Airconditioning

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Airco offertes vergelijken

Airco offerte aanvragen? Dan is het een goed idee om verschillende offertes te vergelijken, aangezien je hierdoor vaak een stuk goedkoper uit bent. Veel woningeigenaren kiezen er tegenwoordig voor om een vaste airconditioner te laten installeren in huis. Zij maken vaak de fout om slechts een airconditioning offerte aan te vragen bij een enkel bedrijf.

Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden? Ontdek hieronder alles over de voordelen, verschillende soorten en kosten van een airco. Ben je benieuwd naar de kosten, niet alleen van de units zelf maar ook van de installatie? In dat geval kun je hier direct een offerte aanvragen bij meerdere gerenommeerde bedrijven.

Geef mij gratis offertes

Ontdek de vele voordelen van airconditioning

airconditioning offerte vergelijken

Dat steeds meer mensen een airco laten installeren, is niet vreemd als je kijkt hoe groot de voordelen zijn. Hieronder hebben we de vier grootste voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: een heerlijk koel huis in de zomer

Vanzelfsprekend is een goede airco op zomerse dagen een waar genot. In een koele woning leef en slaap je gewoon prettiger. Maar ook wanneer de zon minder hard schijnt, stijgt het kwik in veel huizen al snel boven de 25 graden. Niet bepaald aangenaam. Met een airco zorg je ervoor dat er binnenshuis altijd een constante temperatuur is die jij het prettigst vindt.

Voordeel 2: verwarmen in de winter

Wist je dat je met veel airconditionings niet alleen ruimtes kan koelen, maar dat deze ook uitermate geschikt zijn om ruimtes te verwarmen? Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam woonklimaat.

Voordeel 3: constante toevoer frisse lucht

Naast de perfecte temperatuur zorgt een airco ook voor een gezonde luchtvochtigheid in huis. Doordat er een constante toestroom van nieuwe buitenlucht de woning binnenkomt, is er altijd voldoende frisse lucht in huis, zonder dat dit invloed heeft op de temperatuur.

Deze ventilatie is bevorderlijk voor de luchtvochtigheid en hiermee ook goed voor de gezondheid. Het is wel van belang dat de airco goed is geïnstalleerd/ingesteld. Laat je daarom altijd vooraf goed inlichten.

Voordeel 4: de airco is tegenwoordig heel duurzaam

Vroeger waren airco’s echte energieslurpers en zag je het gebruik direct terug op de energierekening. Inmiddels zijn de technieken van vaste airco’s vele malen beter en valt het verbruik reuze mee. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een airconditioning ontzettend duurzaam.

De levensduur van een vaste airco is daarnaast ook erg verbeterd. Bij goed onderhoud gaat deze gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee.

Soorten en kosten airconditioning

Afhankelijk van jouw situatie kun je kiezen voor verschillende type airco’s, ieder met hun eigen kostenplaatje, ideale toepassing en voor- en nadelen.

Split airco

Het bekendste (en populairste) model is de split airconditioning. Dit type bestaat uit twee units; de buiten- en binnenunit. Dit type airco wordt op een vaste plaats in huis gemonteerd, koelt zeer efficiënt en maakt nauwelijks geluid. De kosten hangen vooral af van de kwaliteit die je zoekt en de specialist die het plaatst, maar liggen doorgaans tussen de € 1600 en € 3200. Dit is inclusief plaatsing. Voor iedere binnenunit die je extra wilt koppelen aan de buiten unit komt er gemiddeld zo’n € 900 bij. Vraag voor een kostenindicatie een offerte aan.

Single split-units & multi-split

Bij een single split airco is de buitenunit gekoppeld aan een enkele binnenunit die maar één ruimte verwarmd of afkoelt. Een multi-split systeem heeft één buitenunit die gekoppeld is aan meerdere binnenunits die allemaal individueel regelbaar zijn. Dit maakt een multi-split systeem ideaal om uw gehele woning of pand van airconditioning te voorzien.

Monoblock airconditioning

Dit type airco bestaat uit slechts één unit die je aan de binnenzijde van je huis bevestigt. Middels een afvoerslang voert deze airco de warme lucht uit huis, terwijl de unit de kamer met koude lucht verkoelt. Het nadeel van dit type airco is dat de unit vrij veel lawaai maakt en relatief groot is vergeleken met de split airco. De kosten van deze airco, inclusief plaatsing, beginnen bij de € 1400.

Mobiele airconditioning

Ga je de airco maar zelden gebruiken en waarschijnlijk vaak in een andere ruimte? Dan is een mobiel model interessant. Deze kun je aanschaffen bij de bouwmarkt of online voor prijzen tussen de € 300 en € 600. De nadelen van dit model zijn dat hij veel stroom verbruikt, minder koelvermogen heeft dan een vast model en veel ruimte in beslag neemt.

