Zonnepanelen

 • Zeer hoog rendement
 • 21% Belastingkorting
 • Goed voor het milieu

Zonnepanelen offertes online vergelijken en aanvragen

Offerte voor zonnepanelen aanvragen? Dan wil je natuurlijk wel zo min mogelijk betalen en zoveel mogelijk rendement halen uit je investering. Overweeg jij ook om zonnepanelen te laten plaatsen? Lees dan hier alles over het rendement en de gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kosten in jouw situatie? Vraag dan eenvoudig zonnepaneel offertes aan, ontvang tot drie vrijblijvende offertes en kies de voordeligste!

Vergelijk gratis offertes

 

Maar eerst: waarom zonnepanelen?

Op steeds meer daken zie je ze liggen: zonnepanelen. Maar waarom eigenlijk? We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Bespaar op je energierekening

De belangrijkste reden voor veel mensen om zonnepanelen op hun dak te installeren, is om te besparen op de energierekening. Deze voordelen gelden ook voor bedrijven die hun zonnepanelen zakelijk aanschaffen. Dankzij het hoge rendement, mede dankzij de salderingsregeling, leveren zonnepanelen net zoveel op als 6% rente op de spaarrekening. Jaarlijks bespaar je honderden euro’s op de energierekening met zonnepanelen. Hoeveel dit precies is, hangt af van het aantal zonnepanelen, het type panelen en de stand van jouw dak. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde besparing die zonnepanelen opleveren:

Aantal zonnepanelen Jaarlijkse opbrengst Terugverdientijd
6 € 700 8 jaar
10 € 1.000 8 jaar
14 € 1.300 9 jaar
18 € 1.600 9 jaar

2. Het hele jaar door rendement

Zonnepanelen leveren niet alleen een hoog rendement in de zomer, maar werken ook perfect op bewolkte koude dagen. Hierdoor profiteer je het hele jaar door maximaal van jouw zonnepanelen.

3. Milieuvriendelijk

Met zonnepanelen wek je je energie op milieuvriendelijke wijze op. Zo draag ook jij een steentje bij aan een betere, schonere wereld.

4. Waardestijging woning

Zonnepanelen voel je niet alleen direct in de portemonnee, maar ook op de lange termijn. Heb je een zonnepaneleninstallatie op je woning of zonnepanelen op de overkapping, dan voegen de zonnepanelen ook extra waarde toe aan de woning. Zonnecellen zorgen namelijk voor een lager energielabel en dus ook een hogere woningwaarde.

5. Combineren met elektrische auto en laadstation

Rijd je elektrisch of overweeg je dit te gaan doen? Met zonnepanelen op het dak laad je je elektrische auto nóg goedkoper op. De met de zonnepanelen opgewekte stroom wordt namelijk gebruikt om je auto op te laden, waardoor er geen stroom van het net wordt gebruikt. Hiermee wordt elektrisch rijden nog voordeliger en bespaart u nog meer geld.

6. Snelle offerte, eenvoudige installatie & nauwelijks omkijken

In principe hebben zonnepanelen nauwelijks nadelen, iets wat op zich als een voordeel kan worden gezien. Een zonnepanelen offerte aanvragen is zo gedaan, de installatie wordt doorgaans geregeld (zie offerte voor kosten), de panelen maken geen geluid en zodra ze geplaatst zijn hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Het enige wat soms als nadeel wordt gezien, is het kostenplaatje. Dit is dan ook de reden dat je verstandig aan doet om zonnepanelen offertes met elkaar te vergelijken!

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen verschillen erg per aanbieder. Daarom is het slim om je niet blind te staren op een enkele online zonnepanelen offerte. In plaats daarvan kun je veel beter online zonnepaneel offertes met elkaar vergelijken. De gemiddelde prijs voor tien zonnepanelen bedraagt €4.650. Dit is inclusief btw, montage en omvormer. Dankzij het hoge rendement betalen de zonnepanelen zich gemiddeld in 7 tot 10 jaar volledig terug. Hierna verdien je jaarlijks honderden euro's met het opwekken van je eigen stroom.

Monokristallijn, polykristallijn, dunne film & glas-glas panelen

We maken onderscheid tussen de volgende types zonnepaneel:

 • monokristallijn: zeer hoog vermogen, maar ook hoge aanschafkosten
 • polykristallijn: hoog vermogen, wat lagere aanschafkosten
 • dunne film: lage energie opbrengst, maar ook lage kosten per paneel
 • glas-glas: zeer hoog vermogen, zeer hoge kosten en langste levensduur

 

Zoals je ziet verschillen de types erg van elkaar, met name op gebied van prijs, vermogen (hoeveel energie wordt er opgewekt) en duurzaamheid. Het belangrijkste is dat je een type paneel kiest dat past binnen jouw budget en aan jouw wensen voldoet. De duurdere panelen hebben in sommige gevallen een betere prijs-kwaliteit verhouding, maar passen ze niet binnen je budget, dan zijn goedkopere zonnepanelen de beste oplossing.

Vermogen: hoeveel energie wekken jouw zonnepanelen op?

Doorgaans geldt: hoe hoger het piekvermogen, vaak uitgedrukt in Wattpiek (Wp), hoe hoger de prijs. Voor panelen met meer vermogen betaal je vaak meer, maar aangezien ze meer energie en dus lagere energiekosten opleveren ben je hiermee vaak toch goedkoper uit. Hetzelfde geldt in principe voor het aantal zonnepanelen. Elk zonnepaneel ‘meer’ kost minder per stuk als gevolg van eenmalige kosten, zoals de installatiekosten, en eventueel van de verkopende partij.

