Kosten stucwerk per m2

Voordat je een stukadoor inschakelt, is het prettig om te weten welke kosten je kan verwachten. Om je hierbij te helpen, hebben wij de gemiddelde kosten van de meest populaire soorten stucwerk voor je op een rijtje gezet. Deze prijzen zijn per m2 en inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw.

Gemiddelde kosten stucwerk per m2

Hieronder vind je een kostenoverzicht van de verschillende soorten stucwerk. Wil je graag meer informatie over de soorten stucwerk, lees dan hier meer informatie over de verschillende technieken.

# Type Stucwerk Minimale kosten per m2 Maximale kosten per m2
1 Spackspuitwerk €5 €11
2 Behangklaar stucen €8 €15
3 Sausklaar stucen €11 €23
4 Sierpleister €12 €23
5 Plafond stucen €10 €23

Vrijblijvend prijzen op maat ontvangen voor jouw stucwerk? Vraag nu gratis offertes aan van stukadoors uit de regio.

Wat heeft nog meer invloed op de prijs?

Niet alleen het soort stucwerk bepaalt de kosten. Ook het oppervlakte dat gestuct moet worden, heeft invloed op de prijs. Het stucen van muren kost gemiddeld tussen de €6 en de €20 per m2. Voor plafonds is dat met €15 tot €25 een stukje duurder.

Daarnaast speelt de grootte van het oppervlakte een rol. Laat je een kleine ruimte stucen met veel hoeken en gaten, dan ligt de meterprijs beduidend hoger dan wanneer er een grote rechte wand wordt gestuct. Goed om te weten: voor kleinere oppervlaktes (onder de 30 m2) brengen stukadoors vaak een starttarief in rekening. Dit tarief bedraagt gemiddeld €300.

Goedkoop stucwerk

Wil je mooi stucwerk, maar hier niet te veel aan uitgeven? Dan kun je het beste gaan voor spackspuitwerk. Dit is de voordeligste variant stucwerk. Dat komt doordat spackspuitwerk wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. Hierdoor is de klus minder arbeidsintensief en daardoor goedkoper. De prijzen voor spackspuitwerk liggen tussen de €5 en €11 per m2.

De beste deal voor jouw stucwerk

De laatste factor die grote invloed heeft op de kosten is het uurtarief van de stukadoor. Doordat er momenteel veel werkgelegenheid is voor de stukadoors, vragen sommige significant meer dan anderen. Wil je wél het beste stucwerk, maar hier niet teveel voor betalen? Dan vraag je via Offertevergelijker eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan van de beste stukadoors bij jou uit de regio. Dit kost niks en bespaart je tot wel 36% op de kosten.