Warmtepomp

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Warmtepomp offertes vergelijken

Het aantal Nederlandse huishoudens met een warmtepomp is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Inmiddels zijn bijna 300.000 woningen voorzien van een warmtepomp en dit aantal zal alleen nog maar groeien. Overweeg jij ook om een warmtepomp aan te schaffen? Lees dan hier meer informatie over de warmtepomp en vraag gratis offertes aan voor prijzen op maat.

Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepomp is het groene alternatief voor de gewone cv-ketel. Deze onttrekt thermische energie uit water, lucht of aarde, verhoogt de temperatuur middels compressie en geeft het dan af aan bijvoorbeeld jouw verwarmingsinstallatie. Hierdoor kun je warm water gebruiken, zonder daarbij veel energie te gebruiken.

Soorten warmtepompen

De drie populairste soorten zijn de lucht/lucht warmtepomp, de lucht/water warmtepomp en de hybride warmtepomp.

Lucht/lucht warmtepomp - Dit model haalt warme energie uit de buitenlucht en geeft deze af middels een ventilator. In de zomer kan hij tevens gebruikt worden als airconditioning. De lucht/lucht warmtepomp is de goedkoopste variant; inclusief installatie ligt de gemiddelde prijs tussen de €4000,- en €8000,-.

Lucht/water warmtepomp - De lucht/water warmtepomp haalt de warmte ook uit de lucht van buiten. Het grote verschil met de lucht/lucht warmtepomp is dat deze variant zijn warmte verspreidt middels het verwarmingssysteem in huis. Bijvoorbeeld de vloerverwarming. De kosten voor een dergelijk systeem liggen rond de €9.000,-.

Hybride warmtepomp - Wanneer je kiest voor een hybride warmtepomp blijf je deels gebruik maken van je huidige gasketel. Als het rendement van de warmtepomp te laag wordt vanwege koud weer, schakelt deze pomp automatisch over naar de cv-ketel. Zo’n systeem kost gemiddeld tussen de €5000,- en €7250,-.

Subsidie warmtepomp

Een warmtepomp is niet goedkoop. Gelukkig stimuleert de overheid deze energiebesparende maatregelen enorm. Wanneer je een warmtepomp aanschaft, kun je gebruik maken van subsidies. Hiermee bespaar je duizenden euro’s op de aanschafkosten, waardoor het vaak een stuk beter betaalbaar wordt.

Vergelijk gratis specialisten

Wil je weten welk type warmtepomp het beste in jouw situatie past en welk prijskaartje daaraan hangt? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan. Vergelijk de bedrijven op prijs, ervaring én kwaliteit en vind eenvoudig jouw beste deal.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media