Alarmsysteem

  • Ontvang gratis offertes
  • Vergelijk experts uit de regio
  • Bespaar op jouw alarmsysteem

Alarmsysteem offertes vergelijken

Een alarmsysteem is een manier om een woning, kantoor of werkplaats te beschermen tegen inbraak. Een alarminstallatie bestaat uit camera's en sensoren, die een melding geven als een inbreker het beveiligde gebouw probeert binnen te komen.

Maar wat zijn de kosten van een alarmsysteem? Wat zijn in jouw omgeving de beste experts die een beveiligingssysteem kunnen installeren? Doe een gratis offerteaanvraag en vergelijk erkende bedrijven in de regio.

Voordelen van een alarmsysteem

Alarmsysteem offerte vergelijken

Iedere 10 minuten wordt er ergens in Nederland ingebroken. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een alarmsysteem. Dit verlaagt de kans op inbraak met maar liefst 90%.

Een goed alarmsysteem biedt meerdere grote voordelen. Ten eerste is er de preventieve werking. Zodra inbrekers zien dat er een alarm aanwezig is, slaan ze jouw woning liever over. Criminelen bepalen hun doelwit vaak niet op de grootste buit, maar op de kleinste pakkans.

Daarnaast verhoogt een alarmsysteem het veiligheidsgevoel van jou en jouw gezin. Veel mensen slapen beter na het plaatsen van de alarminstallatie.

Wat kost een alarmsysteem?

De kosten voor het installeren van een alarmsysteem liggen lager dan je zou denken. Gemiddeld beginnen de kosten voor een standaard draadloos inbraakalarm bij € 900. Dit is inclusief plaatsing en btw.

Hoe meer mogelijkheden je aan het systeem geeft, hoe duurder het wordt. Een beveiligingsinstallatie die alleen maar bewegingen registreert, is in feite een alarmsysteem dat alleen bedoeld is tegen inbraken. Je kunt echter ook rookmelders en beveiligingscamera's aansluiten voor een meer uitgebreid systeem. In dat geval moet je rekening houden met een prijs van rond de € 1.800, inclusief btw en plaatsing.

Lees je daarom in op de kosten van alarmsystemen, zodat jij de oplossing vindt die bij je past.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Een alarmsysteem bestaat uit een centrale en een aantal detectoren, sensoren of beveiligingscamera's die op de centrale zijn aangesloten. De centrale is een beveiligd kastje, dat vaak bij de meterkast wordt geïnstalleerd.

Informatie naar de centrale

De detectoren, sensoren en camera's sturen informatie naar dit kastje toe. Een sensor registreert bijvoorbeeld een beweging, waardoor een signaal aan de centrale wordt gegeven en het alarm afgaat.

Stil alarm

Afhankelijk van hoe het alarmsysteem van de woning is opgezet kan dit een luid alarm of een stil alarm zijn. Een stil alarm houdt in dat er bij afgaan van het alarm in het huis niets te horen is. In plaats daarvan krijgt een meldkamer op een andere locatie een seintje dat het alarm afgaat.

Bedraad of draadloos alarmsysteem

Alarminstallaties kunnen zowel bedraad of draadloos worden geïnstalleerd. Een bedraad alarmsysteem houdt in dat alle aangesloten sensoren, camera's en detectoren door middel van kabels met de centrale verbonden zijn. Het voordeel hiervan is een stabiel gesloten netwerk, dat van buitenaf heel moeilijk kan worden beïnvloed. Het nadeel is dat het installeren van een bedraad systeem wegens diezelfde kabels wat lastiger is.

Draadloos is makkelijker, maar duurder

Het installeren van een draadloos systeem is bij voorbaat makkelijker. Elk aangesloten apparaat kan op elke gewenste plek worden geplaatst, zonder dat je rekening hoeft te houden met kabels naar de centrale. Een nadeel is echter dat elk apparaat wat stroom betreft op batterijen is toegewezen. Je moet daarom controleren dat elke sensor, detector of camera voldoende energie over heeft. Vroeg of laat zul je batterijen moeten wisselen. Daarbij is een draadloos systeem iets duurder dan een bedraad systeem.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik het beste alarmsysteem?

Wat het beste alarmsysteem voor jouw huis is, hangt voor een groot deel van het huis zelf af. We adviseren daarom om je vooral goed te laten informeren door een erkend installatiebedrijf. Ook is het slim om sites zoals van de Consumentenbond door te lezen. Er worden hier regelmatig beveiligingssystemen getest op werking en veiligheid. Kritische informatie helpt bij de vraag welk alarmsysteem je moet kiezen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een alarmsysteem?

Het belangrijkste waar je op moet letten is of de installateur betrouwbaar is. Zo zijn sommige bedrijven aangesloten bij de VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven), die garant staat voor de veiligheid en betrouwbaarheid van die bedrijven. Andere bedrijven hebben een certificering van het Ministerie van Justitie.

Hoe veilig is een draadloos alarmsysteem?

Moderne draadloze alarmsystemen doen niet onder voor bedrade systemen. Vroeger maakten draadloze alarminstallaties gebruik van een frequentie van 433MHz. Deze frequentie werd overbelast, waardoor de oudere systemen gevoelig voor storing waren. Tegenwoordig wordt vooral een frequentie van 868Mhz gebruikt. Deze frequentie is een stuk minder druk bezet, wat de systemen stabieler maakt.

Hoe installeer ik een alarmsysteem?

Je installeert een alarmsysteem door eerst een goede plek voor de centrale te kiezen, zoals de voordeur of de meterkast. Vervolgens zet je camera's en sensoren op strategische plaatsen rondom of in het huis. Dit zijn met name de delen van het huis die meer dan een toegangsweg hebben. Plaats bewegingssensoren niet te dicht bij ramen of deuren. Dit kan namelijk de werking van de sensor beïnvloeden. Test na plaatsing een voor een alle sensoren om zeker te weten dat alle systeemdelen goed werken.

Wat is beter, zelf installeren of laten installeren?

Eigenlijk is het beter om een erkende specialist het alarmsysteem te laten installeren. Een installatiebedrijf heeft alle benodigde kennis en vaardigheden. Bovendien kan een inboedelverzekering als voorwaarde stellen dat een alarmsysteem door een erkende specialist moet zijn geïnstalleerd. 

Ontvang offertes en bespaar

Wil je graag veiliger wonen en ben je benieuwd naar de kosten van een professioneel alarmsysteem? Vraag dan gratis tot vier offertes aan van gecertificeerde beveiligingsbedrijven uit jouw regio. Zo vind je eenvoudig het bedrijf dat bij jou past en bespaar je al snel 30%!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media