20-02-2018

4 Relaxtips voor in de badkamer

De badkamer is in menig huishouden dé plek om even een momentje voor jezelf te pakken. Even een kwartiertje geen jengelende kinderen, zuchtende partner of to do lijstjes. In de badkamer gaat de relaxmodus aan. Maar dat komt uiteraard niet zomaar aanwaaien. Om helemaal zen uit de badkamer te komen, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Een lekker muziekje

Een kleine speaker en je telefoon is het enige wat je hiervoor nodig hebt. Wat is er lekkerder dan onder een warme douche te staan, met de geluiden van het regenwoud op de achtergrond? Of bijvoorbeeld rustgevende meditatie muziek, onweer soundeffects of de nieuwe topper van Justin Bieber. Net waar jij je prettig bij voelt.

Tip 2: Zorg voor rustig kleuren

Met drukke motieven op de muren en accessoires in felle kleuren, kan het moeilijk zijn om je rust te vinden. Houd het simpel. Denk bijvoorbeeld aan wit en zachte pastel tinten. Deze creëren een zeer rustige omgeving en laten de badkamer daarnaast ook nog eens groter lijken.

Tip 3: Een opgeruimde badkamer

Een rommelige badkamer zorgt al snel voor chaotische gedachten. Echt relaxen wordt dan al snel lastig. Zorg daarom voor voldoende opbergruimtes in de badkamer, zodat alles een eigen plekje heeft. Denk hierbij aan kastjes, planken aan de muur en een wasmand. Deze spullen zijn bij de IKEA voor een prikkie te halen en zorgen direct voor enorm veel rust. Als je ze ook daadwerkelijk gebruikt natuurlijk.

Tip 4: Grote tegels

Ga je binnenkort verbouwen en wil je graag een badkamer met een rustige sfeer? Kies dan niet voor kleine, maar grote tegels. Het liefst met weinig voegwerk. Net als de lichte kleuren in Tip 2, bieden grote tegels veel rust en laten ze de badkamer groter lijken. Het is wel even een klusje, maar dan heb je ook wat.

Veel plezier met relaxen!

  • Geschreven door Marieke van Dijk
  • Marieke is ons zonnetje in huis. Altijd vrolijk en goed gehumeurd. Oke… bijna altijd. Voor Offertevergelijker blogt ze over uiteenlopende onderwerpen omtrent wonen. In haar vrije tijd is ze veel met interieurstyling en struint ze graag kringloopwinkels af, op zoek naar tweedehands pareltjes.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media