28-12-2020

Niet thuis, maar toch een veilig gevoel?

Het is je vast wel eens overkomen: je zit in de auto en vraagt je af of je de voordeur wel op slot hebt gedaan. Deze gedachte blijft in je hoofd zitten en je overweegt om terug te gaan om te checken of de deur ook daadwerkelijk goed dicht zit. Bij aankomst kom je erachter dat de deur toch goed dicht zat, gelukkig maar. 

Het is ontzettend vervelend wanneer er is ingebroken in je huis. Het beste is om een inbraak te voorkomen, maar hoe kun je dit het beste doen?

Draai de deur op slot
Open deuren zijn meestal niet zo handig tegen inbraak, maar deze werkt zeer effectief. Draai de deur altijd op het slot; ook als je maar even weggaat om bijvoorbeeld de hond uit te laten. Ook al zit een deur dicht, wanneer hij niet op het slot zit, is het voor in inbreker vaak kinderspel om hem snel te openen. Met de deur op slot wordt een inbraak deels voorkomen.

Zet de lampen op afstand aan
Iets anders wat je kunt doen om een inbraak te voorkomen, is de lampen aansluiten op een app. Tegenwoordig is het mogelijk om je licht vanaf je telefoon te bedienen vanaf iedere willekeurige plek. Deze app kan je gebruiken wanneer je lekker op de bank ligt, maar hij werkt ook perfect wanneer je ergens anders op een verjaardag bent. Wanneer er licht brand in je huis schrikt dat boeven af. Inbrekers slaan een huis waar licht brandt toch liever over, want hoe hoger de pakkans hoe minder interessant.

Laat een alarmsysteem installeren
Wil je echt een veilig gevoel? Dan is het de moeite om een alarmsysteem te laten installeren. Zodra inbrekers zien dat er een alarmsysteem aanwezig is, zorgt dit al voor een sterke preventieve werking. Mocht de crimineel toch doorzetten, word je direct gealarmeerd middels een harde sirene. Indien je het alarmsysteem laat aansluiten op de meldkamer, krijgen zij direct een seintje en kunnen ze snel overgaan op het inschakelen van politie. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. Benieuwd welk alarmsysteem het beste is voor jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en voel je altijd veilig in huis!

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media