Raapwerk

Ben je je aan het oriënteren naar stukadoorswerk? Dan ben je de term raapwerk ongetwijfeld tegengekomen. Raapwerk is één van de velen soorten stucwerk. Graag leggen we je op deze pagina kort en bondig uit wat het precies is, wat het kost en hoe je hierop eenvoudig kunt besparen.

Wat is raapwerk?

Niet iedere muur is met standaard stucwerk (pleisterwerk) glad te maken. Wanneer de ondergrond erg grof is (denk hierbij aan een bakstenen muur) of beschadigd, wordt de muur ‘geraapt’. Bij raapwerk wordt er een dikke laag specie of gipsmortel aangebracht op de muur om oneffenheden weg te werken. De dikte van deze laag varieert van 5mm tot 5 cm. Wanneer de laag dunner is, noemen we het pleisterwerk.

Kosten raapwerk

De kosten voor dit stucwerk per m2 variëren uiteraard per vakman, maar om je een idee te geven van de kosten, vind je hieronder de gemiddelde prijzen van raapwerk.

Type klus Gemiddelde kosten
Raapwerk standaard €18 - €23 per m2
Raapwerk badkamer €23 - €28 per m2
Stukadoor per uur €23 - €50

Vergelijk stukadoors

Zoals je kunt zien in het bovenstaande schema lopen de prijzen erg uiteen. Een eenvoudige manier om meerdere prijsopgaves te bekijken, is door offertes aan te vragen van meerdere stukadoors uit de regio. Dit kost je nog geen twee minuten, is vrijblijvend en geeft je snel inzicht in de beste deal.