13-03-2018

Wat is een Tiny House?

Zoals de naam als subtiel weggeeft, is een tiny house een kleine woning. Niet klein als in een eengezinswoning, maar echt klein klein. Een tiny house mag wettelijke gezien niet grote zijn dan 12m x 2.55m. Dit komt neer op iets meer dan 30 vierkante meter. Gezellig knus zullen we maar zeggen.

Hoe is dit fenomeen ontstaan?

De geschiedenis van de huisjes is nog maar pril. Tien jaar geleden, toen de crisis in Amerika begon, kregen sommige Amerikanen behoefte aan een goedkopere woonvoorziening. Zij bouwden daarom hun eigen superkleine huisjes: de tiny houses. In de beginfase werden de huisjes op een trailer gebouwd. Dit deed men om de wetgeving te omzeilen, waarin staat dat woonhuizen aan een bepaalde minimale afmetingen moeten voldoen. Al snel werden de huisjes zo populair dat er een heuse community ontstond: de tiny house movement.

Waarom een tiny house?

In eerste instantie werden de kleine huisjes gebouwd vanwege het aantrekkelijke financiële karakter. Wat voor veel eigenaren echter nog van veel grotere waarde is, zijn de onafhankelijkheid en de flexibiliteit die een dergelijke woning biedt. Daarnaast is het een ontzettende duurzame manier van leven. Door ruimtegebrek zijn er automatisch minder spullen en dus minder vuilnis; verbruikt een tiny huis vele malen minder energie en de energie die wordt verbruikt is in de regel duurzaam opgewekt.

Populariteit groeit en groeit

Met huizenprijzen die de pan uitrijzen en een groeiend bewustzijn omtrent onze ecologische voetafdruk, stijgt de populariteit van de tiny house ieder jaar. In gemeentes als Nieuwegein, Zeewolde en Den Haag lopen er proeven met deze minihuisjes. Naar verwachting zal het aantal dan ook flink toenemen de komende jaren. Lijkt het je ook wel wat? Bekijk direct op TinyFindy of er een leuk modelletje voor je tussenstaat en sluit je aan bij de tiny house movement!

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media