Warmtepomp

 • Vergelijk gratis offertes
 • Bespaar makkelijk geld
 • Gratis, snel en gemakkelijk

Warmtepomp offertes vergelijken

Offerte voor een warmtepomp aanvragen? Of, nog beter, meerdere prijsindicaties aanvragen en deze met elkaar vergelijken? Bij Offertevergelijker kan het. Door meerdere offertes voor een (hybride) warmtepomp aan te vragen ben je uiteindelijk een stuk voordeliger uit. Overweeg jij net zoals honderdduizenden andere Nederlands ook om een warmtepomp aan te schaffen? Lees dan hier meer informatie over de warmtepomp en vraag direct gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Geef mij gratis offertes

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepomp offerte vergelijken

Een warmtepomp is hét groene alternatief voor de gewone cv-ketel. Deze onttrekt thermische energie uit water, lucht of aarde, verhoogt de temperatuur middels compressie en geeft het dan af aan bijvoorbeeld jouw verwarmingsinstallatie. Hierdoor kun je warm water gebruiken, zonder daarbij veel energie te gebruiken.

Waarom warmtepompen zo populair zijn

Inmiddels hebben al meer dan 300.000 een waterpomp aangeschaft. Deze gebruiken zij in plaats van een ‘standaard’ CV-ketel. Het is natuurlijk niet zonder reden dat duizenden mensen de overstap maken. Er zijn namelijk tal van voordelen! We zetten ze op een rij:

 • Lagere energiekosten: in tegenstelling tot je CV-ketel maakt een warmtepomp geen gebruik van gas, maar in plaats daarvan thermische energie die de pomp geheel gratis uit de lucht haalt. Hierdoor is je maandelijkse energierekening aanzienlijk lager.
 • Aanzienlijk duurzamer: niet stoken op gas of hout heeft natuurlijk ook voordelen voor het milieu – een warmtepomp is aanzienlijker duurzamer dan beschikbare alternatieven. Hoe ‘duurzaam’ precies hangt af van de gekozen variant.
 • Altijd een aangename temperatuur: In tegenstelling tot een normale ketel
 • Nauwelijks onderhoudskosten: een warmtepomp hoeft – net zoals je CV-ketel – slechts jaarlijks gecontroleerd of onderhouden te worden. Dit brengt slechts lage kosten met zich mee.
 • Koeling in de zomer: een warmtepomp kan ook werken als koeling voor je huis op die extra warme zomerdagen.
 • Lage aanschafkosten dankzij subsidie: de Rijksoverheid stimuleert de overstap naar warmtepompen met het beschikbaar stellen van uiteenlopende subsidies. Deze drukken die initiële kosten, waardoor de investering een stuk minder imposant is.
 • Snel je investering terugverdienen: één van de redenen waarom mensen voor een warmtepomp kiezen is de relatief snelle terugverdientijd. Mede de subsidies van de Rijksoverheid en de lagere energierekening maken dat je de initiële investering van de pomp (aanschafprijs & installatie) snel terugverdient.
 • Waardevermeerdering woning: net zoals bij andere duurzame investeringen en producten – denk aan zonnepanelen, airconditioning, nieuwe kozijnen, et cetera – zorgt ook een warmtepomp voor waardevermeerdering van je woning. De pomp zorgt namelijk voor een beter energielabel, iets dat hand in hand gaat met een hogere woningwaarde.

Aandachtspunten: houd hier rekening mee!

Kortom, een warmtepomp heeft tal van voordelen, helemaal als je meerdere warmtepomp offertes aanvraagt en met elkaar vergelijkt. Zo weet je zeker dat je de beste deal hebt en je investering het waard is. Wel zijn er een aantal aandachtspunten. Zo is het belangrijk om na te gaan of je huidige woning wel geschikt is voor een warmtepomp. Over het algemeen werken warmtepompen het beste in goed geïsoleerde huizen. Daarnaast vereist een pomp meer ruimte dan een CV-ketel – deze ruimte moet er natuurlijk wel zijn. Ten slotte is het verstandig om in zee te gaan met een ervaren, gecertificeerde installateur. Gelukkig zit je voor laatstgenoemde bij ons goed: wij werken alleen samen met erkende bedrijven en installateurs.

Verschillende soorten

De ene warmtepomp is de andere niet. De term ‘warmtepomp’ is namelijk een verzamelnaam voor uiterst efficiënte energiesystemen die energie uit de buitenlucht onttrekken en deze vervolgens gebruiken om water of lucht mee op te warmen of af te koelen. De manier waarop dit systeem dit doet, kan verschillen. We maken onderscheid tussen de drie populairste soorten: de lucht/lucht warmtepomp, de lucht/water warmtepomp en de hybride warmtepomp.

Lucht/lucht warmtepomp

Dit model haalt warme energie uit de buitenlucht en geeft deze af middels een ventilator. In de zomer kan hij tevens gebruikt worden als airconditioning. De lucht/lucht warmtepomp is de goedkoopste variant; inclusief installatie ligt de gemiddelde prijs tussen de € 4.000,- en € 8.000,-.

