Welke soorten alarmsystemen zijn er?

Je zit na te denken om een alarmsysteem aan te schaffen, maar je hebt geen idee welke soorten er zijn en welke bij jou past? Hieronder vind je alle informatie over de meeste populaire alarmsystemen.

3 soorten alarmsystemen
Over het algemeen zijn er drie mogelijkheden bij alarmsystemen. De drie soorten alarmsystemen zijn: bekabeld, draadloos en hybride. 

Bekabeld alarmsysteem
Een bekabeld alarmsysteem is aangesloten middels bedrading. Wanneer de kabel niet meer verbonden is met het alarmsysteem dan kan het alarmsysteem zijn werk niet meer doen: een alarm afgeven bij ongewenst bezoek. Het aanleggen van een bekabeld alarmsysteem is vrij arbeidsintensief. Alle kabels moeten correct worden aangelegd en weggewerkt. Het is namelijk niet aantrekkelijk om op de plek van de aansluiting allemaal kabels te zien. Het voordeel  van een bekabeld alarmsysteem is dat je alleen een reguliere stroomaansluiting nodig hebt voor een goede werking. Zolang er stroom is, zal het alarmsysteem werken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een bekabeld alarmsysteem voor jouw woning en/of bedrijf? Vraag dan hier gratis offertes aan!

Draadloos alarmsysteem
De naam zegt het misschien al, bij een draadloos alarmsysteem is geen kabel nodig voor de aansluiting. Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen. Door middel van de batterijen kan het alarmsysteem radiogolven uitzenden die zorgen voor een communicatie. Deze batterijen gaan voor een bepaalde tijd mee, maar dienen één keer in de zoveel tijd te worden vervangen. Bij een draadloos alarmsysteem is het dan ook handig om deze op een plek te plaatsen waar je gemakkelijk bij kan voor het vervangen van de batterijen. Een nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat er storingen kunnen ontstaan bij het uitzenden van de radiogolven. Meer weten? Vraag vrijblijvend offertes aan voor een draadloos alarmsysteem!

Hybride alarmsysteem
De derde soort is een hybride alarmsysteem. Dit alarmsysteem is een combinatie van een bekabeld en draadloos alarmsysteem. Een hybride alarmsysteem is aangesloten door middel van een kabel. Het stukje wat dan draadloos is bij dit alarmsysteem, is de communicatie naar buiten met andere apparaten. Zo kunnen er bijvoorbeeld sensoren draadloos worden verbonden met het alarmsysteem. Meer weten over de prijs van een hybride alarmsysteem? Vraag snel gratis offertes aan!

Standaard of uitgebreid systeem?
Voor de drie hiervoor behandelde alarmsystemen zijn er twee opties. Je kunt kiezen voor een standaard of een uitgebreid systeem. Bij een standaard systeem zijn alleen de basisonderdelen die horen bij een alarmsysteem aanwezig. Denk hierbij aan een sirene die afgaat bij beweging van de sensoren. Bij een standaard systeem behoren ook sensoren die geplaatst worden bij bijvoorbeeld de ramen en deuren. Tot slot hoort er bij een standaard alarmsysteem een bedieningspaneel. Hiermee schakel je het alarm aan en uit. 

Bij een uitgebreid systeem kunnen er naast de onderdelen van een standaard systeem wat extra’s bijzitten, zoals een rookmelder en een eventuele camera. Ook kan je een sticker aanvragen waarop staat dat je huis beveiligd is en in contact staat met de alarmcentrale. Dit verhoogt de veiligheid significant! 

 

Ontvang gratis offertes