23-07-2019

5 Tips voor een koele slaapkamer

Je kent het wel: het is een heerlijke warme zomerdag geweest en je wilt lekker gaan slapen. Maar zodra je de slaapkamer instapt, is het alsof je een sauna binnentreedt. Dit probleem is eenvoudig te voorkomen (of in ieder geval flink te verminderen) door de vijf onderstaande tips.

#1 Zet elektrische apparaten uit

Heb je elektrische apparaten in de slaapkamer staan? Deze geven veel warmte af! Door de tv en lampen zoveel mogelijk uitgeschakeld te houden, blijft het aanzienlijk koeler in de kamer. Let op; zet de apparaten echt uit. Ook in standby modus stralen de apparaten warmte uit.

#2 Laat maar waaien

Terwijl je overdag de ramen en gordijnen het beste geheel dicht kunt houden, gooi je deze tijdens de koelere uren helemaal open. Na 22.00 uur en voor 9.00 uur is het over het algemeen prima te doen buiten. De perfecte tijd om jouw slaapkamer te laten luchten met koele frisse buitenlucht.

#3 Isoleer de spouwmuren

Wist je dat spouwmuurisolatie jouw woning niet alleen lekker warm houdt in de winter; het zorgt er ook voor dat de warme lucht gedurende de zomerdagen juist buiten de deur blijft. Met als gevolg: een koelere slaapkamer op de hete dagen.

#4 Verkoel je bed

Stop jouw dekbedovertrek in een plastic zak en prop hem voor 10 minuten in de vriezer. Zo start je de nacht in ieder geval koel en val je snel in slaap. Echter moet wel gezegd worden dat deze tip maar beperkt effect heeft. ‘s Nachts heb je er nog maar weinig aan.

#5 Zet de airco aan

Heb je de boel ‘s ochtends door laten waaien, de spouwmuren geïsoleerd, alle elektrische apparaten uitgezet en is het nog steeds niet uit te houden in de slaapkamer? Tik dan ergens een airco op de kop. Dit kost je wat aan energiekosten, maar levert je een gegarandeerde koele slaapkamer op.

  • Geschreven door Marieke van Dijk
  • Marieke is ons zonnetje in huis. Altijd vrolijk en goed gehumeurd. Oke… bijna altijd. Voor Offertevergelijker blogt ze over uiteenlopende onderwerpen omtrent wonen. In haar vrije tijd is ze veel met interieurstyling en struint ze graag kringloopwinkels af, op zoek naar tweedehands pareltjes.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media