Waterontharder

 • Vergelijk gratis offertes
 • Bespaar makkelijk geld
 • Gratis, snel en gemakkelijk

Waterontharder offertes vergelijken

Heb je last van kalkaanslag in je woning? Dan is een waterontharder wellicht de oplossing voor jou! Een waterontharder zorgt ervoor dat het harde water wordt omgezet in zacht water, waardoor kalkaanslag verleden tijd is. In deze SEO tekst vertellen we je alles over de voordelen en werking van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat hard water wordt omgezet in zacht water. Hard water bevat veel kalk en magnesium, wat zich kan ophopen in leidingen, kranen, huishoudelijke apparaten en sanitair. Dit kan zorgen voor verstoppingen en defecten. Een waterontharder verwijdert deze mineralen uit het water, waardoor het water zacht wordt en kalkaanslag geen kans meer krijgt.

Voordelen van een waterontharder

 • Geen kalkaanslag meer
  Met een waterontharder heb je geen last meer van kalkaanslag op kranen, leidingen, sanitair en huishoudelijke apparaten. Dit zorgt niet alleen voor een beter functionerende woning, maar ook voor minder schoonmaakwerk.

 • Verlengde levensduur van huishoudelijke apparaten
  Doordat er geen kalkaanslag meer is, gaan huishoudelijke apparaten langer mee. Hierdoor hoef je minder snel nieuwe apparaten aan te schaffen, wat ook weer geld bespaart.

 • Zacht water is beter voor de huid
  Zacht water is beter voor de huid en voorkomt huidirritaties.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder bestaat uit een harscilinder en een zoutreservoir. Het harde water stroomt door de harscilinder, waar de kalk en magnesiumionen worden opgevangen door de harsbolletjes. De harsbolletjes worden geregenereerd door middel van zout, waardoor de kalk en magnesiumionen van de harsbolletjes worden verwijderd. Het zoute water wordt afgevoerd en de harsbolletjes zijn weer klaar om nieuw hard water te ontharden.

Een waterontharder kopen kan veel voordelen opleveren. Geen kalkaanslag meer, besparing op schoonmaakmiddelen en een verlengde levensduur van huishoudelijke apparaten zijn slechts enkele voordelen. Daarnaast is zacht water ook nog eens beter voor de huid. Overweeg jij een waterontharder aan te schaffen? Neem dan contact op met een specialist op dit gebied voor advies op maat.

Waterontharder offertes vergelijken

Wil je de prijs voor een waterontharder vergelijken in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren specialisten uit de regio. Zo bespaar je in 2 minuten eenvoudig tot wel 30% van de kosten!

Ontvang gratis offertes

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media