Camerabeveiliging

  • Voel je altijd veilig
  • Gecertificeerde experts
  • Scherpe tarieven

Camerabeveiliging offertes vergelijken

Camerabeveiliging is snel geplaatst, bewaakt jouw eigendommen 24/7 en geeft een enorm veilig gevoel. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om bij hun woning een beveiligingscamera buiten te plaatsen. Overweeg jij ook om camerabeveiliging aan te schaffen? Lees dan op deze pagina meer over de voordelen, gemiddelde kosten en doe een vrijblijvende offerteaanvraag voor prijzen op maat.

Geef mij gratis offertes

Preventieve werking

camerabeveiliging vergelijken

Inbrekers kiezen hun doelwit niet uit omdat ze weten dat er veel te halen is. Ze kijken waar ze met het minste risico naar binnen kunnen. Zien ze een camera voor beveiliging buiten hangen, dan denken criminelen wel twee keer na voordat ze een poging wagen. De meeste inbrekers nemen dit risico niet en laten jouw woning links liggen.

Verhoogd veiligheidsgevoel

Misschien nog wel belangrijker dan het bewaken zelf, is het gevoel van veiligheid dat een camerasysteem geeft. Het idee dat je altijd weet wie zich rond jouw woning begeeft, is een prettige gedachte. Mochten er zich ongewenste situaties voordoen, dan zie je dit op tijd en kunnen hulpdiensten direct worden ingeschakeld.

Verschillende soorten beveiligingscamera

Er zijn verschillende soorten bewakingscamera's, die ieder hun eigen voordelen hebben:

  • Bullet camera
  • Dome camera
  • Draadloze camera
  • Nachtcamera

Bullet camera

Een bullet camera is een langwerpige camera, die direct door iedereen als zodanig te herkennen is. Omdat dit type zo algemeen bekend is, heeft de aanwezigheid van een bullet camera een afschrikkende werking voor inbrekers.

Dome camera

Een dome camera is een camera die beschermd wordt door een koepel. Dankzij deze koepel is de camera beter beschermd. Er kan minder makkelijk met de camera worden gerommeld. Ook valt de camera minder op en is minder duidelijk waar de camera precies op is gericht.

Draadloze camera

Draadloze uitvoeringen van bullet en dome camera's worden steeds populairder. Deze camera's zijn goedkoper en makkelijker te installeren. Als een camerasysteem al in de woning aanwezig is, kan een draadloze camera simpelweg aan het systeem worden toegevoegd.

Wel moet je een goed wifi-netwerk hiervoor in huis hebben. Als je wifi instabiel is, heeft dit direct gevolgen voor de betrouwbaarheid van je camera.

Nachtcamera

Nachtcamera's maken gebruik van infraroodtechnologie, waarmee ook 's nachts scherpe opnames kunnen worden gemaakt. Omdat de meeste inbraken tussen 1 en 4 uur 's nachts worden gepleegd, zijn dit type camera's een aanrader.

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen

Zijn beveiligingscamera's legaal in verband met privacywetgeving?

Ja, maar je moet wel goed opletten waar je je camera's precies op richt. Je mag alleen je eigen woning en terrein met de camera in de gaten houden. Het is niet toegestaan om de camera te richten op de openbare weg of woningen van anderen.

Waar moet je qua privacy nog meer op letten?

Je moet ervoor zorgen dat beelden niet te lang bewaard blijven. De beelden moeten goed beveiligd zijn. Eventuele voorbijgangers op het beeld moeten onherkenbaar zijn, oftewel worden "geblurd". Op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens kun je meer lezen over de regels voor camerabeveiliging bij particulieren.

Hoe lang gaat een beveiligingscamera mee?

Volgens de meeste leveranciers hebben beveiligingscamera's een levensduur van 5 tot 10 jaar. Als na één jaar de camera al mankementen vertoont, is er iets misgegaan. Daarom wordt voor het eerste jaar vaak garantie gegeven.  

Wat is CCTV?

CCTV is een afkorting voor de term Closed Circuit TeleVision. Dit houdt in dat videomateriaal wordt gedeeld over een beperkt netwerk. Ooit werd de term gebruikt voor allerlei gesloten TV-netwerken van bijvoorbeeld hotels, scholen of ziekenhuizen. Tegenwoordig worden met CCTV ook vaak systemen voor camerabeveiliging aangeduid.

Vergelijk offertes en bespaar 30%

De kosten voor camerabeveiliging verschillen per situatie. Gemiddeld zitten de kosten voor een complete set inclusief plaatsing tussen de € 650 en € 1.200. Ben je benieuwd naar de prijzen op maat? Doe dan via Offertevergelijker eenvoudig een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag. Door de offertes naast elkaar te leggen, vind je eenvoudig de beste deal en de expert die bij jou past.

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media