30-01-2018

'De wasmachine mag naar zolder'

Ga je binnenkort verhuizen? Leuk! Een nieuwe plek met nieuwe buren en nieuwe herinneringen. Maar voordat dit woonfeest kan beginnen, moet er nog wel even worden verhuisd. Vaak iets minder leuk. Het inpakken van de verhuisdozen gaat nog wel. Een beetje sorteren en ordenen; dat heeft in het begin nog wel wat. Maar als je alleen al denkt aan die hoekbank en wasmachine, zakt het verhuisplezier je al snel in de schoenen.

Er is altijd een aangetrouwde oom met bus

Gelukkig is er altijd wel een verre vriend of aangetrouwde oom met een busje of aanhanger. Zodra deze om half tien op de stoep staat ( ‘eerder lukt echt niet op zaterdag’), blijkt vaak al snel dat het betreffende vervoermiddel net iets kleiner is dan van tevoren ingeschat. Dat wordt minimaal drie keer heen en weer. Gelukkig is het maar 40 kilometer… Vol goede moed worden de eerste dozen en tassen ingeladen. Na een uurtje zit het busje vol en vertrekken jullie naar je nieuwe woonplaats. Wat volgt is een gesprek van tien minuten over hoe snel de tijd gaat en 35 minuten pijnlijke stilte. En dan ben je pas één keer heen.

‘Dat zet ik later wel op z’n plek’

Het uitpakken van lading één ging vrij soepel. ‘Zet alles maar in de woonkamer. Dat zet ik later wel op z’n plek’. Nu is tijd voor de wat grotere spullen. Stoelen, tafeltjes en kasten. Helaas kan de chauffeur niet helpen, want die kreeg het bij het zien van de wasmachine spontaan in zijn rug. Anderhalf uur en vele zweetdruppels later staat lading twee in de bus. Drie uur later zijn jullie weer terug. De woonkamer van de nieuwe woning puilt inmiddels uit, maar daar denk je voor het gemak niet aan. Eerst maar eens die laatste spullen.

De wasmachine

Al weken zie je hier tegen op. Je hebt alle mogelijke scenario's in je hoofd afgespeeld; zelfs overwogen om een compleet nieuwe te kopen en te laten bezorgen. Maar nu moet het dan toch gebeuren. De wasmachine verhuizen. Van één hoog naar beneden, omhoog naar de zolder. En nu de chauffeur niet kan helpen, zal je het samen met je partner moeten doen.

Dertig minuten, 3 beschadigde treden en 2 kapotte handen verder staat hij in het busje. Top. Nu alleen straks nog omhoog naar zolder. Eerst maar even de bank, het bed en matras inladen. Tegen de tijd dat je voor de laatste keer de nieuwe straat inrijdt, begint het al te schemeren en ben je helemaal gesloopt. Half slapend pak je de bank uit de auto, wringt hem gekanteld door de voordeur en komt erachter dat er helemaal geen plek is om de bank neer te zetten. De hele woonkamer staat namelijk nog vol met dozen en overige spullen. Zucht!

Een professionele verhuizer

Herken je dit? Bespaar jezelf deze ellende en kijk eens wat het kost om professionele verhuizers in te huren. Dit bespaart je niet alleen een hoop tijd, maar vooral veel frustratie. Vergelijk offertes van verschillende verhuizers om zeker te zijn van de beste deal. Je zal zien dat de prijs dan alles meevalt.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media