Airconditioning

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Airco offertes vergelijken

Veel woningeigenaren kiezen er tegenwoordig voor om een vaste airconditioner te laten installeren in huis. Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden? Ontdek hieronder alles over de voordelen, verschillende soorten en kosten van een airco.

Voordelen airconditioning

Dat steeds meer mensen een airco laten installeren, is niet vreemd als je kijkt hoe groot de voordelen zijn. Hieronder hebben we de vier grootste voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: een heerlijk koel huis in de zomer

Vanzelfsprekend is een goede airconditioning op zomerse dagen een waar genot. In een koele woning leef en slaap je gewoon prettiger. Maar ook wanneer de zon minder hard schijnt, stijgt het kwik in veel huizen al snel boven de 25 graden. Niet bepaald aangenaam. Met een airco zorg je ervoor dat er binnenshuis altijd een constante temperatuur is die jij het prettigst vindt.

Voordeel 2: verwarmen in de winter

Wist je dat je met veel airconditionings niet alleen kan koeler, maar dat deze ook uitermate geschikt zijn om ruimtes te verwarmen? Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam woonklimaat.

Voordeel 3: constante toevoer frisse lucht

Naast de perfecte temperatuur zorgt een airco ook voor een gezonde luchtvochtigheid in huis. Doordat er een constante toestroom van nieuwe buitenlucht de woning binnenkomt, is er altijd voldoende frisse lucht in huis, zonder dat dit invloed heeft op de temperatuur.

Deze ventilatie is bevorderlijk voor de luchtvochtigheid en hiermee ook goed voor de gezondheid. Het is wel van belang dat de airco goed is geïnstalleerd/ingesteld. Laat je daarom altijd vooraf goed inlichten.

Voordeel 4: de airco is tegenwoordig heel duurzaam

Vroeger waren airco’s echte energieslurpers en zag je het gebruik direct terug op de energierekening. Inmiddels zijn de technieken van vaste airco’s vele malen beter en valt het verbruik reuze mee. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een airconditioning ontzettend duurzaam.

De levensduur van een vaste airconditioning is daarnaast ook erg verbeterd. Bij goed onderhoud gaat deze gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee.

Soorten en kosten airconditioning

Afhankelijk van jouw situatie kun je kiezen voor verschillende type airco’s. Ieder met hun eigen kostenplaatje.

Split airconditioning

Het bekendste (en populairste) model is de split airconditioning. Dit type bestaat uit twee units; de buiten- en binnenunit. Deze airconditioning wordt op een vaste plaats in huis gemonteerd, koelt zeer efficiënt en maakt nauwelijks geluid. De kosten hangen erg af van de kwaliteit die je zoekt en de specialist die het plaatst, maar liggen tussen de € 1600 en € 3200 inclusief plaatsing. Voor iedere binnenunit die je extra wilt koppelen aan de buiten unit komt er gemiddeld € 900 bij.

Monoblock airconditioning

Dit type airco bestaat uit slechts één unit die je aan de binnenzijde van je huis bevestigt. Middels een afvoerslang voert deze airco de warme lucht uit huis, terwijl de unit de kamer met koude lucht verkoelt. Het nadeel van dit type airco is dat de unit vrij veel lawaai maakt en relatief groot is vergeleken met de split airco. De kosten van deze airco, inclusief plaatsing, beginnen bij de € 1400.

Mobiele airconditioning

Ga je de airco maar zelden gebruiken en waarschijnlijk vaak in een andere ruimte? Dan is een mobiel model interessant. Deze kun je aanschaffen bij de bouwmarkt of online voor prijzen tussen de € 300 en € 600. De nadelen van dit model zijn dat hij veel stroom verbruikt, minder koelvermogen heeft dan een vast model en veel ruimte in beslag neemt.

Vergelijk gratis meerdere offertes

Overweeg je ook om een vaste airco te laten installeren? Vergelijk dan altijd eerst meerdere specialisten op het gebied van ervaring, prijs en garantie. Vraag nu in één minuut tot 4 gratis offertes aan en ontdek vrijblijvend waar jij de beste deal krijgt.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media