Traprenovatie

 • De trap weer als nieuw
 • Snel geplaatst
 • Traprenovatie al vanaf € 2.500

Traprenovatie offertes vergelijken

Is je trap aan een opknapbeurt toe en wil je een offerte voor traprenovatie aanvragen? Wees verstandig en vraag in één keer meerdere offertes aan. Door meerdere offertes voor traprenovatie met elkaar te vergelijken ben je een stuk voordeliger uit en vind je de oplossing die het beste bij jou en je interieur passen. Wij maken offertes vergelijken kinderspel. Via ons vraag je binnen enkele minuten meerdere prijsindicaties aan, geheel gratis en vrijblijvend. Daarnaast vind je bij Offertevergelijker alle informatie over traprenovaties die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op – onze experts helpen je graag verder.

Wat houdt een traprenovatie in?

traprenovatie offerte vergelijken

Een traprenovatie is het proces waarbij een bestaande trap – oud of nieuw – wordt vernieuwd of gerepareerd om zo diens functionaliteit en veiligheid te garanderen. In verreweg de meeste gevallen wordt elk traptrede voorzien van een nieuwe overzettrede en/of trapplaten. Dit is vaak maatwerk, aangezien geen enkele trap hetzelfde is. Dankzij dit proces is de trap zo goed als nieuw, zonder dat deze in zijn geheel vervangen dient te worden, een klus die doorgaans zeer prijzig en tijdrovend is. In principe zijn alle soorten trappen, van betonnen trappen tot stalen trappen, geschikt voor renovatie. Houd wel in het achterhoofd dat een complexe trap, denk bijvoorbeeld een draaiende trap, doorgaans ook lastiger en dus duurder is om te renoveren.

Verschil met trapbekleding

Bij ‘traprenovatie’ hebben we het uitsluitend over het renoveren van een trap met trapplaten of overzettreden. Officieel valt nieuwe trapbekleding aanbrengen hier dus niet onder, al is dit ook een manier op je trap op te knappen.

Wanneer is renovatie van mijn trap noodzakelijk?

Net zoals andere zaken in huis, zoals de kozijnen, bereiken trappen op een gegeven moment het punt dat ze ‘op’ zijn. In plaats van deze te vervangen, is het mogelijk om deze te renoveren, op de manier zoals hierboven beschreven. Traprenovatie is mogelijk nodig als…

 • de trap ernstig versleten is;
 • de traptreden beschadigd zijn; en/of
 • de trap niet de gewenste uitstraling of vloerbedekking heeft.

 

Ook komt het regelmatig voor dat nieuwe trappen gerenoveerd worden. Dit heeft dan vooral te maken met het feit dat deze nieuwe trappen te glad zijn of niet de gewenste uitstraling hebben.

De voordelen: waarom steeds meer mensen voor renovatie kiezen

Steeds meer mensen ontdekken traprenovatie als een manier om hun woning een nieuwe uitstraling te geven en veiliger te maken. Er zijn namelijk tal van voordelen:

Voordeel 1: de goedkoopste effectieve optie

Traprenovatie is simpelweg de meest betaalbare effectieve optie. De trap in zijn geheel vervangen is vaak extreem duur en kost bovendien veel tijd en moeite. Goedkopere opties, zoals de trap een nieuw lik verf geven, zijn vaak niet of minder effectief. Door je te renoveren kun je weer decennia vooruit, maar zonder de hoofdprijs te betalen.

Voordeel 2: veiligheid voorop

Een gerenoveerde trap is een veilige trap, helemaal vergeleken met een oude, versleten trap of een hagelnieuw, spekglad model. De treden die gebruikt worden bij renovatie zijn standaard voorzien van een antislip laag en zijn daardoor een stuk veiliger. Ook is het mogelijk om extra antislip, in de vorm van RVS of rubber, te laten toevoegen.

Voordeel 3: passend bij je interieur

Een nieuwe, gerenoveerde trap is als een frisse wind door je woning. Veel mensen merken het niet op, maar de trap bepaalt wel degelijk de uitstraling of sfeer in huis, met name als deze in de woonkamer staat. Met een traprenovatie pas je de trap volledig naar wens aan en blaas je nieuw leven in je interieur.

Voordeel 4: hogere waarde woning

Net zoals het plaatsen van een dakkapel of nieuwe kozijnen zorgt ook een traprenovatie voor een hogere woningwaarde. Over het algemeen is deze stijging hoger dan de vereiste investering.

