Vloerisolatie

 • Bespaar €250 per jaar
 • Binnen 1 dag geplaatst
 • Nu met hoge subsidie!

Vloerisolatie offertes vergelijken

Vloerisolatie offertes aanvragen en met elkaar vergelijken? Dan ben je bij Offertevergelijker op de juiste plek. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt en vraag je binnen enkele minuten meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken ben je vaak honderden euro’s goedkoper uit. Meer weten? Blijf dan vooral lezen! We leggen je precies uit wat de voordelen zijn, waar je op moet letten en hoe je gemakkelijk & snel meerdere offertes aanvraagt. Heb je alsnog vragen, schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen – onze experts helpen je graag verder.

Hoe werkt vloerisolatie precies?

Hoe werkt vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer vanuit de kruipruimte bedekt met isolatiemateriaal. Hierdoor kan vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer door de vloer omhoog trekken. Zo maak je direct een einde aan te hoge luchtvochtigheid in huis en stijgt het wooncomfort aanzienlijk. Het plaatsen van vloerisolatie is doorgaans binnen één dag gedaan.

Profiteer direct van de talloze voordelen

Dat vloerisolatie steeds populairder wordt is geen verrassing. Er zijn namelijk tal van voordelen:

1. Warmere, meer aangename vloer

Weinig is zo fijn als een warme vloer in de koude wintermaanden. Dankzij vloerisolatie voelt je vloer zelfs in de koudste maanden minder koud en kil aan. Dat is wel zo fijn.

2. Minder tocht & vocht

Misschien heb je het niet door, maar een slecht of niet geïsoleerde vloer kan zorgen voor tocht in huis en vochtopbouw. Met degelijke vloerisolatie ga je dit tegen en zorg je voor een aangenamer binnenklimaat.

3. Lagere energierekening dankzij betere isolatie

Net zoals andere soorten isolatie, nieuwe beglazing en nieuwe, kunststof kozijnen, zorgt vloerisolatie voor een lagere energierekening. Door de beter isolerende vloer hoef je immers minder te stoken, iets wat je op den duur honderden euro’s kan schelen.

4. Hoger energielabel & hogere woningwaarde

Betere isolatie gaat hand in hand met een hoger energielabel en een hogere woningwaarde. Dit kan zelfs een verschil uitmaken van duizenden euro’s, al verschilt dit per huis. Hoe dan ook, dankzij degelijke vloerisolatie stijgt hoogstwaarschijnlijk de waarde van je woning.

5. Milieuvriendelijk

Minder stoken betekent ook dat je het milieu en klimaat minder belast. Ook dit is mooi meegenomen.

6. Werkt samen met dakisolatie, spouwmuurisolatie & zoldervloerisolatie

Vloerisolatie is natuurlijk niet de enige soort isolatie die je in je woning kunt aanbrengen. In principe werkt vloerisolatie naadloos samen met andere soorten isolatie, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie en bodemisolatie. Hierdoor kun je gemakkelijk stapsgewijs je huis beter isoleren.

7. Relatief gemakkelijk aan te (laten) brengen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt er bij het plaatsen van vloerisolatie niet heel veel kijken, ook niet op gebied van kosten. Natuurlijk, het is wel een klus die je het beste aan een professional overlaat, maar je hoeft niet dagen in de rommel te leven. Hoelang de installatie precies duurt, verschilt per huis, maar doorgaans is de installateur zo’n één tot twee dagen bezig. Dat valt dus reuze mee.

Stappenplan: houd hier allemaal rekening mee bij vloerisolatie

Waar je allemaal rekening mee moet houden voor, tijdens en nadat je vloerisolatie laat aanbrengen? Doorloop onderstaande stappen en je weet 100% zeker dat je niet alleen optimaal profiteert van de voordelen van vloerisolatie, maar ook dat je het tegen een scherpe prijs laat installeren.

Stap 1: zijn de woning en kruipruimte geschikt?

Voor je offertes vergelijkt of contact opneemt met een vakbekwaam bedrijf is het eerst belangrijk om te kijken of je woning überhaupt geschikt is voor dit type isolatie. Het zit namelijk als volgt: niet alle vloeren kunnen worden geïsoleerd. Om vloerisolatie te kunnen aanbrengen moet de woning vóór 1990 gebouwd zijn. Woningen met een later bouwjaar zijn reeds voldoende geïsoleerd. Ten slotte moet de kruipruimte een minimale hoogte van 40 centimeter hebben, zodat er voldoende werkruimte is om de isolatie aan te brengen. Ook is er een kruipluik nodig – anders kan de installateur niet de kruipruimte bereiken. Indien jouw situatie aan deze voorwaarden voldoet, is deze bij uitstek geschikt voor vloerisolatie.

Stap 2: kom je in aanmerking voor subsidie?

Net zoals bij andere soorten isolatie is er voor vloerisolatie een landelijke subsidie beschikbaar, de ISDE-subsidie genaamd. Hiernaast hebben veel gemeentes, regio’s en provincies hun eigen regelen. Weten of dit ook voor jou het geval is? Dan raden we je aan om te kijken op de Subsidiewijzer van Milieu Centraal.

