Bodemisolatie

  • Verhoogt het wooncomfort
  • Bespaart op de energierekening
  • Nu met hoge subsidie!

Bodemisolatie

De kruipruimte bevindt zich onder de woning en zorgt voor een barrière tussen het huis en de grond. Echter is het over het algemeen een zeer vochtige ruimte en trekt de vochtige lucht vaak door de vloer heen. Dit resulteert in een te hoge luchtvochtigheid door de gehele woning met alle gevolgen van dien. Met bodemisolatie stop je dit probleem snel en eenvoudig. Lees hier alles over het isoleren van de kruipruimte en vraag direct gratis offertes aan van isolatiespecialisten uit de buurt.

Hoe werkt bodemisolatie?

De kruipruimte wordt nauwelijks bezocht en is daarom niet verwarmd. Hierdoor is het er erg koud en vochtig. Wanneer de vloer niet voldoende is geïsoleerd, trekken kou en vocht eenvoudig omhoog het hele huis door. Om dit tegen te gaan wordt de bodem van de kruipruimte bedekt met isolatiemateriaal. De meest gekozen soorten materialen zijn isolatieparels, -schelpen en -matrassen. Het vocht krijgt dankzij de isolatie geen kans om omhoog te trekken, doordat het direct neerslaat tegen het isolatiemateriaal. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de gehele woning direct en neemt het wooncomfort snel toe.

Voordelen bodemisolatie

De voornaamste reden voor de meeste mensen om de kruipruimte te isoleren, is om de luchtvochtigheid in huis naar beneden te brengen. Verder zorgt bodemisolatie voor een lagere energierekening en stijgt de woningwaarde door het verbeterde energielabel. Tot slot is de isolatie binnen één dag geplaatst en zijn de prijzen lager dan men denkt. Voor een tussenwoning betaal je vaak nog geen €1100!

Vergelijk bodemisolatie offertes

Ben je benieuwd wat bodemisolatie voor jouw woning kan betekenen en welke kosten hieraan zijn verbonden? Doe dan direct een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag via Offertevergelijker. Onze isolatiespecialisten vertellen je graag alles over de mogelijkheden en kosten. Door de offertes naast elkaar te leggen, zie je eenvoudig waar je de beste deal krijgt en bespaar je eenvoudig honderden euro's op de klus.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media