Spouwmuurisolatie

  • Bespaar tot €600 per jaar
  • Verhoog het wooncomfort
  • Binnen 4 jaar terugverdiend

Spouwmuurisolatie offertes vergelijken

Spouwmuurisolatie houdt de warmte 's winters optimaal in huis, waardoor je flink minder hoeft te stoken voor een prettig binnenhuisklimaat. Gedurende de zomer zorgt het er juist voor dat warme lucht buiten de deur blijft. Lees hier meer over de spouwmuur isoleren en vraag vrijblijvend offertes aan voor prijzen op maat.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit drie delen. De binnenmuur, buitenmuur en een luchtruimte (de spouw) van zo'n 8 centimeter hiertussen. Deze spouw wordt gevuld met isolatiemateriaal. Via een aantal boorgaatjes in de buitenmuur wordt de isolatie met een machine de spouwmuur ingeblazen. Zodra de muur is geïsoleerd, worden de boorgaatjes vakkundig gedicht en zie je er niks meer van. De spouwmuur isoleren is binnen één dag uitgevoerd.

Hoe werkt spouwmuurisolatie

Voordelen van spouwmuurisolatie

Hoge jaarlijkse besparing - De belangrijkste reden voor veel mensen om de spouwmuur te isoleren, is omdat het zorgt voor een enorme daling in het gasverbruik. Het bespaart je jaarlijks tussen de €300 en €600 aan energiekosten.

Hoger wooncomfort - Dankzij spouwmuurisolatie blijft het 's zomers heerlijk koel in huis, terwijl het in de winter juist zorgt voor een aangenaam warme woning.

Goed voor het milieu - Doordat je veel minder gas verbruikt, daalt de co-2 uitstoot van jouw woning direct. Hierdoor wordt het energielabel van jouw huis groener en stijgt de waarde van de woning.

Kosten en besparing

De kosten voor spouwmuurisolatie verschillen per situatie. Hieronder vind je de gemiddelde kosten en jaarlijkse besparing.

Type Woning Kosten Jaarlijkse besparing
Appartement €550 €130
Tussenwoning €850 €270
Hoekwoning €1.400 €350
Vrijstaande woning €1.850 €600

Vergelijk spouwmuur isoleren

Ben je benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie in jouw situatie? Vraag dan nu gratis offertes aan van gecertificeerde isolatiebedrijven bij jou uit de regio. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, duurt nog geen twee minuten en bespaart je al snel honderden euro's op de spouwmuurisolatie!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media