Kosten alarmsysteem

Alarmsystemen zijn er in alle soorten en maten. Omdat iedere situatie om een ander alarmsysteem vraagt, gaat het vaak om maatwerk. Wij begrijpen dat het prettig is om een prijsindicatie te hebben, alvorens er een systeem wordt aangeschaft. Daarom hebben we voor je uitgezocht wat de gemiddelde kosten zijn voor het aanschaffen en laten installeren van een alarmsysteem.

Verschillende soorten alarmsystemen

Allereerst is het goed om te weten welke soorten alarmsystemen er zijn. In de basis kun je alarmsystemen op twee gebieden splitsen: de grootte van het systeem en de aansluiting. Als eerste nemen we de grootte van het alarmsysteem onder de loep.

Grootte alarmsysteem

Het eenvoudige alarmsysteem - Dit systeem doet precies waarvoor een alarmsysteem oorspronkelijk is bedoeld: het detecteert indringers en geeft een signaal af zodra nodig. Dit signaal kan een hard geluid, opvallend licht of beide zijn. Deze systemen zijn te verkrijgen bij de betere bouwmarkt en over het algemeen zelf te installeren.

Het uitgebreide systeem - Wil je jouw gezin en woning nog veiliger maken? Dan kun je kiezen voor het uitgebreide systeem. Dit alarmsysteem kun je aansluiten op een alarmcentrale. Mochten er zich onwenselijke situaties voordoen, wordt er direct actie ondernomen door de centrale. Veel mensen ervaren dit als zeer geruststellend en merken een enorme stijging in het gevoel van veiligheid na aanschaf van een dergelijk alarmsysteem.

Het installeren van een uitgebreid alarmsysteem is lastiger dan de eenvoudige versie. Wij raden daarom aan om hiervoor een professional in te schakelen. Op die manier wordt het alarmsysteem 100% goed geïnstalleerd en weet je zeker dat het systeem zijn werk doet.

Het geavanceerde systeem - Ben je op zoek naar een alarmsysteem dat niet alleen inbrekers buiten de deur houdt, maar ook brand detecteert en video-opnames maakt? Dan kom je uit op het geavanceerde systeem. Ook hiervoor kun je het beste een specialist in de arm nemen.

De aansluiting

Het tweede vlak waarin we alarmsystemen onderscheiden, is het soort aansluiting. Hierbij kun je kiezen uit een kabelaansluiting, een draadloze verbinding of een combinatie hiervan (hybride). De bekabelde alarmsystemen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn in aanschaf. Voor een eenvoudig alarmsysteem met maar 1 sensor (bijvoorbeeld bij de voordeur) is een bekabeld systeem perfect. Wil je echter een alarmsysteem met meerdere beveiligingssensoren, dan is het aan te raden om een draadloos alarm te nemen. Dit is in aanschaf duurder, maar het installeren is minder arbeidsintensief en hiermee goedkoper. Ten slotte is er de hybride. Deels bekabeld en deels draadloos. Deze valt qua kosten tussen beide opties in.

Gemiddelde kosten alarmsysteem

In dit kostenoverzicht vind je de gemiddelde prijzen van alarmsystemen. Deze prijzen zijn inclusief installatiekosten.

# Soort systeem Eenvoudig Uitgebreid
1 Bedraad €800 - €1000 €1100 - €1250
2 Draadloos €900 - €1250 €1600 - €1800


Wil je weten wat het kost om een alarmsysteem te laten plaatsen door een erkend bedrijf? Laat je dan goed inlichten! Vraag nu gratis 1 tot 3 offertes aan van beveiligingsspecialisten uit de regio.

Overige kosten

Naast de aanschaf- en installatiekosten zijn er nog optionele kosten. Deze zijn niet noodzakelijk, maar bieden wel veel voordelen:

Onderhoudscontract - Voor gemiddeld €10 per maand sluit je een onderhoudscontract af. Indien je het systeem laat installeren, kun je bij ditzelfde bedrijf een onderhoudscontract afsluiten. Zo ben je altijd gegarandeerd van een werkend alarmsysteem.

Meldkamer aansluiting - Het is voor veel mensen een erg prettig idee als het alarm is aangesloten bij een alarmcentrale. Mocht er een incident plaatsvinden; schakelt een medewerker van de centrale direct hulpdiensten in. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld €20 per maand.

Sticker alarmsysteem - Dit is een hele belangrijke. Een dergelijke sticker kost gemiddeld nog geen €5, maar heeft een enorm goede preventieve werking. Inbrekers slaan huizen met een dergelijke sticker liever over.

Bespaar op het alarmsysteem

Er zijn veel aanbieders van alarmsystemen. Wil je zeker weten dat je een betrouwbare expert inschakelt en hier niet teveel voor betaalt? Vergelijk dan via Offertevergelijker offertes van gecertificeerde beveiligingsexperts bij jou uit de regio. Deze service is geheel kosteloos en bespaart je tot 30% op het alarmsysteem.