Populairste materialen traprenovatie

Voorheen werd er vaak gekozen om de trap te bekleden met tapijt of hem te schilderen. Deze opties tonen echter snel gebruikssporen, waardoor de trap slordig oogt. Tegenwoordig kiest men het meest voor trapbekleding van laminaat, HPL/CPL, PVC of hout. Dit ziet er niet alleen ontzettend strak uit wanneer het wordt geplaatst; het blijft deze nieuwe look ook nog vele jaren houden!

 • Laminaat - Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor het renoveren van de trap. Het voordeel van laminaat is dat het goedkoper is dan de onderstaande materialen. Echter gaat het wel minder lang mee en is laminaat van zichzelf vrij glad..
 • HPL/CPL - Het meest gekozen materiaal bij traprenovatie is HPL/CPL. Dit is een vorm van laminaat die speciaal is ontwikkeld voor het renoveren van de trap. Het is slijtvast, erg duurzaam en bevat een aluminium legering. Deze legering zorgt ervoor dat de treden van zichzelf stroef zijn en je een zeer goede grip hebt op de trap..
 • PVC - PVC (kunststof) heeft als grote voordeel dat het een geluiddempend effect heeft. Daarnaast is het verkrijgbaar in vele printen en bestand tegen vocht..
 • Hout - Overzettreden van hout bieden een klassieke warme look. Ze zijn slijtvast en erg sfeervol. Het nadeel van hout is dat dit materiaal aanzienlijk duurder is dan andere opties en daarnaast relatief veel periodiek onderhoud vereist.

Kosten traprenovatie

Helaas is het niet mogelijk om een exact kostenplaatje te geven van traprenovatie. Dit komt doordat er veel bepalende factoren zijn. Factoren die invloed hebben op de kosten zijn:

 1. Trapvorm - voor de vorm van de trap geldt: hoe simpeler, hoe lager de kosten. Een rechte trap renoveren is dus voordeliger dan een gedraaide trap.
 2. Open of gesloten trap - open trappen hebben geen stootbord en zijn daardoor goedkoper om te renoveren.
 3. Trapwangen - wil je de trapwangen meenemen in de traprenovatie, dan zorgt dit ook voor hogere kosten.
 4. Stootborden - in sommige gevallen kunnen de stootborden opgeknapt worden met een likje verf in plaats van vervanging, iets wat je terugziet in het kostenplaatje.
 5. Aantal treden - hoe hoger het aantal treden, hoe hoger de kosten.
 6. Afmetingen treden - de afmetingen van de individuele treden bepalen hoe lang de klus duurt en hoeveel materiaal er benodigd is.

Om je een indicatie te geven van de kosten, vind je hieronder een tabel met daarin de gemiddelde kosten voor een open trap inclusief btw en plaatsing.

Gemiddelde kosten traprenovatie Prijs per trede* Prijs per trap*
Laminaat €160 vanaf € 2.500
HPL/CPL €185 vanaf € 2.750
PVC (kunststof) €165 vanaf € 2.500
Hout €185 vanaf € 2.750

* Een trap heeft meestal 13 treden. Bovengenoemde prijzen gelden slechts als een indicatie. Om prijzen op maat te ontvangen van betrouwbare specialisten, raden we je aan om een vrijblijvende offerteaanvraag doen.

Maatwerk

Kortom, traprenovatie is maatwerk. Hierdoor verschillen de kosten per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes. Een offerteaanvraag via Offertevergelijker is gratis, vrijblijvend en helpt je bij het vinden van de beste deal voor jouw trap!

Over Offertevergelijker

Waarom Offertevergelijker dé plek is om meerdere offertes voor traprenovatie aan te vragen? Heel eenvoudig:

 • Eenvoudig, snel & zonder extra kosten: offertes voor traprenovatie aanvragen en vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Vul je gegevens in en ontvang binnen enkele minuten meerdere offertes!
 • Advies op maat van onze onafhankelijke experts: heb je vragen over de renovatie? Of over de installatie? Onze experts staan voor je klaar en beantwoorden graag je vragen.
 • Partner van specialisten bij jou in de buurt: wij werken samen met gerenommeerde bedrijven in jouw regio. Zo weet je zeker dat je terechtkomt bij een specialist die zijn of haar vak goed verstaat en goed aangeschreven staat.
 • Overige producten: zoek je naast traprenovatie ook iets anders, zoals gevelrenovatie of keukenrenovatie? Ook dan helpen we je bij het vinden van de beste deal.

Vraag direct meerdere offertes aan

Overtuigd van de voordelen van traprenovatie én die van meerdere offertes vergelijken? Dan hoef je alleen nog maar op onderstaande knop te drukken om direct meerdere traprenovatie offertes aan te vragen. Vervolgens ontvang je razendsnel meerdere prijsindicaties op de mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op aan de hand van ons contactformulier of onze socialmediakanalen.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media