Zonnepanelen

  • Zeer hoog rendement
  • 21% Belastingkorting
  • Goed voor het milieu

Zonnepanelen offertes vergelijken

Op steeds meer daken zie je ze liggen: zonnepanelen. Overweeg jij ook om zonnepanelen te laten plaatsen? Lees dan hier alles over het rendement en de gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte kosten in jouw situatie? Vraag dan eenvoudig zonnepaneel offertes aan en ontvang tot drie vrijblijvende offertes!

Waarom zonnepanelen?

De belangrijkste reden voor veel mensen om zonnepanelen op hun dak te installeren, is om te besparen op de energierekening. Dankzij het hoge rendement leveren zonnepanelen net zoveel op als 6% rente op de spaarrekening. Naast dit financiële voordeel lever je een positieve bijdrage aan het milieu, doordat zonne-energie geen CO-2 uitstoot heeft.

Hele jaar rendement

Zonnepanelen leveren niet alleen een hoog rendement in de zomer, maar werken ook perfect op bewolkte koude dagen. Hierdoor profiteer je het hele jaar door maximaal van jouw panelen.

Jaarlijkse besparing

Jaarlijks bespaar je honderden euro’s op de energierekening met zonnepanelen. Hoeveel dit precies is, hangt af van het aantal panelen, het type panelen en de stand van jouw dak. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde besparing die zonnepanelen opleveren:

Aantal zonnepanelen Jaarlijkse besparing
6 €309
10 €585
14 €871
22 €1.355

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen verschillen erg per aanbieder. Het is daarom slim om prijzen te vergelijken bij meerdere partijen. De gemiddelde prijs voor tien zonnepanelen bedraagt €4.650. Dit is inclusief btw, montage en omvormer. Dankzij het hoge rendement betalen de zonnepanelen zich gemiddeld in 7 tot 10 jaar volledig terug. Hierna verdien je jaarlijks honderden euro's met het opwekken van je eigen stroom.

3 Tips zonnepanelen

Tip 1: zonnepaneel offertes vergelijken

Zonnepanelen zijn een grote investering. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan om zeker te weten dat je de beste deal kiest. Vergelijk de bedrijven niet alleen op prijs, maar let ook op certificaten en garantiemogelijkheden.

Tip 2: vraag btw terug

Koop je de zonnepanelen voor particulier gebruik? Dan krijg je 21% btw terug van de Belastingdienst wanneer je deze opgeeft bij de belastingaangifte. Bij de aankoop van tien panelen scheelt dit al snel €750!

Tip 3: monument

Het plaatsen van zonnepanelen kan meestal zonder vergunning. Woon je echter in een monumentaal pand of een beschermd stadsgezicht? Dan zul je wel een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente.

Gratis offertes vergelijken

Zonnepanelen zijn de afgelopen zes jaar maar liefst 26% goedkoper geworden. Wil je de prijs voor zonnepanelen vergelijken in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan van ervaren zonnepaneelspecialisten uit de regio. Zo bespaar je in 2 minuten eenvoudig tot wel 30% van de kosten!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media