08-01-2018

5 Tips om inbraak te voorkomen

Nu de dagen zo kort zijn, zijn de werkdagen van de inbreker evenredig zo lang. Uit onderzoek blijkt dat er in de donkere maanden bijna de helft vaker wordt ingebroken. Uit meer dan 50.000 meldingen van woninginbraken komt naar voren dat met name dorpen en kleine gemeenten het moeten ontgelden. Hier stijgt het aantal inbraken soms wel met 70% procent! Dit tegen 35% in de grootste gemeentes van ons land.

Wat kun je doen tegen woninginbraak?

Inbrekers kiezen over het algemeen niet zozeer het meeste luxueuze huis of de grootste woning, maar kiezen juist het liefst voor een woning met het minste risico. Pas deze (voor de hand liggende) tips toe en de kans dat jouw huis wordt overgeslagen neemt aanzienlijk toe:

  • Laat altijd één of twee lampjes branden
  • Draai de deuren op slot. Zelfs als je maar kort de woning verlaat
  • Sluit altijd alle ramen bij het verlaten van je woning
  • Start een WhatsApp groep met buurtbewoners

Wil je je écht veilig voelen?

Bovenstaande tips helpen de kans op inbraak in jouw woning zeker te verkleinen, maar nooit te voorkomen. Voor wie zich echt helemaal veilig wil voelen in zijn woning, is camerabeveiliging een goede optie. Ten eerste heeft camerabeveiliging een enorme preventieve werking; inbrekers komen nou eenmaal niet graag met hun gezicht op YouTube. Ten tweede kun je altijd zien wie er zich om jouw huis heen bevinden en indien nodig, tijdig de politie inschakelen.

Is camerabeveiliging niet overdreven?

Je hoeft echt geen tonnen zwart geld, kilo’s illegale middelen of vitrines met goud thuis te hebben staan om camerabeveiliging aan te schaffen. Camerabeveiliging neem je niet zozeer om jouw spullen te beschermen, maar juist voor jouw gevoel van veiligheid. En of dat je dan in een villa of een flat woont, is totaal niet van belang.

Vergelijk vrijblijvend verschillende aanbieders

Met camerabeveiliging investeer je dus in jouw veiligheidsgevoel. De tarieven lopen per aanbieder vaak erg uiteen. Wij raden je dan ook sterk aan om altijd eerst verschillende opties te vergelijken. Via Offertevergelijker doe je binnen twee minuten een offerteaanvraag en ontvang je geheel vrijblijvend verschillende offertes van beveiligingsexperts bij jou uit de regio. Deze service helemaal gratis.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media