Lucht/water warmtepomp

De lucht/water warmtepomp haalt de warmte ook uit de lucht van buiten. Het grote verschil met de lucht/lucht warmtepomp is dat deze variant zijn warmte verspreidt middels het verwarmingssysteem in huis. Bijvoorbeeld de vloerverwarming. De kosten voor een dergelijk systeem liggen rond de € 9.000,-.

Offerte voor een hybride warmtepomp

Wanneer je kiest voor een hybride warmtepomp blijf je deels gebruik maken van je huidige gasketel. Als het rendement van de warmtepomp te laag wordt vanwege koud weer, schakelt deze pomp automatisch over naar de cv-ketel. Zo’n systeem kost gemiddeld tussen de € 5.000,- en € 7.250,-.

Subsidie mogelijk?

Een warmtepomp is niet goedkoop. Gelukkig stimuleert de overheid deze energiebesparende maatregelen enorm. Wanneer je een warmtepomp aanschaft, kun je gebruik maken van subsidies. Hiermee bespaar je duizenden euro’s op de aanschafkosten, waardoor het vaak een stuk beter betaalbaar wordt en de investering zich een stuk sneller terugbetaalt.

Snel & gemakkelijk offertes vergelijken bij Offertevergelijker.nL

Offertevergelijker is dé plek om meerdere warmtepomp offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken:

 • Gemakkelijk en snel vergelijken: warmtepomp offertes vergelijken kan soms lastig zijn, maar wij maken het eenvoudig voor je. In een paar minuten heb je meerdere prijsindicaties (drie) aangevraagd en kun je beginnen met vergelijken.
 • Gratis offerte, geen verplichtingen: Bij ons kun je offertes aanvragen zonder kosten of verborgen verplichtingen. Uiteindelijk betaal je alleen voor het product en de diensten die je kiest.
 • Deskundige informatie en onafhankelijk advies:heb je vragen over welke kozijnen het beste bij je passen, over de kosten, of hoe je de prijsindicaties het best kunt vergelijken? Onze experts staan klaar om je te voorzien van betrouwbaar en persoonlijk advies.
 • Nauwe samenwerkingen: wij werken samen met diverse bedrijven, waaronder specialisten op gebied van warmtepompen. Omdat wij enkel samenwerken met bedrijven die we volledig vertrouwen, kun je erop rekenen dat je offertes ontvangt van betrouwbare aanbieders.

 

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen

Wat is een warmtepomp?

In het kort: een warmtepomp is een efficiënt energie-systeem dat energie uit de lucht, grond of water haalt en deze omzet in warmte voor verwarming en warm water in huis. Ook kan een warmtepomp gebruikt worden om je woning te koelen.

Waarom zou ik een warmtepomp overwegen?

Warmtepompen hebben verschillende voordelen: ze zijn energiezuinig, kunnen helpen bij het verlagen van de CO2-uitstoot, en kunnen op de lange termijn kosten besparen op je energierekening.

Wat zijn de verschillende soorten warmtepompen?

Er zijn verschillende soorten, waaronder lucht-lucht, lucht-water, en hybride warmtepompen, elk met hun eigen specifieke toepassingen en voordelen.

Hoe vraag ik een offerte aan voor een warmtepomp?

’Normaal’ doe je dit via de website via de website van leveranciers van warmtepompen, maar bij ons vraag in een enkele minuten meerdere offertes aan bij verschillende leveranciers. Zo vind jij gemakkelijk en snel de beste deal.

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een offerte?

Let op de specificaties van de warmtepomp, de geschatte installatiekosten, de garantieperiode, en of de offerte inclusief of exclusief BTW is.

Zijn er subsidies beschikbaar voor de installatie van warmtepompen?

In veel regio's zijn er subsidies of fiscale voordelen beschikbaar om de installatie van energiezuinige systemen zoals warmtepompen te stimuleren. Of dit ook in jouw regio het geval is kun je vragen aan de installateur of controleren met de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal.

Hoelang duurt het installeren van een warmtepomp?

De installatietijd is afhankelijk van het type warmtepomp en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld duurt de installatie enkele dagen.

Hoe onderhoud ik mijn warmtepomp?

Onderhoud laat je uitvoeren door een gekwalificeerde technicus. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om hier van tevoren al afspraken over te maken. Zo hoef jij je hier later geen zorgen over te maken.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Warmtepompen kunnen bij goed onderhoud tot 20 jaar of langer meegaan.

Warmtepomp offerte aanvragen: vergelijk gratis specialisten

Wil je weten welk type warmtepomp het beste in jouw situatie past en welk prijskaartje daaraan hangt? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de bedrijven op prijs, ervaring én kwaliteit en vind eenvoudig jouw beste deal.

Twijfel je nog, heb je informatie of kun je wel wat persoonlijk advies gebruiken, bijvoorbeeld over jouw woning of de installatie? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, onze experts helpen je graag verder.

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media