Kunststof kozijnen

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvrij
 • Voordelig

Kunststof kozijnen offertes vergelijken

Ben je geïnteresseerd in kunststof kozijnen en wil je een offerte aanvragen? Je bent niet de enige: zodra het tijd is om nieuwe kozijnen te plaatsen, kiezen veel woningeigenaren tegenwoordig voor kunststof. Maar welke zijn het meest geschikt in jouw situatie en, misschien wel belangrijker, waar zijn deze het meest voordelig? Hier lees je niet alleen meer over de voordelen en gemiddelde kosten van deze kozijnen, maar vraag je ook gemakkelijk, snel en gratis meerdere kunststof kozijnen offertes aan. Deze offertes kun je vervolgens vergelijken – iets wat mensen doorgaans veel tijd, geld en moeite scheelt!

Geef mij gratis offertes

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen offerte vergelijken

De voordelen van nieuwe kunststof kozijnen verschillen per situatie. Factoren die een rol spelen zijn het type kozijn, het aantal kozijnen en de specialist die ze plaatst. Dat gezegd hebbende, over het algemeen hebben kunststof kozijnen de volgende voordelen:

 • Uitstekende isolatie en lagere energierekening
 • Zeer onderhoudsarm
 • Isoleren ook tegen geluid
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor moderne sloten en beveiligingsmechanismen
 • Hogere woningwaarde

Uitstekende isolatie en lagere energierekening

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie, wat op zijn beurt zorgt voor een aanzienlijke vermindering van energieverbruik en dus voor een lagere energierekening. Hierdoor bespaar je, ondanks het feit dat de initiële kosten van de kozijnen voor sommigen wat hoog lijken, je op de lange termijn een hoop geld. Ook verminder je op deze manier je ecologische voetafdruk.

Zeer onderhoudsarm

Vergeleken met andere kozijnen, zoals die van hout, zijn kunststof kozijnen zeer onderhoudsarm. Zo hoeven ze niet geverfd of gebeitst te worden en hoef je je geen zorgen te maken over roest, rot of aantasting door beestjes.

Isoleren ook tegen geluid

Nieuwe, topkwaliteit kozijnen van kunststof isoleren niet alleen tegen koude en warmte, maar ook tegen geluid. Dit is met name handig als je langs een drukke weg of spoorlijn woont.

Lange levensduur

Dit type kozijnen zijn bestand tegen weer, wind en UV-straling, waardoor ze in veel gevallen wel meer dan 50 jaar meegaan!

Geschikt voor moderne sloten en beveiligingsmechanismen

Kunststof kozijnen zijn geschikt voor moderne sloten en beveiligingssystemen. Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar ook veiliger.

Hogere woningwaarde

Vanwege al de bovengenoemde voordelen zijn kunststof kozijnen en huizen met deze kozijnen enorm in trek. Kunststof kozijnen zorgen voor meer energiebesparing en kunnen, in combinatie met dubbel of driedubbel glas, zelfs voor een beter energielabel zorgen. Hierdoor stijgt de waarde van de woning, iets waar je voordeel aan hebt als je van plan bent deze op den duur in de verkoop te zetten. Overigens staat deze informatie doorgaans niet in de aangevraagde offerte, dus dit is zeker iets om rekening mee te houden!

Vergeleken met andere kozijnen

Dat kozijnen van kunststof veel voordelen hebben is duidelijk, maar hoe vergelijken ze met kozijnen van ander materiaal, zoals aluminium en hout? We zetten de voor- en nadelen op een rij:

Aluminium vs. kunststof

Aluminium kozijnen zijn over het algemeen even veilig, duurzaam, veelzijdig en onderhoudsarm als kunststof exemplaren, maar zijn ook duurder, isoleren minder goed en gaan minder lang mee.

Hout vs. kunststof

Houten kozijnen zijn veelzijdiger (makkelijker te bewerken) en hebben voor sommigen en mooiere uitstraling dan aluminium kozijnen. Helaas zijn houten kozijnen ook duurder en onderhoudsintensiever dan aluminium of kunststof, is de levensduur korter en isoleren ze minder goed dan hun kunststof evenknie.

