15-05-2019

De woning optimaal beveiligen

De woning beveiligen wordt steeds belangrijker. Inbrekers worden alsmaar brutaler en Oost-Europese bendes zorgen voor een toename van inbraken. In Nederland wordt er gemiddeld één keer per tien minuten ingebroken. Dat is 53.000 keer per jaar! Niet gek dus dat de woning beveiligen hoge prioriteit heeft voor velen. De drie meest gekozen maatregelen om inbraak tegen te gaan zijn goede sloten, een alarmsysteem laten installeren en camerabeveiliging ophangen. In dit artikel nemen we deze maatregelen onder de loep.

Goede sloten

Voor de één spreekt het voor zich, voor de ander ietsje minder: goede sloten. Met name oudere woningen zijn vaak nog uitgerust met inbraakgevoelige sloten. Bij deze sloten is het voor de inbreker niet moeilijk binnenkomen. De kern van de cilinder wordt bij oude sloten namelijk eenvoudig verwijderd middels de kerntrektechniek, beter bekend als de Bulgaarse methode. Dit kun je voorkomen door middel van sloten die zijn uitgerust met kerntrekbeveiliging.

Verder is het aan te raden om niet één slot op de deur te zetten, maar meerdere. Hierdoor duurt het voor een inbreker vele malen langer om binnen te komen; als hem dat al lukt!

Een alarmsysteem installeren

Ga je de woning beveiligen met een alarmsysteem, dan wordt de kans op inbraak al snel erg klein. Een alarmsysteem heeft namelijk niet alleen een alarmerende functie; maar zorgt ook voor een enorme preventieve werking. Inbrekers maken vaak een nauwkeurige inschatting op de mogelijke pakkans. Zodra ze zien dat er een alarmsysteem aanwezig is, middels een waarschuwingssticker of door het raam, slaan ze jouw huis al snel over. Een inbraak is namelijk niets persoonlijks, het is voor de inbreker alleen maar de vraag: waar kan ik makkelijk naar binnen.

Een alarmsysteem laten installeren is vaak minder duur dan je denkt. Vooral als je verschillende offertes vergelijkt.

Camerabeveiliging

Wil je graag te allen tijden weten wie er zich in en rondom het huis bevindt? Dan kun je de woning beveiligen middels camerabeveiliging. Tegenwoordig kun je het hierin zo uitgebreid maken als je zelf prettig vindt. Zo is het mogelijk om de beelden door te laten sturen naar je smartphone en direct alles op te nemen. Uiteraard kun je ook een eenvoudig model nemen. Net als bij een alarmsysteem heeft het beveiligen met camerabeveiliging een zeer afschrikwekkende werking op criminelen.

Lijkt het je prettig om camerabeveiliging te hebben? Vraag dan nu vrijblijvend drie offertes aan van experts bij jou uit de regio. Je ontvangt alleen offertes van betrouwbare partijen die zich reeds hebben bewezen in hun vak.

Is er onlangs ingebroken?

De kans dat je dit artikel leest omdat er onlangs is ingebroken, is vrij groot. Een woninginbraak meemaken is erg naar. Wij snappen erg goed dat je dit niet nogmaals wil meemaken. Bovenstaande beveiligingsmaatregelen hebben zichzelf bewezen en worden dan ook door veel mensen toegepast. Mocht je graag nog andere tips krijgen om jouw gevoel van veiligheid terug te krijgen, lees dan dit artikel even door.

  • Geschreven door Bob van Hove
  • Met zijn grote baard en nog grotere armen is Bob een opvallende verschijning. Na zijn afstuderen is hij direct aan de slag gegaan bij Offertevergelijker als communicatie-expert. In zijn vrije tijd vind je Bob op de voetbalclub of in de sportschool. Verrassend hè?

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media