Vochtprobleem kelder verhelpen

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Vochtprobleem kelder offertes vergelijken

De kelder is vaak een ruimte die minder intensief wordt gebruikt dan andere vertrekken in huis. Toch is het erg belangrijk om de kelder goed te onderhouden. Wanneer hier zich een vochtprobleem heeft ontwikkelt, heeft dit invloed op de gehele woning.

Snel oplossen

Oorzaken vochtige kelder

Doordat de kelder zich bevindt onder het maaiveld staat hij continu in contact met de vochtige grond. Na verloop van tijd is de kans groot dat er poreuze plekken ontstaan in de vloer en/of wanden. Het grondvocht trekt uiteindelijk door de muren heen de kelder in. 

Wanneer er niets wordt gedaan aan het probleem breidt dit zich steeds verder uit en worden de zwakke plekken groter. Ten slotte ontstaan er scheuren in de vloer en/of wanden en stroomt grondwater direct de kelder in. Door het vochtprobleem in de kelder zo snel mogelijk te verhelpen, blijven de schade en de kosten beperkt.

Gevolgen vochtproblemen kelder

Vochtproblemen in de kelder herken je aan meerdere symptomen. Zo ruik je, vaak al op begane grond, een sterke muffe lucht. Deze wordt veroorzaakt door de schimmel en is naast onhygiënische zelfs schadelijke voor de luchtwegen.

Doordat het vocht de gehele woning intrekt, stijgt het vochtgehalte overal tot ongewenste hoogte. Dit kan er voor zorgen dat verf/stucwerk afbladdert, vloeren opbollen en het behang loslaat. 

Uiteindelijk kunnen er plassen water in komen te staan of erger. De kelder is in de geval niet meer bruikbaar.

Vochtprobleem in de kelder verhelpen

Er zijn verschillende oplossingen om het vochtprobleem blijvend op te verhelpen. Zo kun je kiezen voor kelderdichting of het laten injecteren van de muren; afhankelijk van jouw situatie. 

Wil je voorgoed van jouw vochtprobleem af? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren vochtspecialisten. Ontdek hoe snel jouw kelder weer kurkdroog kan zijn en wat dit zou kosten. Het doen van een offerteaanvraag duurt slechts 1 minuut en bespaart je al snel zo’n 30%! 

Ontvang gratis offertes

 

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media