Onze tips

Zonnepaneel offerte vergelijken

Zonnepanelen zijn een grote investering. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan om zeker te weten dat je de beste deal kiest. Vergelijk de bedrijven niet alleen op prijs, maar let ook op certificaten en garantiemogelijkheden.

Vergelijk gratis offertes

0% BTW op zonnepanelen

Wist je dat je sinds 1 januari 2023 geen btw meer betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen? Het btw-tarief is sinds begin 2023 teruggedraaid naar 0%. Het voordeel hiervan is dat je geen btw betaalt, maar ook geen formulieren moet invullen en opsturen naar de Belastingdienst. Dit scheelt je een hoop tijd vergeleken met de oude situatie, waarbij je wel 21% terug moest vragen bij de Belastingdienst.

Monument? Houd rekening met de vergunning!

Het plaatsen van zonnepanelen kan meestal zonder vergunning. Woon je echter in een monumentaal pand of een beschermd stadsgezicht? Dan zul je wel een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente.

Vergeet het onderhoud niet mee te rekenen

Hoewel zonnepanelen minimaal onderhoud vergen, is het goed om ze af en toe schoon te maken en te controleren op vuil of vogelpoep. Dit kan de prestaties verbeteren. Bij sommige zonnepanelen offertes is onderhoud zelfs inbegrepen.

Opslag met een thuisbatterij

Overweeg de aanschaf van een thuisbatterij om overtollige energie op te slaan voor gebruik tijdens de nacht of bewolkte dagen. Dit biedt ook uitkomst als het net ‘vol’ zit en het niet mogelijk is om energie terug te leveren.

Toekomstplannen

Als je van plan bent om in de toekomst een elektrische auto te kopen, van het gas af te gaan, een airconditioning aan te schaffen, overweeg dan nu alvast extra capaciteit in je zonne-energiesysteem op te nemen.

Andere opties

Durf je het momenteel niet aan om zonnepanelen te kopen? Dan is zonnepanelen huren ook nog een optie.

Waarom via OfferteVergelijker.nl?

Zonnepanelen offertes aanvragen, met elkaar vergelijken en vervolgens kopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Ontdek de voordelen van OfferteVergelijker.nl:

 • Gemak: binnen enkele minuten ontvang je 3 à 4 offertes en bespaar je honderden euro’s
 • Gratis offertes vergelijken: wij leveren onze diensten geheel gratis – zo ben jij zo goedkoop mogelijk uit
 • Onafhankelijk & betrouwbaar : onze experts zijn 100% onafhankelijk, waardoor ze je altijd van passend advies kunnen voorzien
 • Samenwerking met gerenommeerde bedrijven: waardoor wij zeker weten dat onze klanten goed geholpen worden
 • Ook voor andere producten: zoek je iets anders dan zonnepanelen? Ook dan kun je bij ons terecht.

Gratis zonnepaneel offertes vergelijken en aanvragen

Zonnepanelen zijn de afgelopen zes jaar maar liefst 26% goedkoper geworden. Wil je de prijs voor zonnepanelen vergelijken in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan van ervaren zonnepaneelspecialisten uit de regio. Zo bespaar je in 2 minuten eenvoudig tot wel 30% van de kosten!

Vergelijk gratis offertes

Veelgestelde vragen over zonnepanelen offerte

1. Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Dat verschilt. Niet elk dak is namelijk geschikt. Dit hangt niet alleen af van de constructie van het dak, maar ook met de ligging. Meer weten? Of jouw dak geschikt is check je met de adviestool van Milieu Centraal.

2. Kan ik een subsidie of lening krijgen voor mijn zonnepanelen?

Er zijn verschillende opties om de initiële kosten van de aanschaf van zonnepanelen wat te drukken. Zo kun je hiervoor een zogenaamde Energiebespaarlening voor aanvragen. Ook zijn er subsidies vanuit de Rijksoverheid, provincies en gemeentes. Gebruik de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal om te zien welke subsidies er bij jou in de omgeving beschikbaar zijn.

3. Hoelang duurt het voor ik een zonnepaneel offerte ontvang?

Bij ons duurt het slechts enkele minuten voor je de zonnepanelen offertes ontvangt. Inderdaad, ‘offertes’ – meerdere dus. Zo kun jij vergelijken en de offerte voor zonnepanelen kiezen die het beste past.

4. Wat staat er precies in een zonnepanelen offerte?

Zo’n offerte bevat meestal informatie over de kosten van de panelen, installatie, eventuele extra benodigdheden, garantievoorwaarden en de verwachte energieopbrengst.

5. Waar moet ik op letten bij het vergelijken van offertes?

Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de panelen, de garantievoorwaarden, de verwachte opbrengst, en eventuele extra diensten zoals onderhoud.

6. Hoe bereken ik de verwachte energieopbrengst?

Je berekent de jaarlijkse opbrengst eenvoudig door het totale vermogen van je zonnepaneelsysteem (in Wp) te vermenigvuldigen met ‘0,85’, bijvoorbeeld:

1500 Wp x 0,85 = 1275 kWh per jaar

Vaak staat de te verwachte energieopbrengst en soms zelfs de terugverdientijd al aangegeven in de offerte.

Vergelijk gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media