25-08-2018

3 Voordelen van rolluiken

Heb je zelf nog geen rolluiken en vraag je je af waarom zoveel van jouw buurtgenoten deze wel voor de ramen hebben geïnstalleerd? In deze blog vertellen we je alles over de 3 grootste voordelen van rolluiken.

Voordeel 1: Zonwerend

Waarschijnlijk heb je gemerkt dat er tijdens warme dagen, veel warmte het huis binnenkomt via de ramen. Zeker op plekken waar de zon direct op het raam schijnt, lopen de temperaturen al snel op. Dit probleem los je eenvoudig op door het plaatsen van rolluiken. Doordat de zon niet meer direct op het raam valt, blijft het binnen aanzienlijk koeler!

Voordeel 2: Inbraakwerend

Eén van de meest gehoorde redenen om rolluiken aan te schaffen, is omdat het een enorm inbraakpreventieve werking heeft. Een inbreker kiest zijn target vaak uit op basis van hoe makkelijk hij ergens naar binnen kan komen. Wanneer hij ziet dat een woning (deels) is voorzien van rolluiken, is de kans aanzienlijk dat hij jouw woning direct overslaat. Ramen en deuren met gesloten rolluiken zijn namelijk enorm lastig open te breken.

Voordeel 3: Isolerend

Zoals je bij Voordeel 1 hebt gelezen, houden rolluiken de warmte uitstekend buiten gedurende warme dagen. Maar ook tijdens de herfst en winter zorgen rolluiken voor een prettige kamertemperatuur. Dankzij de gesloten rolluiken kan warme lucht veel minder eenvoudig ontsnappen via de ramen. Dit houdt automatisch in dat je minder hoeft te stoken om dezelfde aangename temperatuur te behouden binnenshuis. Iets wat je uiteraard terugziet op de energierekening.

Prijs rolluiken

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd wat rolluiken je zouden kosten? Kijk dan op de pagina Prijzen Rolluiken of vraag hier direct gratis offertes aan van maximaal drie specialisten bij jou uit de regio.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media