  Kunststof Aluminium Hout
Kosten / prijzen Gemiddeld Hoog Zeer hoog
Onderhoud Onderhoudsarm Onderhoudsarm Onderhoudsintensief
Levensduur 50 tot 70 jaar 25 tot 50 jaar 20 jaar
Isolatie Uitstekend Goed Matig
Duurzaamheid Goed Goed Matig
Veelzijdigheid Gemiddeld Gemiddeld Uitstekend

Kosten kunststof kozijnen

De kosten voor of prijs van nieuwe kunststof kozijnen verschillen per situatie. Factoren die een rol spelen zijn o.a. het type kozijn, het aantal kozijnen en de specialist die ze plaatst. Om er zeker van te zijn dat je de juiste prijs betaalt, raden wij aan om altijd eerste meerdere offertes te vergelijken. Onderstaande prijzen dienen slechts ter indicatie en zijn inclusief plaatsing, hr++ glas en btw. Ben je écht benieuwd naar de prijzen, dan raden we je aan om een of meerdere offertes voor kunststof kozijnen aan te vragen. Dit doet je gemakkelijk en snel via OfferteVergelijker.

Type kozijn Gemiddelde kosten
Vast raam €600 - €1000
Draai-kiepraam €800 - €1400
Openslaande deuren €2000 - €3400

Ontdek de voordelen van offertes vergelijken via OfferteVergelijker

Wat OfferteVergelijker dé ideale partij maakt om offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken? Dat is heel eenvoudig:

 • Makkelijk & snel offertes vergelijken: meerdere offertes vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk – binnen slechts enkele minuten heb je de offertes aangevraagd (doorgaans zo’n 3) en kun je ze gaan vergelijken.
 • 100% gratis offerte: bij ons zit je nergens aan vast en hoef je niets te betalen. Het enige waarvoor je uiteindelijk betaalt zijn de gekozen kunststof kozijnen en de bijbehorende kosten, zoals de installatie.
 • Betrouwbaar, onafhankelijk advies: heb je vragen over wat voor kozijnen je nodig hebt, de kosten of over hoe je de aangevraagde offertes het beste kunt vergelijken? Dan kun je altijd contact met onze experts opnemen voor betrouwbaar, persoonlijk advies.
 • Samenwerking met uiteenlopende bedrijven: wij werken samen met uiteenlopende bedrijven, waaronder bedrijven gespecialiseerd in kozijnen en andere, verwante producten. Omdat wij alleen samenwerken met bedrijven die we 100% vertrouwen, weet je bij ons zeker dat je offertes aanvraagt bij bedrijven waarvan je op aan kunt. Dat is wel zo’n fijn idee.

 

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen over offerte kunststof kozijnen vergelijken

Vragen over wat wij voor je kunnen betekenen of waar je allemaal rekening mee moet houden? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Maar, voor je dat doet, kun je een kijkje nemen in onderstaand overzicht:

Wat staat er allemaal in een offerte voor kunststof kozijnen?

Een offerte voor kunststof kozijnen is een gedetailleerd overzicht van de kosten en specificaties voor de aankoop en installatie van kunststof kozijnen in je woning of bedrijfspand. Deze omvat prijzen, materiaalkosten, arbeidskosten en mogelijk extra kosten zoals verwijdering van oude kozijnen.

Waarom moet ik meerdere offertes aanvragen?

Door meerdere offertes aan te vragen kun je snel en gemakkelijk prijzen, services en kwaliteit van verschillende aanbieders te vergelijken. Dit helpt je om de kosteneffectiefste oplossing en leverancier te vinden.

Waar moet ik op letten bij kunststof kozijnen offertes aanvragen?

Bij het vergelijken van offertes is het belangrijk om te letten op de volledigheid van de offerte, de kwaliteit van de materialen, garantievoorwaarden, tijdsduur van de installatie en de reputatie van de leverancier of installateur.

Zijn er subsidies of financiële voordelen beschikbaar voor het installeren van kunststof kozijnen?

In sommige regio's zijn er subsidies of fiscale voordelen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen zoals het installeren van kunststof kozijnen. Informeer bij uw gemeente of er lokale regelingen zijn of maak gebruik van de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal om te zien of en financiële regelingen er bij jou in de omgeving beschikbaar zijn.

Vergelijk direct offertes!

Overweeg je ook om kunststof kozijnen te laten plaatsen en ben je benieuwd naar de offerte? Doe dan hier gratis een offerteaanvraag en vergelijk vrijblijvend meerdere kozijnbedrijven uit jouw regio. Een aanvraag voor meerdere offertes duurt nog geen 2 minuten en bespaart je al snel 30%!

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media