Vloerisolatie

  • Bespaar €250 per jaar
  • Binnen 1 dag geplaatst
  • Nu met hoge subsidie!

Vloerisolatie offertes vergelijken

Woningen die zijn gebouwd voor 1990 zijn in de meeste gevallen nog niet voorzien van vloerisolatie. Door het isoleren van de vloer bespaar je jaarlijks al snel €200 aan energiekosten, kan vochtige lucht niet meer omhoog trekken en stijgt de waarde van jouw woning. Lees hier meer over vloerisolatie en vraag vrijblijvend offertes aan voor prijzen op maat.

Hoe werkt vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer vanuit de kruipruimte bedekt met isolatiemateriaal. Hierdoor kan vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer door de vloer omhoog trekken. Zo maak je direct een einde aan te hoge luchtvochtigheid in huis en stijgt het wooncomfort aanzienlijk. Het plaatsen van vloerisolatie is doorgaans binnen één dag gedaan.

Hoe werkt vloerisolatie

Kosten vloerisolatie

De exacte kosten voor vloerisolatie verschillen per situatie. Factoren als het isolatiemateriaal, de begaanbaarheid van de kruipruimte en de specialist die het uitvoert spelen hierbij een rol. Hieronder vind je een kostenindicatie per woningtype en de gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening. Om zeker te weten dat je de beste deal kiest, is het aan te raden om altijd eerst meerdere bedrijven te vergelijken.

Type Woning Gemiddelde kosten Jaarlijkse besparing
Tussenwoning €1400 €200
Twee-onder-een-kap €1550 €250
Vrijstaande woning €2100 €280

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Niet alle vloeren kunnen worden geïsoleerd. Om vloerisolatie te kunnen aanbrengen moet de woning voor 1990 gebouwd zijn. Woningen met een later bouwjaar zijn reeds voldoende geïsoleerd. Ten slotte moet de kruipruimte een minimale hoogte van 40 centimeter hebben, zodat er voldoende werkruimte is om de isolatie aan te brengen. Indien jouw situatie aan beide voorwaarden voldoet, kun je jouw woning verrijken met vloerisolatie.

Ontvang gratis offertes

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor jouw situatie? Vraag dan hier gratis offertes aan van erkende isolatiebedrijven. Een offerteaanvraag voor vloerisolatie is geheel vrijblijvend en duurt nog geen 2 minuten!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media