Zonnepanelen (zakelijk)

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zijn al jaren erg zeer populair onder woningbezitters. Dankzij de hoge gasprijzen en strengere CO-2 regels zijn panelen inmiddels ook een ontzettend slimme investering geworden voor bedrijven. Ontdek hier meer over de voordelen en kosten als je zakelijk zonnepanelen aanschaft. 3 Grote voordelen van zakelijke zonnepanelen.

Voordeel 1: Grote besparing op energierekening

De energieprijzen zijn momenteel zeer hoog. Veel ondernemers ondervinden hier grote hinder van in de vorm van een stijgende rekening. Door zelf (deels) je energie op te wekken middels zonnepanelen wordt je minder afhankelijk van de energiebedrijven. Afhankelijk van het aantal panelen dat je laat installeren, bespaart dit je duizenden euro’s per jaar!

Voordeel 2: Gunstig afschrijven

Wie zakelijk zonnepanelen laat installeren, zal ziet dat dit best een flinke investering is. Dit brengt echter direct een voordeel met zich mee. De investering van zonnepanelen mag over een periode van 20 jaar worden afgeschreven. Deze kosten drukken de winst waardoor je minder belasting betaalt.

Daarnaast zijn er nog meerdere voordelige fiscale regelingen, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsaftrek (KIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Hierover kunnen de zonnepaneelspecialisten je alles over vertellen.

Voordeel 3: een groener bedrijf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen weegt voor ondernemers steeds zwaarder. Met het aanschaffen van zonnepanelen wordt de CO-2 voetafdruk aanzienlijk kleiner! Niet alleen fijn voor jou als ondernemer, maar ook nog eens goed voor het imago.

Kosten zonnepanelen zakelijk

De kosten voor het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal te plaatsen panelen, welke fiscale regelingen van toepassing zijn en wie de zonnepanelen installeert. Met name op de laatste factor is flink te besparen. Dit doe je door altijd meerdere offertes goed te vergelijken op prijs én kwaliteit.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen voor zakelijke gebruikers zijn de laatste jaren enorm geslonken. Zie onderstaand tabel voor een indicatie.

Jaarlijks verbruik in kWh Gemiddelde terugverdientijd
0 tot 10.000 kWh Tussen 5 en 8 jaar
10.000 kWh tot 15.000 kWh Tussen 8 en 11 jaar
Meer dan 15.000 kWh Tussen 10 en 15 jaar

Vergelijk gratis zakelijk zonnepanelen aanbieders

Het aankopen van zonnepanelen voor jouw bedrijf is een zeer goede investering. Om zeker weten dat je voor het beste bedrijf voor de juiste prijs kiest, is het slim om eerst meerdere specialisten te vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan van betrouwbare installateurs die bij jou in de regio actief zijn!

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media