Rolluik

  • Isolerend
  • Inbraakwerend
  • Betaalbaar

Rolluiken offerte vergelijken

Met de juiste offerte voor rolluiken kun je een hoop geld besparen. Waar moet je op letten bij het kopen van rolluiken? Welke verschillende soorten zijn er? Met Offertevergelijker vind je in jouw regio de beste bedrijven om rolluiken te laten plaatsen.

Geef mij gratis offertes

Voordelen van rolluiken

Rolluiken offerte vergelijken

Een rolluik is een afsluiting voor een raam of deur van een huis. De afsluiting bestaat uit horizontale stroken, oftewel lamellen. De lamellen kunnen worden opgerold en nemen daardoor weinig ruimte in.

Een rolluik geeft een aantal voordelen:

  • Inbraakpreventie
  • Geluidwerend effect
  • Warmte-isolatie
  • Verduistering

Inbraakpreventie

De belangrijkste functie van rolluiken in Nederland is voor inbraakpreventie. Je maakt het potentiële inbrekers een stuk lastiger door een raam of deur af te schermen met een rolluik. Het openbreken van een rolluik is moeizaam en maakt lawaai. Veel inbrekers slaan daarom jouw woning met rolluiken liever over.

Geluidwerend effect

Rolluiken zorgen voor rust in huis dankzij een geluidwerend effect. Een dicht rolluik kan tot 35 dB aan geluid tegenhouden. Dit zorgt ervoor dat lawaai op straat niet zomaar je huis binnenkomt en je beter kunt genieten van een rustige sfeer.

Warmte-isolatie

Rolluiken helpen met het isoleren tegen kou èn warmte. Bij een dicht rolluik ontstaat er een dunne ruimte met lucht tussen het rolluik en het raam of de deur. Deze dunne luchtlaag heeft een isolerende werking. Ook zorgt het rolluik ervoor dat de kou van buitenaf niet direct bij het raam of de deur komt.

Tijdens hete zomers houden rolluiken juist de warmte buiten. De rolluiken houden zonlicht tegen, waardoor soms wel een verschil van tot 6 °C ontstaat. Om deze reden kom je rolluiken vaak tegen in Zuid-Europese landen. 

Verduistering

Dat rolluiken zonlicht tegenhouden, betekent niet alleen dat warmte buiten wordt gehouden. Er is geen betere manier om een kamer geheel donker te maken dan met een rolluik. Een verduisterde kamer is ideaal om bijvoorbeeld goed te kunnen slapen bij het lange daglicht van de zomermaanden.

Geef mij gratis offertes

Soorten rolluiken

Er zijn drie verschillende manieren waarop rolluiken kunnen worden geïnstalleerd. Er wordt daarom onderscheid gemaakt tussen drie types rolluiken:

  • Inbouwrolluiken
  • Opbouwrolluiken
  • Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Een inbouwrolluik wordt met mechaniek en al in een deel van de muur boven het raam verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het rolluik is geïntegreerd met het gebouw. Inbouwrolluiken worden doorgaans direct met de bouw van een nieuw pand geïnstalleerd. Daarom zul je dit type rolluik voornamelijk bij nieuwbouw aantreffen.

Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik wordt bovenop het raam aangebracht. De oprolmechaniek is erop gemaakt om minder ruimte in te nemen. Het raam en het rolluik zijn deel van hetzelfde geheel, wat het isolerend vermogen versterkt. Dit type rolluik zie je vooral bij renovaties en bij nieuwbouw waar inbouwrolluiken geen optie zijn.

Voorzetrolluiken

Een voorzetrolluik wordt langs de buitenkant van het huis tegen her raam geplaatst. De installatie van dit type rolluik is minder ingrijpend dan bij de andere types, maar is ook minder mooi. Er is immers duidelijk een mechaniek van het rolluik aan de buitenkant van het huis te zien. Voordeel is echter wel dat dit type rolluik relatief makkelijk zelf te plaatsen is.

Wat kosten rolluiken?

De kosten voor nieuwe rolluiken verschillen erg per aanbieder. Gemiddeld beginnen de prijzen van een eenvoudig kunststof rolluik bij € 85. Verder is de uiteindelijke prijs afhankelijk van het soort bediening dat wordt toegepast. Rolluiken met handmatige bediening zijn goedkoper dan elektrische rolluiken.

Enkele voorbeelden

In onderstaande tabel kun je de gemiddelde kosten voor een kunststof- of aluminium rolluiken vergelijken. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor het laten plaatsen. Bij rolluiken met montage moet je rekening houden met tussen de € 90 en € 190 extra per rolluik.

Materiaal 100 x 100 cm 200 x 200 cm
Kunststof €85 - €160 €310 - €400
Aluminium €110 - €240 €350 - €610

Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken die elektrisch kunnen worden bediend, kunnen ook worden aangedreven met zonne-energie. Deze rolluiken hebben prijzen die iets hoger liggen dan standaard elektrische rolluiken.

Je kunt vrijblijvend voor rolluiken een offerte aanvragen. Binnen een minuut krijg je tot vier offertes van verschillende specialisten toegestuurd.

Geef mij gratis offertes

Veelgestelde vragen

Zijn er subsidies voor het plaatsen van rolluiken?

Er zijn vanuit de overheid geen subsidies voor het plaatsen van rolluiken. Mogelijk zijn die er echter wel op gemeentelijk of provinciaal niveau.

Wanneer moet je rolluiken vervangen?

Je moet rolluiken vervangen als ze niet meer goed werken en het qua kosten beter is om een geheel nieuwe rolluik aan te schaffen. Over het algemeen hebben rolluiken een lange levensduur. In veel gevallen is het daarom goedkoper om bij een defect de rolluik door een specialist te laten repareren. 

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van rolluiken?

Nee, er is geen vergunning nodig. Rolluiken worden gezien als een vorm van zonwering. Dit mag naar eigen inzicht aan het eigen huis worden aangebracht.

Wat kosten rolluiken?

Rolluiken variëren in prijs, op basis van het materiaal dat wordt gebruikt en het type rolluik. Het goedkoopste type gaat voor € 85. Het duurste soort rolluik kost € 610. Hier komen echter nog extra kosten bij, zoals bijvoorbeeld voor de installatie.

Welke rolluiken zijn het beste?

Welke rolluiken het beste zijn, is voor ieder huis anders. Het is echter wel aan te raden om te kiezen voor een rolluik van een A-merk. Rolluiken van bekende merken zijn vaak makkelijker te herstellen.

Houdt een rolluik kou tegen?

Jazeker. Een dicht rolluik zit op enkele centimeters van het raam vandaan. Daardoor is er een dunne, isolerende laag lucht tussen het rolluik en het raam. Deze laag helpt om warmte binnen te houden. Bovendien kan de kou van buitenaf niet direct bij het raam komen.

Gratis offertes vergelijken

Rolluiken kopen is nog best een uitdaging. Wil je zeker weten dat je de beste prijs-kwaliteitsverhouding kiest? Vraag dan via Offertevergelijker eenvoudig offertes aan van rolluikspecialisten uit jouw regio. Zo ontdek je direct een scherpe prijs en de vakman die bij jou past.

Geef mij gratis offertes

 

 

 

 

 

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media