22-09-2020

3 Redenen om zonnepanelen te plaatsen

Door de coronocrisis slaan veel mensen de vakantie dit jaar een keertje over. Het geld dat men hiermee bespaart, wordt aankomende periode door veel woningeigenaren gebruikt om te investeren in hun woning. Eén van de meeste populaire investeringen zijn zonnepanelen. Overweeg jij om ook panelen te laten plaatsen op het dak? Slim!

#1: Goed voor het milieu

Met zonnepanelen wek je op geheel duurzame wijze jouw eigen stroom op. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot van jouw woning direct enorm gereduceerd, wat bijdraagt aan een beter milieu. Hierbij geldt: hoe meer panelen je plaatst, hoe beter voor het milieu. Ben je nieuwsgierig hoeveel panelen er op jouw dak passen? Scan dan hier eenvoudig jouw eigen dak.

#2:Besparen op de energierekening

Naast vloer- en spouwmuurisolatie zijn zonnepanelen een populaire keuze als het gaat om energiebesparende investeringen. Doordat zonnepanelen de laatste jaren goedkoper zijn geworden én een hoger rendement bieden, is de terugverdientijd tegenwoordig nog maar zo’n 7 á 8 jaar. Met 10 panelen bespaar je gemiddeld €600 per jaar. Dat staat gelijk aan een spaarrente van 6%!

#3: Stijging van de woningwaarde

Uit onderzoek blijkt dat een woning gemiddeld 2,56% meer waard wordt zodra er zonnepanelen op liggen. Simpelweg omdat woningzoekers tegenwoordig veel waarde hechten aan duurzaamheid. Een stijging van tweeënhalf procent komt bij een huis van 2 ton neer op €5120. Dit is in de meeste gevallen meer dan de gehele kostprijs van de installatie zelf. Makkelijk verdient dus.

Zou je ook willen profiteren van zonnepanelen op jouw dak? Door via Offertevergelijker.nl verschillende offertes te vergelijken, vind je eenvoudig de deal die bij jou past en bespaar je al snel honderden euro’s.

  • Geschreven door Ronald de Jong
  • Ronald viert in 2019 zijn 20-jarige jubileum in het isolatievak. Met name op het gebied van spouwmuur- en vloerisolatie adviseert hij dagelijks consumenten. Als Freelancer schrijft Ronald voor Offertevergelijker, om zo nog meer mensen te bereiken met zijn boodschap: isoleren is goed voor het milieu én de portemonnee.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media