18-01-2021

Met deze 3 tips voorkom je een hoge energierekening!

Gedurende de wintermaanden kan het buiten ontzettend koud worden. Gelukkig is het binnenshuis lekker warm. Echter, nadat de verwarming wekenlang achtereen staat te loeien, is dit helaas goed terug te zien op de energierekening. In deze blog 3 tips om een hoge energierekening relatief simpel te voorkomen.

#1 Ontdek de energieslurpers
Het ene apparaat verbruikt meer dan het andere. Het is goed om te achterhalen welke apparaten in jouw woning de echte energieslurpers zijn. Dit kan via een verbruiksmeter, of door simpelweg op de sticker van het apparaat te kijken naar het geschatte energieverbruik. 

Je zal merken dat met name oudere (grote) apparaten zeer veel stroom verbruiken. Indien het mogelijk is om deze apparaten minder te verbruiken, zal dit direct schelen op de energierekening. Is dit geen optie? Dan kun je overwegen om het apparaat te vervangen voor een duurzamer model. Dit is vaak een flinke investering, maar wel één die op lange termijn zijn geld oplevert.

#2 Zet apparaten helemaal uit
Een andere tip om een hoge energierekening te voorkomen is door apparaten helemaal uit te zetten in plaats van op stand-by te laten staan. Veel apparaten verbruiken namelijk stroom op de achtergrond. Wanneer jij een apparaat met de afstandsbediening uitzet brand er vaak een rood lampje. Het energieverbruik van deze stand-by apparaten valt nog redelijk mee, maar wanneer je elk apparaat niet volledig uitzet, is dit toch terug te zien op de energierekening.

#3 Laat je huis isoleren
Wie op een eenvoudige manier zijn energiekosten omlaag wilt brengen, laat zijn woning isoleren. Er zijn verschillende isolatiesoorten. De populairste zijn bodemisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Deze isolatiemethodes hebben een terugverdientijd van zo’n vier tot acht jaar. Hierna verdien je jaarlijks honderden euro’s per jaar, dankzij de hoge besparing! 

Wanneer je deze tips hebt toegepast, is een daling goed terug te zien op de energierekening. Je kan er nu voor kiezen om het voorschotbedrag dat je aan de energieleverancier betaalt te verlagen of je blijft hetzelfde bedrag betalen en ontvangt het einde van het jaar een deel van het geld terug. Succes met deze tips!

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media