03-02-2022

Waarom een alarmsysteem van cruciaal belang is

Het overkomt iedereen wel eens; je twijfelt of je de voordeur wel op slot hebt gedraaid. Dit is erg vervelend als je net onderweg bent. Ook wanneer je op vakantie bent denk je ongetwijfeld wel eens aan je huis. Wordt er niet ingebroken? Ontstaat er geen brand? Deze vragen kunnen je een onrustig gevoel geven. Een oplossing voor dit probleem is een alarmsysteem.

Een veilig gevoel
Een alarmsysteem geeft je een veilig gevoel. Wanneer je ligt te slapen of niet thuis bent en het alarmsysteem is geactiveerd, gaat het alarm af wanneer er onbevoegden je woning betreden. Vanwege het alarm ben jij snel op de hoogte van wat er aan de hand is.

Schrikt inbrekers af
Een alarmsysteem is van cruciaal belang, want het zorgt meestal voor het gewenste afschrikeffect. Er worden nu geen waardevolle spullen van je gestolen en de kans is groot dat de inbrekers jouw woning de volgende keer overslaan.

Geld besparen op de verzekering
Veel mensen hebben een inboedelverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat wanneer je spullen worden gestolen of door een brand niet meer te gebruiken zijn, deze verzekert zijn. Wanneer je namelijk een alarmsysteem hebt, is de kans een stuk kleiner dat er wordt ingebroken. Hierdoor krijg je bij veel verzekeringsmaatschappijen korting wanneer je een alarmsysteem in je huis hebt geïnstalleerd. Dit kan je tot wel 20% op de verzekering besparen!

Eenmalige investering
Een alarmsysteem hoeft alleen maar aangeschaft en aangesloten te worden. Deze kosten zijn eenmalig. Het aansluiten van een alarmsysteem kan je vaak ook nog eens zelf doen. Mocht je een keer gaan verhuizen dan kan je het alarmsysteem gewoon meenemen naar je nieuwe huis.

Kies je ervoor om je alarmsysteem aan te sluiten bij de alarmcentrale dan komen er wel wat maandelijkse kosten bij. Deze kosten liggen vaak rond de € 10 per maand.

Vergelijk verschillende offertes
Een alarmsysteem is vrij duur. Je wilt natuurlijk de beste deal sluiten. Vraag nu gratis verschillende offertes aan van specialisten bij jou in de buurt en vergelijk deze. Het vergelijken bespaart je tot wel 30% op een alarmsysteem.

 

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media