Zonnepanelen

  • Zeer hoog rendement
  • 21% Belastingkorting
  • Goed voor het milieu

Zonnepanelenoffertes vergelijken

Loop een rondje door de straat en je ziet dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun eigen duurzame stroom op te wekken middels zonnepanelen. Niet gek als je bedenkt dat zonnepanelen een steeds hoger rendement leveren terwijl de kosten de laatste jaren enorm zijn gedaald. Overweeg jij ook om zonnepanelen te laten plaatsen? Vergelijk dan eenvoudig meerdere ervaren bedrijven via Offertevergelijker en bespaar tot wel 30%!

Waarom zonnepanelen?

De belangrijkste reden voor veel mensen om zonnepanelen op hun dak te installeren, is om te besparen op de energierekening. Dankzij het hoge rendement leveren zonnepanelen net zoveel op als 6% rente op een bankrekening. Hiermee zijn zonnepanelen een slimme investering waar je niet alleen veel geld mee bespaart, maar daarnaast ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu!

Jaarlijkse besparing

Jaarlijks bespaar je honderden euro’s op de energierekening met zonnepanelen. Hoeveel dit precies is, hangt af van meerdere factoren zoals het aantal panelen, het type panelen en de stand van jouw dak. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde jaarlijkse besparing die zonnepanelen jou zouden opleveren:

Aantal zonnepanelen Jaarlijkse besparing
6 €286
10 €485
14 €871
22 €1.072

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen verschillen erg per aanbieder. De gemiddelde prijs voor tien zonnepanelen bedraagt €4.650. Dit is inclusief btw (die je terugkrijgt van de Belastingdienst), plaatsing en omvormer. Dankzij het hoge rendement betalen de zonnepanelen zich gemiddeld in zo'n 7 tot 10 jaar volledig terug. Hierna verdien je jaarlijks honderden euro's met het opwekken van je eigen stroom.

3 Tips zonnepanelen

Tip 1: vergelijk offertes

Zonnepanelen zijn een grote investering. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes om zeker te weten dat je voor de beste deal kiest. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op certificaten en garantiemogelijkheden.

Tip 2: vraag btw terug

Koop je de zonnepanelen voor particulier gebruik? Dan krijg je 21% btw van de Belastingdienst terug wanneer je deze opgeeft bij de belastingaangifte. Bij de aankoop van tien panelen scheelt dit gemiddeld €803!

Tip 3: monument

Het plaatsen van zonnepanelen kan in de meeste gevallen zonder vergunning. Woon je echter in een monument of beschermd stadsgezicht? Dan zul je wel een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente.

Gratis prijzen op maat

Zonnepanelen zijn de afgelopen zes jaar maar liefst 26% goedkoper geworden. Ben je benieuwd wat zonnepanelen kosten in jouw situatie? Vraag dan nu via Offertevergelijker heel eenvoudig tot 3 offertes aan van ervaren zonnepaneelaanbieders uit de regio. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media