28-07-2018

Zo houd je de autoreis met kids leuk

In de brochure zag het er zo leuk uit. Met de auto naar Zuid Frankrijk; heerlijk. Tot je Parijs nog niet voorbij bent, twee krijsende kinderen op de achterbank hebt zitten en je partner voor de vierde keer aangeeft ‘dit nooit maar dan ook nooit meer te doen’. Dit scenario kun je eenvoudig voorkomen door je goed voor te bereiden en te zorgen dat het voor de kids (en dus voor jou) een plezierige reis wordt.

Neem kleine cadeautjes mee

Haal voor ieder kind een stuk of 5 kleine cadeautjes. Deel de presentjes verspreid over de reis uit. Dit zorgt ervoor dat jouw kroost iets heeft om naar uit te kijken en daarnaast zijn ze iedere keer weer even zoet met hun nieuwe aanwinst.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

...en het is een tablet. Met Netflix. Zorg dat je thuis de populairste kinderseries hebt gedownload, zodat de kinderen deze onderweg zonder internet kunnen bekijken. Vergeet vooral niet om een koptelefoon mee te nemen. Jullie zullen niet het eerste stel zijn dat uit elkaar gaat vanwege overmatige blootstelling aan Spongebobs stem.

Voldoende stops

Het liefst trap je jouw bolide in één ruk door naar het zuiden. Helaas zijn de kinderen daar minder van gediend. Stop lekker vaak, zodat zij hun benen even kunnen strekken en wat energie kwijt kunnen.

Overnachten

Moet je echt een heel eind? Splits de reis dan in tweeën door ‘s nachts te overnachten in hotel of B&B. Twee ritjes van 7 uur is een stuk beter te doen dan één keer 14 uur kachelen.

Snoepen

Geef de kids af en toe iets lekkers. Een chipje en een koekje doen het altijd goed. Pas natuurlijk wel op dat je ze niet misselijk voert. Zo’n zure lucht in de auto maakt de rit er over het algemeen niet beter op.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media