Stap 3: offertes aanvragen

Nu je weet of je woning geschikt is en of je in aanmerking komt voor subsidies heb je waarschijnlijk wel duidelijk of vloerisolatie voor jou de goede keuze is. Vervolgens is het zaak om offertes aan te vragen. Veel mensen maken de fout om slechts een enkele offerte aan te vragen. Dit terwijl ze door meerdere prijsindicaties aan te vragen en met elkaar te vergelijken een stuk goedkoper uit zouden zijn. Dit doet je gelukkig gemakkelijk en snel op OfferteVergelijker.nl. Je hoeft slechts één aanvraagformulier in te vullen, waarna je binnen enkele minuten meerdere offertes ontvangt.

Stap 4: vloerisolatie offertes vergelijken

Het vergelijken van de offertes vereist wel wat aandacht. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk uitgeven en kiezen voor de scherpste aanbieding. Waar moet je allemaal op letten? Belangrijke zaken zijn:

 • Duidelijke omschrijving van alle werkzaamheden
 • De kosten van alle werkzaamheden en materialen
 • Omschrijving van het gebruikte isolatiemateriaal (incl. certificering) en diens eigenschappen (isolatiewaarde, brandveiligheid)
 • De minimale isolatiewaarde – doorgaans uitgedrukt in Rc – van de vloer nadat de vloerisolatie is aangebracht
 • Eventuele garanties, doorgaans afhankelijk van de branchevereniging
 • Lidmaatschap van branchevereniging (VENIN, SBVN, VLOK, Bouwgarant) en, indien nodig, certificering, bijvoorbeeld bij PUR-vloerisolatie

Stap 5: knoop doorhakken & contact met de specialist

Aan de hand van de offertes en de bovenstaande zaken kun je een keuze maken voor een van de offertes. Vervolgens brengen we je in contact met het desbetreffende bedrijf en nemen zij het stokje van ons over. De specialist gaat met je in overleg over de werkzaamheden en de planning. Nog even wachten en je hebt inderdaad hoogwaardige vloerisolatie in huis, inclusief de voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor vloerisolatie?

De exacte kosten voor vloerisolatie verschillen per situatie. Factoren als het isolatiemateriaal, de begaanbaarheid van de kruipruimte en de specialist die het uitvoert spelen hierbij een rol. Hieronder vind je een kostenindicatie per woningtype en de gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening. Om zeker te weten dat je de beste deal kiest, is het aan te raden om altijd eerst meerdere bedrijven te vergelijken.

Type Woning Gemiddelde kosten Jaarlijkse besparing
Tussenwoning € 1.900 € 200
Twee-onder-een-kap € 2.300 € 400
Vrijstaande woning € 3.500 € 600

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Dat hangt af van hoe oud je huis is. Woningen van na 1990 hebben al voldoende isolatie. Alleen bij oudere huizen is nog vloerisolatie nodig. Ook heb je genoeg kruipruimte nodig om de isolatie aan te brengen.

Is vloerisolatie mogelijk zonder kruipruimte?

Vloerisolatie kan ook worden aangebracht als er geen kruipruimte is. Dit brengt echter meer kosten en werkuren met zich mee. Als er geen kruipruimte is, wordt de vloer langs boven geïsoleerd. Dit betekent dat de bovenste laag van de vloer moet worden opengebroken, waarna een isolerende laag wordt aangebracht. Vervolgens wordt de vloer weer hersteld. 

De voordelen van OfferteVergelijker.nl

Ons allergrootste voordeel is dat je dankzij ons tot wel €200 kunt besparen op de kosten van je vloerisolatie. Andere voordelen zijn:

 • Gemakkelijk & snel: binnen enkele minuten meerdere offertes in je inbox
 • Gratis & vrijblijvend vloerisolatie offertes vergelijken: je zit nergens aan vast
 • Betrouwbare vakmannen & onafhankelijk advies: bij vragen helpen we je graag op weg
 • Samenwerking met bedrijven bij jou in de buurt
 • Ook voor andere producten en soorten isolatie

Vraag direct meerdere vloerisolatie offertes aan

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor jouw situatie? En wil je tegen een zo scherp mogelijke prijs goede vloerisolatie waarmee je weer decennia vooruit kan? Vraag dan hier gratis offertes aan van erkende isolatiebedrijven. Een offerteaanvraag voor vloerisolatie is geheel gratis én vrijblijvend en duurt nog geen 2 minuten! Je ontvangt de aangevraagde vloerisolatie offertes in je mail, waarna je zelf aan de slag kan gaan met vergelijken. Kom je hier niet uit of kun je ondanks alle informatie op deze pagina wat extra hulp gebruiken? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen – onze experts helpen je graag op weg. Ook dit is volledig gratis en vrijblijvend.

Woningen die zijn gebouwd voor 1990 zijn in de meeste gevallen nog niet voorzien van vloerisolatie. Door het isoleren van de vloer bespaar je jaarlijks al snel €200 aan energiekosten, kan vochtige lucht niet meer omhoog trekken en stijgt de waarde van jouw woning. Lees hier meer over vloerisolatie en vraag vrijblijvend offertes aan voor prijzen op maat.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media