Voordelen waterontharder

Als je last hebt van kalkaanslag, dan kan een waterontharder de oplossing zijn. Een waterontharder is een apparaat dat hard water omzet in zacht water door de mineralen te verwijderen. In deze tekst bespreken we de voordelen van een waterontharder voor thuisgebruik.

Geen kalkaanslag meer

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in huizen met hard water. Kalkaanslag kan zich afzetten op apparatuur, zoals kranen en douchekoppen, waardoor deze minder goed functioneren. Met een waterontharder heb je geen last meer van kalkaanslag, waardoor je apparatuur langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.

Zachter en gezonder water

Hard water kan een negatief effect hebben op de huid en het haar. Het kan leiden tot een droge huid, irritaties en een doffe haarkleur. Zachter water daarentegen is beter voor de huid en het haar en zorgt voor een gezondere uitstraling. Bovendien zijn er minder zeep- en shampoo-resten nodig om hetzelfde effect te bereiken, waardoor je geld bespaart op verzorgingsproducten.

Besparing op energiekosten

Kalkaanslag kan ook leiden tot een hoger energieverbruik. Apparatuur, zoals boilers en koffiezetapparaten, moeten harder werken om dezelfde prestaties te leveren wanneer er kalkaanslag aanwezig is. Door een waterontharder te gebruiken, wordt kalkaanslag voorkomen en verlaag je je energierekening. 

Milieuvriendelijk

Met een waterontharder draag je ook bij aan een beter milieu. Omdat er minder energie nodig is, wordt er minder belasting op het milieu veroorzaakt. Daarnaast zijn waterontharders duurzaam en gaan ze lang mee.


Een waterontharder is een slimme investering. Het voorkomt kalkaanslag, zorgt voor zacht en gezond water, bespaart op energiekosten en draagt bij aan een beter milieu. Overweeg dus zeker de aanschaf van een waterontharder als je last hebt van hard water en de hierboven beschreven voordelen wil ervaren.

Waterontharder offertes vergelijken

Wil je de prijs voor een waterontharder vergelijken in jouw situatie? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van ervaren specialisten uit de regio. Zo bespaar je in 2 minuten eenvoudig tot wel 30% van de kosten!

Ontvang gratis offertes