Infrarood panelen

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Infrarood panelen offertes vergelijken

Infrarood panelen zijn een moderne manier om het huis te verwarmen. Infrarood technologie maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. Infrarood panelen zijn daarom een duurzaam alternatief voor verwarming met gas. Wil je een infrarood paneel kopen? Ontdek hier wat de voordelen zijn voor jouw huis en energierekening.

Geef mij gratis offertes

Hoe werkt een infrarood paneel?

Met een infrarood paneel in de woonkamer kun je heel doelgericht voor een comfortabele warmte zorgen. In plaats van dat de gehele ruimte wordt verwarmd, laat je een paneel alleen stralen naar de plek waar verwarming nodig is. De extra warmte van de panelen voel je tot op een afstand van ongeveer 3 meter.

Infrarood panelen offerte vergelijken

Als je het gehele huis wilt verwarmen met infrarood-technologie zul je meerdere panelen moeten installeren. Dit wordt, onder andere door Vereniging Eigen Huis, echter afgeraden. Infraroodverwarming is minder efficiënt dan een warmtepomp. Bovendien kan een infrarood paneel wel verwarming geven, maar geen kraan- of douchewater verwarmen. Infrarood panelen blinken uit in bijverwarming, maar zijn minder geschikt als een volwaardig alternatief voor cv ketels.

Geef mij gratis offertes

Voordelen van infrarood verwarming

Efficiënt verwarmen

In bepaalde situaties is het zonde van alle energie om een hele ruimte te verwarmen. Bijvoorbeeld omdat je er maar voor een korte tijd alleen aanwezig bent. Denk aan een studeerkamer of de douche.

Dan is het ideaal om slechts een bepaalde plek in deze ruimte te kunnen verwarmen. Zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Gerichte verwarming van een bepaalde plek is iets waar infrarood panelen in uitblinken.

Snel verwarmen

Infrarood panelen werken bovendien erg snel, zeker in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Als je net onder een warme douche vandaan stapt, is het wel zo prettig dat de badkamer een aangename temperatuur heeft. De beste infrarood panelen hebben minder dan 3 minuten om hun warmte uit te stralen. Je hebt dan geen langdurige, prijzige stooktijd meer nodig om toch een ruimte warm te krijgen.

Stijlvol

De traditionele radiatoren worden over het algemeen niet als erg mooi beschouwd. Ze zijn lomp en nemen veel ruimte in beslag.

De infrarood panelen daarentegen zijn esthetisch erg aantrekkelijk. Het zijn slanke vierkante panelen die in alle kleuren verkrijgbaar zijn.

Het is zelfs mogelijk om de panelen te laten bedrukken met een foto of hem te laten plaatsen als spiegel!

Tips infrarood panelen

Maak slim gebruik van verwarming

Een groot voordeel van deze technologie is dat de verwarming snel op gang komt. Het is daarom niet nodig om de verwarming voortdurend aan te hebben staan.

Met een aanwezigheidssensor zorg je ervoor dat de verwarming alleen actief is als iemand zich op de bewuste plek bevindt. Hiermee bespaar je flink op de energierekening. Ook raden we aan om een slimme thermostaat voor het infrarood paneel te gebruiken

Zonnepanelen

Infrarood panelen verbruiken geen gas, maar elektriciteit. Door het gebruik van infrarood verwarming daalt de gasrekening enorm, maar stijgt het elektriciteitsgebruik ook flink. Je kunt dat extra verbruik opvangen door zonnepanelen te laten plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je bespaart op je energierekening, maar ook dat je zo bijdraagt aan een beter milieu.

Veiligheid

Zorg ervoor dat een paneel correct is geïnstalleerd. Of beter nog, laat het doen door een installateur die hierin is gespecialiseerd. Het is belangrijk dat er genoeg luchtcirculatie rondom het paneel is. Ook moet je erop letten dat meubels of lampen niet in de weg van de straal van het paneel staan.

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen

Wat kost een infrarood paneel?

Als je een infrarood paneel gaat kopen, moet je rekening houden met prijzen van tussen de € 300 tot € 900.

Wat kost een infrarood paneel in het gebruik?

Dit hangt af van het soort infrarood paneel en hoeveel gebruik hiervan wordt gemaakt. We kunnen een schatting maken aan de hand van een denkbeeldig voorbeeld.

Stel, het verbruik van een infrarood paneel is 1 kWh (1000 watt) per uur. Gemiddeld betaal je in Nederland € 0,30 voor 1 kWh. Je gebruikt het paneel 3 uur per dag. Dagelijks kost het paneel je dan € 0,90. Per jaar betaal je voor het gebruik van het paneel € 328,50.

Ter vergelijking: voor centrale verwarming op basis van gas is € 1.292 een redelijk gemiddelde prijs. Het verschil is alleen wel dat het infrarood paneel slechts een klein deel van het huis verwarmt in tegenstelling tot een centraal verwarmingssysteem.

Hoeveel onderhoud heeft een infrarood paneel nodig?

Een infrarood paneel heeft nauwelijks onderhoud nodig. Wel raden we aan om het paneel om de zoveel tijd te reinigen met een vochtige doek. Zorg er dan wel voor dat de stekker van het paneel niet in het stopcontact zit en dat het paneel voldoende is afgekoeld.

Waar kun je het paneel het beste plaatsen?

De beste plek voor een infrarood paneel is aan het plafond. Op deze manier zit niets in de weg van de infrarood straal. De ideale hoogte is op ongeveer 2,6 meter boven het grondoppervlak. Als het plafond te hoog is, kun je gebruikmaken van draden of kabels om het paneel op de juiste hoogte te laten hangen.

Vergelijk offertes voor infrarood panelen

Overweeg jij om infrarood panelen in huis te installeren? Door offertes van verschillende bedrijven naast elkaar te leggen, kun je tot wel 30% besparen.

Offertevergelijker helpt met het vinden van het meest geschikte bedrijf. Binnen enkele minuten krijg je gratis en vrijblijvend tot 4 offertes toegestuurd. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste installateur in jouw regio.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media