza Beverwijk
  • Liza is bij ons verantwoordelijk voor de social media en vindt het daarnaast leuk om zo nu en dan een stukje te schrijven voor de blog. ‘Als ze groot is’ wil ze graag nog meer van de wereld zien en als het even kan deze wereld net ietsje mooier maken.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media