Prijzen rolluiken

Sta je op het punt om nieuwe rolluiken aan te schaffen? Dan is het prettig om alvast een idee te hebben van de bijbehorende kosten. Op deze pagina lees je uit welke kostenposten het prijskaartje bestaat en wat de gemiddelde kosten voor nieuwe rolluiken zijn.

Prijsbepalende factoren

De kosten voor nieuwe rolluiken worden grotendeels bepaald door drie factoren. De materiaalkeuze, het soort bediening en de montage. Hieronder hebben we deze drie factoren voor je toegelicht.

Factor 1: materiaalkeuze

Er zijn twee soorten materiaal waar je uit kunt kiezen. Dit zijn kunststof en aluminium. Kunststof wordt vaak aangeschaft wanneer het rolluik alleen een zonwerende functie vervult. Wil je ook genieten van de isolerende en inbraakpreventieve werking? Kies dan voor het aluminium rolluik.

Materiaal 100 x 100 cm 200 x 200 cm
Kunststof €85 - €160 €310 - €400
Aluminium €110 - €240 €350 - €610

Factor 2: soort bediening

Qua bediening kun je kiezen uit twee opties: de handmatige en elektrische bediening. De handmatige variant kost vaak niet meer dan €30. Ga je met de elektrische bediening voor meer gebruikersgemak, dan liggen de kosten tussen de €75 en €240.

Factor 3: montagekosten

Ten slotte de montagekosten. Ga je het rolluik zelf ophangen of laat je dit doen door een vakman? De kosten voor het inhuren van een rolluikspecialist liggen gemiddeld tussen de €60 en €190 in, afhankelijk van het project. Door een vakman in te schakelen, weet je zeker dat het rolluik binnen één dag is geïnstalleerd en je zorgeloos gaat genieten van de voordelen. Let op, de tarieven per vakman verschillen tot wel 30%. Door meerdere offertes te vergelijken, bespaar je eenvoudig een hoop geld!

Extra opties

Opmeetservice - Rolluiken worden altijd op maat geleverd. Dit luistert zeer nauw. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste maten doorgeeft, kun je gebruikmaken van de opmeetservice van rolluikspecialisten. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld €42, maar worden vaak niet in rekening gebracht als je de rolluiken ook laat plaatsen door hetzelfde bedrijf.

Anti-optilveren - Om te voorkomen dat inbrekers de rolluiken omhoog kunnen schuiven, kun je anti-optilveren laten bevestigen. Deze kosten slechts €6 per stuk, maar kunnen een hoop ellende voorkomen.

Vergelijk offertes en bespaar

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit rolluiken, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Doe dan nu via onderstaande knop kosteloos en vrijblijvend een offerteaanvraag via Offertevergelijker. Wij zoeken maximaal drie rolluikspecialisten uit jouw regio, waarvan we denken dat ze jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Door offertes te vergelijken bespaar je al snel 30% op de rolluiken en vind je eenvoudig de deal die bij jou past.