Infrarood panelen

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Infrarood panelen

Een verwarmingstechniek die snel aan populariteit wint, is de infraroodverwarming. Overweeg je ook om jouw woning hiermee te verrijken? Ontdek hier hoe deze techniek werkt, wat de voordelen zijn en hoe je bespaart op jouw infraroodverwarming.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Een traditionele verwarming verwarmt de lucht in de gehele ruimte. Dit in tegenstelling tot de uv-verwarming. Deze verwarmt namelijk geen lucht, maar straalt zijn warmte gericht uit naar een plek waar je bijvoorbeeld zit of bezig bent. De warmte van de panelen voel je tot ongeveer 3 meter afstand. Indien je een hele ruimte infrarood wilt verwarmen, zul je meerdere panelen moeten plaatsen.

3 Voordelen infraroodverwarming

Efficiënt verwarmen

In bepaalde situaties is het zonde van alle energie om een hele ruimte te verwarmen. Bijvoorbeeld omdat je er maar voor een korte tijd alleen aanwezig bent. Denk aan een studeerkamer of de douche. Dan is het ideaal om slechts een bepaalde plek in deze ruimte te kunnen verwarmen. Zowel voor het milieu als de portemonnee.

Snel verwarmen

Als je net onder een warme douche vandaan stapt, is het wel zo prettig dat de badkamer een aangename temperatuur heeft. Doordat de infrarood panelen binnen 3 minuten hun warmte uitstralen, heb je geen lange dure stooktijd meer nodig om toch een warme ruimte te hebben.

Stijlvol

De traditionele radiatoren worden over het algemeen niet als erg mooi beschouwd. Ze zijn lomp en nemen veel ruimte in beslag. De infrarood panelen daarentegen zijn esthetisch erg aantrekkelijk. Het zijn slanke vierkante panelen die in alle kleuren verkrijgbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om de panelen te laten bedrukken met een foto of hem te laten plaatsen als spiegel!

Tips infrarood panelen

Vloerverwarming - Indien je infrarood panelen als hoofdverwarming wilt, kun je deze het beste combineren met infrarood vloerverwarming. Op deze manier verwarm je jouw woning zeer efficiënt en blijft het wooncomfort hoog.

Slim verwarmen - Een groot voordeel van deze techniek is dat de verwarming in korte tijd werkzaam is. Het is daarom niet nodig om de verwarming continue aan te hebben staan. Middels een aanwezigheidssensor zorg je ervoor dat de verwarming alleen aan is als er ook daadwerkelijk iemand aanwezig is. Hiermee bespaar je flink op de energierekening.

Zonnepanelen - Door het gebruik van infrarood verwarming daalt de gasrekening enorm, maar stijgt het elektriciteitsgebruik ook flink. Om dit (deels) op te vangen, is het heel interessant om zonnepanelen te laten plaatsen. Hierdoor bespaar je onderaan de streep nog meer en belast je het milieu nóg minder.

Vergelijk offertes voor infrarood panelen

Doordat deze manier van verwarmen snelst stijgt in populariteit, neemt het aantal aanbieders ook gestaag toe. Wil je offertes vergelijken van betrouwbare specialisten? Doe dan nu een gratis offerte-aanvraag, ontvang vrijblijvend aanbiedingen van specialisten en bepaal of jouw deal er tussen zit!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media