Spouwmuurisolatie

  • Bespaar tot €600 per jaar
  • Verhoog het wooncomfort
  • Binnen 4 jaar terugverdiend

Spouwmuurisolatie offertes vergelijken

Spouwmuurisolatie houdt gedurende de zomer warme lucht buiten de deur, terwijl het 's winters de warmte juist weer optimaal binnenshuis houdt. Lees op deze pagina meer over spouwmuurisolatie en vraag vrijblijvend offertes aan voor prijzen op maat.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit drie delen. De binnenmuur, buitenmuur en een luchtruimte (de spouw) van zo'n 8 centimeter hiertussen. Deze spouw wordt gevuld met isolatiemateriaal. Via een aantal boorgaatjes in de buitenmuur wordt de isolatie met een machine de spouwmuur ingeblazen. Zodra de muur is geïsoleerd, worden de boorgaatjes vakkundig gedicht en zie je er niks meer van. Deze klus is binnen één dag uitgevoerd.

Hoe werkt spouwmuurisolatie

Voordelen van spouwmuurisolatie

Hoge jaarlijkse besparing - De belangrijkste reden voor veel mensen om de spouw te laten isoleren, is omdat het zorgt voor een enorme daling in het gasverbruik. Dit bespaart je jaarlijks tussen de €250 en €600 aan energiekosten.

Hoger wooncomfort - Dankzij spouwmuurisolatie blijft het 's zomers heerlijk koel in huis, terwijl het in de winter juist zorgt voor een aangenaam warme woning.

Goed voor het milieu - Doordat je veel minder gas verbruikt, daalt de co-2 uitstoot van jouw woning direct. Hierdoor wordt het energielabel van jouw huis groener en stijgt de waarde van de woning.

Kosten en besparing

De kosten voor spouwmuurisolatie verschillen per situatie. Hieronder vind je de gemiddelde kosten en jaarlijkse besparing.

Type Woning Kosten Jaarlijkse besparing
Appartement €550 €130
Tussenwoning €850 €270
Hoekwoning €1.400 €350
Vrijstaande woning €1.850 €600

Profiteer van de laagseizoenprijzen

De zomer is de meeste gunstige tijd van het jaar om jouw woning te voorzien van spouwmuurisolatie. Je profiteert nu namelijk van de laagseizoentarieven en wordt daarnaast zeer vlot geholpen. Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie in jouw situatie? Vraag dan nu gratis offertes aan van gecertificeerde isolatiebedrijven bij jou uit de regio. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, duurt nog geen twee minuten en bespaart je al snel honderden euro's op de spouwmuurisolatie!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media