Zonnepanelen overkapping

  • Vergelijk gratis offertes
  • Bespaar makkelijk geld
  • Gratis, snel en gemakkelijk

Zonnepanelen-overkapping offertes vergelijken

Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Je ziet ze liggen op veel daken en daarnaast kiezen een hoop mensen voor een veldopstelling in de tuin. Echter zijn dit niet meer de enige twee mogelijkheden. Tegenwoordig is het goed mogelijk om de zonnepanelen te verwerken in een overkapping. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen? 


3 Voordelen van een zonnepanelen overkapping

Er zijn 3 soorten overkappingen die gebouwd kunnen worden inclusief zonnepanelen. Dit zijn de carport, de overkapping en de veranda. Het plaatsen van zonnepanelen in de vorm van een overkapping heeft verschillende voordelen:


Voordeel 1: geen panelen op je dak

Sommige mensen hebben vanuit esthetisch oogpunt bezwaar tegen om panelen te plaatsen op hun dak. Herken jij jezelf hierin? Dan is het een zonnepanelen overkapping de ideale oplossing. Wanneer de panelen namelijk fungeren als dak van een veranda of carport ziet dit er strak uit, waardoor het juist een toevoeging is aan jouw pand.


Voordeel 2: dubbel profiteren

Wie een zonnepanelen overkapping plaatst, profiteert niet alleen van de energie opwekkende eigenschappen van panelen. De panelen schermen jou (en in het geval van een carport jouw auto) tegen weersinvloeden zoals regen en de zon. Zo profiteer je dubbel van de zonnepanelen.


Voordeel 3: geheel naar smaak

Wanneer je een veranda, carport of overkapping met zonnepanelen laat plaatsen, kun je deze volledig naar eigen smaak laten bouwen. Op deze manier weet je zeker dat hij precies aansluit op jouw wensen en past bij de woning.


Type zonnepanelen

Ook het type zonnepanelen op de overkapping kun je zelf bepalen. Heb je graag glas-glaspanelen of toch liever zwarte panelen? Geen probleem!


Kosten zonnepanelen overkapping

Het is lastig om een beeld te schetsen van de kosten van een zonnepanelen overkapping. Dit komt doordat de kosten erg verschillen per type overkapping, het aantal panelen en het bedrijf die de panelen plaatsen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een carport, veranda of overkapping met zonnepanelen? Vraag dan nu gratis offertes aan en ontvang vrijblijvend prijzen op maat van betrouwbare bedrijven.

 

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media