20-04-2018

3 Voordelen van vloerisolatie tijdens warme maanden

Het isoleren van de vloer is een slimme investering. Jaarlijks bespaart het je tot wel €250 op de energierekening en daarnaast stijgt het woonklimaat aanzienlijk. Veel mensen denken er pas aan om de vloer te isoleren, wanneer het kouder begint te worden. Zonde, want juist gedurende de warme maanden is het nog aantrekkelijker om vloerisolatie aan te laten schaffen.

Geen klam gevoel in huis

Eén van de grootste voordelen van vloerisolatie is het weren van vochtige lucht uit de kruipruimte. Juist wanneer het warmer is, is het prettig om een gezonde luchtvochtigheid te hebben in de woning. Wanneer deze te hoog is, krijg je een klamme woonomgeving. Zeker wanneer het kwik stijgt, is dit zeer onprettig. Vloerisolatie zorgt hierdoor ook in de lente en zomer voor een hoger wooncomfort.

Je wordt snel geholpen

Doordat veel mensen pas aan het isoleren van de woning denken zodra het koud wordt, zijn de wachttijden zeer kort. Terwijl je in de winter vaak enkele weken moet wachten voordat je geholpen wordt, hebben isolatiebedrijven in de lente en zomer veel sneller tijd voor je.

De verwarming kan langer uitblijven

Misschien wil je er nu nog niet aan denken, maar over enkele maanden zal het helaas ook weer kouder worden. Door niet te wachten met het isoleren van de vloer, ben je goed voorbereid en profiteer je maximaal van de voordelen. De kachel kan bijvoorbeeld aanzienlijk langer uitblijven, waardoor je direct begint met besparen zodra het weer kouder wordt.

Vraag gratis offertes aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen van vloerisolatie? Doe dan vrijblijvend een offerteaanvraag en ontvang gratis meerdere offertes op maat van erkende isolatiebedrijven uit de regio.

  • Geschreven door Ronald de Jong
  • Ronald viert in 2019 zijn 20-jarige jubileum in het isolatievak. Met name op het gebied van spouwmuur- en vloerisolatie adviseert hij dagelijks consumenten. Als Freelancer schrijft Ronald voor Offertevergelijker, om zo nog meer mensen te bereiken met zijn boodschap: isoleren is goed voor het milieu én de portemonnee.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media