Wand-, vloer- , raam- of kanaalmodel

Naast de bovengenoemde ‘soorten’ komen airco-units ook in verschillende ‘vormen’. Een wandmodel wordt bijvoorbeeld hoog tegen de muur geplaatst, zoals je vaak in hotels ziet. Een vloerunit staat op de vloer, bij voorkeur op een plek waar die niet of nauwelijks opvalt maar wel gewoon zijn werk kan doen. Dan heb je nog de raamairconditioners: dit zijn monoblock airco’s die eenvoudig in een raam te plaatsen zijn. Ten slotte zijn er nog kanaal- en cassetteairco’s die in het plafond weggewerkt worden en daardoor ideaal zijn voor kantoren en andere bedrijfsruimtes.

Geef mij gratis offertes

Tips: zo profiteer je het meeste

Airco’s hebben tal van voordelen. Onderstaand vind je meerdere tips om zo veel mogelijk te profiteren van deze voordelen:

Goed isoleren is belangrijk

Hoe goed je nieuwe airco is, tegen een slecht geïsoleerde woning of pand valt niet op te vechten. Zorg er daarom voor dat je woning tenminste redelijk geïsoleerd is. Hierdoor hoef je de airco minder hard te zetten om de ruimte goed te verwarmen of af te koelen, wat je op den duur veel geld bespaart.

Nóg lagere kosten dankzij zonnepanelen

Heb je zonnepanelen of overweeg je deze aan te schaffen? Deze werken enorm goed samen met airconditioning. De energie opgewekt door de panelen wordt dan direct gebruikt door de airco. Ook dit zorgt voor een lagere energierekening.

Verwarmen met airco

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verwarmen met airco – en met goede reden. Een airconditioning unit is namelijk een soort warmtepomp, ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. In veel gevallen is een airco duurzamer en voordeliger dan ‘normaal’ stoken met de verwarming. Om deze reden raden we mensen aan deze optie zeker niet te vergeten.

Regelmatig onderhoud essentieel

Wil je het meeste uit je airco halen, dan is het belangrijk dat je deze regelmatig laat onderhouden. Zo gaat de airconditioning zo lang mogelijk mee en hoef je niet binnen enkele jaren een nieuwe aan te schaffen.

Vraag een offerte aan & vergelijk

Om de kosten zoveel mogelijk te drukken kun je hier meerdere offertes aanvragen en met elkaar vergelijken. In de offerte vind je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Waarom airco offerte vergelijken via OfferteVergelijker.nl?

  • Makkelijk & snel besparen op kosten: binnen enkele minuten ontvang je 3 à 4 airco offertes – door deze te vergelijken via OfferteVergelijker.nl vind je snel de meest voordelige optie en bespaar je op de kosten:
  • Gratis offertes vergelijken: offertes aanvragen en vergelijken is bij ons geheel gratis
  • Onafhankelijke & betrouwbare specialisten : onze experts zijn 100% onafhankelijk, waardoor je altijd betrouwbare en passende informatie krijgt
  • Nauwe samenwerking met gerenommeerde bedrijven: wij werken uitsluitend samen met hoog aangeschreven bedrijven – zo weten wij zeker dat je goed verder wordt geholpen
  • Ook voor andere producten: zoek je iets anders dan alleen airconditioning, bijvoorbeeld ook zonnepanelen? Ook dan kun je bij ons terecht.

Vergelijk gratis meerdere airco offertes

Overweeg je ook om een vaste airco te laten installeren? Vergelijk dan altijd eerst meerdere offertes van specialisten. Wij raden aan te kijken naar ervaring, prijs en garantie. Vraag nu in één minuut tot 4 gratis offertes aan en ontdek vrijblijvend waar jij de beste deal krijgt.

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen over airco’s & offertes vergelijken

Waarom zou ik meerdere offertes aanvragen voor airconditioning?

Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je een beter beeld van de prijsrange, beschikbaarheid en de specifieke mogelijkheden in jouw regio. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen en scheelt mogelijk een hoop geld.

Wat moet ik opnemen in mijn offerte aanvraag?

Airconditioning offertes aanvragen is zeer eenvoudig. Voer simpelweg de informatie over jouw regio (postcode, huisnummer, straat & woonplaats), de klus (of je eigenaar bent, het type aanvraag, hoeveel ruimtes airco krijgen & wanneer je deze wilt laten plaatsen) en je contactgegevens in.

Zijn er garanties op de installatie en het airconditioningsysteem?

Dit ligt uiteindelijk bij de partij die de airco’s verkoopt en installeert. Dat gezegd hebbende: de meeste bedrijven bieden garanties op zowel de installatie als het product. Vraag altijd naar de garantievoorwaarden en zorg dat je deze schriftelijk ontvangt.

Geef mij gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media