Spouwmuurisolatie

  • Bespaar tot €600 per jaar
  • Binnen 4 jaar terugverdiend
  • Vergelijk en bespaar 30%

Spouwmuurisolatie offertes vergelijken

Woon je in een huis van voor 1976? Dan bespaar je met spouwmuurisolatie jaarlijks tot €600 op de energierekening? Lees hier alles de werking, kosten en voordelen van het isoleren van de spouwmuren.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit drie delen. De binnen- en buitenmuur en een luchtruimte hiertussen. Deze luchtruimte heet de spouw en kan worden gevuld met isolatiemateriaal.

Via een aantal kleine gaatjes in de buitenmuur, wordt isolatiemateriaal met een machine de spouwmuur ingeblazen. Zodra de muur is geïsoleerd, worden de gaatjes vakkundig gedicht en zie je er niks meer van. De klus is binnen één dag uitgevoerd en geeft geen overlast.

Kosten en besparing

De kosten voor spouwmuurisolatie worden bepaald door factoren als de oppervlakte van de muur, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten van het bedrijf. Met name op de arbeidskosten valt enorm te besparen. De verschillen tussen bedrijven lopen op tot wel 30%. Door meerdere offertes te vergelijken, bespaar je daarom al snel honderden euro's. Hieronder vind je de gemiddelde kosten per woningtype.

Type Woning Kosten Jaarlijkse besparing
Appartement (25 m2) €500-€650 €130
Rijtjeswoning (65 m2) €800-€1100 €220
Hoekwoning (90 m2) €1200-€1450 €350
Vrijstaande woning (150 m2) €2100-€2950 €600

Voordelen spouwmuurisolatie

De belangrijkste reden voor men om offertes aan te vragen, is omdat zij graag willen besparen op de energierekening. Deze besparing loopt op tot wel €600! Dankzij deze hoge besparing, verdient spouwmuurisolatie zich in drie á vier jaar weer terug. Daarna is iedere bespaarde euro pure winst. Daarnaast stijgt het wooncomfort aanzienlijk. In de zomer blijft jouw woning heerlijk koel, terwijl spouwmuurisolatie in de winter juist zorgt voor een aangenaam warm huis. Ten slotte stijgt de waarde van jouw woning. Het isoleren van de spouw zorgt voor een groener energielabel; wat een positieve invloed heeft op de woningwaarde!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan

Ben je nieuwsgierig naar de kosten van spouwmuurisolatie in jouw situatie? Vraag dan via Offertevergelijker gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan van betrouwbare bedrijven bij jou uit de regio. Zo ontdek vrijblijvend wat de kosten zijn en hoeveel jij zou besparen met spouwmuurisolatie.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media