Traprenovatie

  • De trap weer als nieuw
  • Snel geplaatst
  • Traprenovatie al vanaf € 2.500

Traprenovatie offertes vergelijken

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Dan biedt traprenovatie de ideale oplossing. Binnen één dag heeft jouw trap weer een compleet nieuwe look en stijgt de woningwaarde van jouw huis. Ontdek nu meer over de mogelijkheden en vraag gratis offertes aan voor prijzen op maat!

Populairste materialen traprenovatie

Voorheen werd er vaak gekozen om de trap te bekleden met tapijt of hem te schilderen. Deze opties tonen echter snel gebruikssporen, waardoor de trap slordig oogt. Tegenwoordig kiest men het meest voor trapbekleding van laminaat, HPL/CPL, PVC of hout. Dit ziet er niet alleen ontzettend strak uit wanneer het wordt geplaatst; het blijft deze nieuwe look ook nog vele jaren houden!

Laminaat - Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor het renoveren van de trap. Het voordeel van laminaat is dat het goedkoper is dan de onderstaande materialen. Echter gaat het wel minder lang mee en is laminaat van zichzelf vrij glad.

HPL/CPL - Het meest gekozen materiaal bij traprenovatie is HPL/CPL. Dit is een vorm van laminaat die speciaal is ontwikkeld voor het renoveren van de trap. Het is slijtvast, erg duurzaam en bevat een aluminium legering. Deze legering zorgt ervoor dat de treden van zichzelf stroef zijn en je een zeer goede grip hebt op de trap.

PVC - PVC (kunststof) heeft als grote voordeel dat het een geluiddempend effect heeft. Daarnaast is het verkrijgbaar in vele printen en bestand tegen vocht.

Hout - Overzettreden van hout bieden een klassieke warme look. Ze zijn slijtvast en erg sfeervol. Het nadeel van hout is dat dit materiaal aanzienlijk duurder is dan andere opties en daarnaast relatief veel periodiek onderhoud vereist.

Kosten traprenovatie

Helaas is het niet mogelijk om een exact kostenplaatje te geven van traprenovatie. Dit komt doordat er veel bepalende factoren zijn. Denk hierbij aan het type trap, de gewenste trapbekleding, de hoeveelheid treden en de arbeidskosten.

Om je een indicatie te geven van de kosten, vind je hieronder een tabel met daarin de gemiddelde kosten voor een open trap inclusief btw en plaatsing.

Gemiddelde kosten traprenovatie Prijs per trede* Prijs per trap*
Laminaat €160 vanaf € 2.500
HPL/CPL €185 vanaf € 2.750
PVC (kunststof) €165 vanaf € 2.500
Hout €185 vanaf € 2.750

* Een trap heeft meestal 13 treden. Bovengenoemde prijzen gelden slechts als een indicatie. Om prijzen op maat te ontvangen van betrouwbare specialisten, raden wij je aan om een vrijblijvende offerteaanvraag doen.

Vergelijk gratis offertes

Traprenovatie is maatwerk. Hierdoor verschillen de kosten per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes. Een offerteaanvraag via Offertevergelijker is gratis, vrijblijvend en helpt je bij het vinden van de beste deal voor jouw trap!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media