15-05-2019

Een veilige woning tijdens vakantie

Nog even en we trekken weer massaal met de sleurhut naar het zuiden. Heerlijk! Tijdens je welverdiende vakantie is het wel zo prettig om je geen zorgen te hoeven maken over het thuisfront. Hier 4 handige tips zodat je zeker weet dat je je huis net zo aantreft, zoals je hem hebt achtergelaten.

Buurtwatch

Sta je op goede voet met de (over)buren? Vraag hen dan om tijdens jouw vakantie een oogje in het zeil te houden. Iets wat ook steeds populairder wordt en enorm effectief is tegen criminaliteit, is een Whatsappgroep met de buurt starten. Zo is de hele buurt direct op de hoogte wanneer er potentieel gevaar aanwezig is.

Vakantie?

De inbreker kiest zijn target zorgvuldig uit. Hoe lager de pakkans lijkt, hoe aantrekkelijker het doelwit. Zorg er daarom voor dat het lijkt of het huis gewoon bewoond wordt. Parkeer de auto voor de deur, koop tijdschakelaars voor de verlichting en vraag aan een bekende of ze zo nu en dan de post willen opruimen.

Wees niet te social

‘Tot over 3 weken’, ‘Wij zijn er even tussenuit’ en ‘Schiermonnikoog, her we com’. Stuk voor stuk posts die het op Facebook goed zullen doen. Helaas kijkt de inbreker ook steeds vaker mee op de sociale media. Pas dus goed op met wat je wel en niet online zet.

Beveilig je woning

Wil je echt met een veilig gevoel op vakantie? Dan raden wij je aan om een alarmsysteem te laten installeren. Dit is vaak goedkoper dan men denkt en draagt enorm bij aan jouw gevoel van veiligheid. Een alarmsysteem heeft namelijk een enorm preventieve functie. Bij het zien van een systeem (of sticker op het raam), denkt de inbreker wel twee keer na om naar binnen te gaan. En mocht hij het toch proberen, zorgt het alarm ervoor dat er direct hulp wordt ingeschakeld.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media