Voordelen inbraakalarm

Meer en meer mensen kiezen voor een alarmsysteem om hun huis te beveiligen. Terwijl een alarmsysteem vroeger iets was voor grote dure panden, zien we dat het steeds gebruikelijker wordt in de ‘gewone’ Nederlandse woning. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat er in ons land nog steeds iedere tien minuten een inbraak plaatsvindt. Daarnaast zijn alarmsystemen steeds betaalbaarder geworden en biedt het nog drie andere grote voordelen. In dit artikel hebben we deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Een enorm veilig gevoel

Laten we direct met het grootste voordeel beginnen: een alarmsysteem biedt een enorm groot gevoel van veiligheid. Hierdoor slapen veel mensen beter, zijn niet meer bang om laat thuis te komen en gaan weer met een gerust hart op vakantie. Zeker bij mensen die slachtoffer zijn geweest van inbraak, heeft het installeren van een alarmsysteem een bijzonder positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel. Het idee dat je gewaarschuwd wordt bij mogelijk gevaar, is simpelweg erg geruststellend.

Voordeel 2: De preventieve werking

Een crimineel kiest zijn doelwit over het algemeen niet uit omdat hij weet dat er ergens veel te halen valt. Waar hij wel op let is hoe makkelijk hij ergens kan inbreken zonder opgemerkt te worden. En laat dat nou net datgene zijn wat een alarmsysteem perfect doet: iemand opmerken. Zodra een inbreker ziet dat er een alarmsysteem actief is, door bijvoorbeeld een sticker of een bewegingssensor, is het voor hem aantrekkelijker om jouw huis over te slaan.

Voordeel 3: De Alarmerende functie

Indien de crimineel toch de woning binnendringt, zal dit direct kenbaar worden gemaakt door een geluids- en/of lichtsignaal. Voor jou het signaal dat er iets ongewenst gaande is; voor de inbreker een teken om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Hierdoor vermijd je een nare confrontatie.

Iets waar veel mensen voor kiezen, is om het alarm aan te sluiten op een alarmcentrale. Zodra het alarmsysteem wordt geactiveerd, is dit ook direct zichtbaar bij de centrale. Zij nemen direct contact met je op en zodra er het vermoeden is van een onveilige situatie, schakelen zij direct politie in.

Ook weer veilig voelen?

Zou jij je ook graag (weer) veilig willen voelen in je eigen woning. Dan helpt een alarmsysteem écht. Ben je benieuwd naar de kosten? Via onze vergelijkservice ontvang je gratis drie vrijblijvende offertes van gecertificeerde beveiligingsexperts uit de regio. Door verschillende specialisten te vergelijken weet je zeker dat je de niet teveel betaalt en toch het beste alarmsysteem laat installeren.