16-11-2020

Voordelen van een dakkapel

De zolder wordt vaak gebruikt als opslagplaats voor de spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Eigenlijk best zonde, want de ruimte van een zolder kan veel meer bieden dan alleen een opslagplaats. Wanneer je bijvoorbeeld een dakkapel plaatst, creëer je veel meer ruimte waardoor de zolder nuttig gebruikt kan worden. In deze blog worden de verschillende voordelen van een dakkapel behandeld.

Meer ruimte
Het eerste voordeel van een dakkapel is de ruimte die het creëert. Een zolder heeft vaak een schuin dak waardoor je niet overal goed kan lopen. Een dakkapel zorgt ervoor dat een deel van het plafond vlak wordt gemaakt, waardoor je nu overal gerust kunt rondlopen zonder je hoofd te stoten tegen het schuine plafond. 

Meer licht en zicht
Een tweede voordeel van een dakkapel is dat er meer licht en zicht is. Er zitten namelijk veel ramen aan de zijkant. Het probleem dat het vaak te donker is op zolder is hiermee verleden tijd. Wanneer het buiten donker is, dient er vanzelfsprekend nog steeds een lamp gebruikt te worden, maar overdag is dit niet meer nodig. Hierdoor heb je als bijkomend voordeel dat het ook nog eens scheelt in de energiekosten.

Stijging woningwaarde
Nog een voordeel van een dakkapel is dat de woningwaarde stijgt. Ben je van plan om binnen een paar jaar te gaan verhuizen en bang dat een dakkapel geen goede investering is? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, want de stijging van de woning vangt de investering grotendeels op.

Extra mogelijkheden
Het laatste voordeel van een dakkapel is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt laten maken. Zo is het mogelijk om een dubbele dakkapel te plaatsen. Hierdoor creëer je nog meer ruimte, licht en zicht. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van schotten. Bij de schotten wordt er een ruimte gecreëerd tussen de muur en een stukje daarvoor. Met behulp van deze schotten kan je heel veel spullen kwijt zonder dat ze in het zicht liggen. Dit zorgt voor een opgeruimde en overzichtelijke zolder. 

Spreken de voordelen van een dakkapel jou aan en ben je hierin geïnteresseerd? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media