Vloerisolatie

  • Bespaar €250 per jaar
  • Verhoog het wooncomfort
  • Binnen 1 dag geplaatst

Vloerisolatie offertes vergelijken

In de zomer denk je misschien niet direct aan het isoleren van de woning. Toch is het juist nu extra voordelig om te isoleren. Isolatiebedrijven hebben het 's zomers namelijk een stuk rustiger. Om de agenda gevuld te houden, hanteren zij aantrekkelijke laagseizoenprijzen. Lees hier meer over vloerisolatie en vraag voor prijzen op maat gratis offertes aan van isolatiebedrijven uit de regio.

Hoe werkt vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer vanuit de kruipruimte bedekt met isolatiemateriaal. Hierdoor kan vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer door de vloer omhoog trekken. Zo maak je direct een einde aan de koude vloer, daalt de luchtvochtigheid in huis en stijgt het wooncomfort aanzienlijk. Het aanbrengen van vloerisolatie duurt vaak niet langer dan één dag.

Hoe werkt vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

De kosten voor vloerisolatie liggen tussen de €25 en €35 per m2. Hieronder vind je een kostenindicatie per woningtype en de gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening.

Type Woning Gemiddelde kosten Jaarlijkse besparing
Tussenwoning €1400 €200
Twee-onder-een-kap €1550 €250
Vrijstaande woning €2100 €280

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Met name woningen die gebouwd zijn voor 1991 zijn nauwelijks geïsoleerd en hebben veel voordeel van vloerisolatie. Verder moet de kruipruimte minimaal 45 centimeter hoog zijn, zodat er voldoende werkruimte is om de isolatie aan te brengen.

Gratis prijzen op maat

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn een indicatie. In de praktijk blijkt dat de kosten per bedrijf tot wel 30% verschillen. Door meerdere offertes te vergelijken, ontdek je heel eenvoudig bij welk bedrijf je de beste deal krijgt. Via Offertevergelijker vraag je gratis offertes aan van erkende isolatiebedrijven bij jou uit de regio. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend en duurt slechts twee minuten.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media