Doorslaand vocht verhelpen

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Doorslaand vocht offertes vergelijken

Trekt het vocht tijdens een stevige regenbui rechtstreeks de muur van jouw woning in? Dan heb je waarschijnlijk last van doorslaand vocht. Dit probleem laat zich veel zien bij oudere woningen en wordt erger als er niet wordt ingegrepen.

Doorslaand vocht oplossen

Oorzaak doorslaand vocht

De buitenmuren worden in ons natte klimaat regelmatig blootgesteld aan hevige regenval. Over de jaren heen kunnen muren hierdoor poreus worden en vocht op gaan nemen. Zowel de bakstenen als de voegen kunnen de oorzaak zijn van doorslaand vocht.

Gevolgen doorslaand vocht

Doordat er vocht via de muren jouw woning intrekt, creëert dit binnenshuis een ongezond hoge luchtvochtigheid. Dit kan resulteren in een aantal vervelende situaties; denk hierbij aan loslatend stucwerk/behang, vochtplekken op de muur en zelfs schimmel in huis. Dit laatste is niet alleen onhygiënisch om te zien, maar is slecht voor de gezondheid. 

Gevelrenovatie als oplossing

Wanneer de gevel van dermate slechte kwaliteit is, kun je ervoor kiezen om deze te laten renoveren. De voegen worden hierbij opnieuw aangebracht en eventuele gebroken stenen vervangen. Na het renoveren van de gevel is doorslaand vocht direct verleden tijd.

Impregneren als oplossing

Wanneer de gevel poreus is en vocht doorlaat, kun je de muur laten impregneren. Bij deze vorm van vochtbestrijding wordt er een vuil- en vochtafstotende vloeistof op de muur aangebracht. Dit onzichtbare laagje zorgt voor een barrière tussen de gevel en de buitenlucht. Hierdoor kunnen vuil en vocht de muur niet meer bereiken en heb je geen last meer van een vochtige muur.

Indien de gevel erg vuil is of beschimmeld, zal de muur eerst gereinigd moeten worden. De waterafstotende vloeistof hecht zich namelijk vele malen beter aan een schone muur, dan een vuile. Daarnaast krijgt de muur zijn originele kleur weer terug, zodat het er ook weer stukken beter uitziet.

Kosten verhelpen van doorslaand vocht

De kosten voor oplossen van dit vochtprobleem lopen erg uiteen per oplossing en het uitvoerende bedrijf. Om je een idee te geven van de kosten, vind je hieronder gemiddelde kosten per m2.

 

Omschrijving Kosten
Gevel reinigen Vanaf €5 per m2
Gevel impregneren Vanaf €8 per m2
Voegrenovatie Vanaf €41 per m2 

Ontvang gratis offertes op maat

Wil je weten wat het exact gaat kosten om jouw gevel weer waterdicht te maken? Doe dan nu een vrijblijvende offerte-aanvraag. Je ontvangt dan van 1 tot 4 specialisten uit jouw regio gratis offertes op maat en ontdekt zo eenvoudig de beste deal.

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media