26-10-2020

5 tips voor thuis klussen

Een groot deel van de Nederlanders werkt tijdens de coronacrisis thuis. Tijdens het werken kan je jezelf storen aan bijvoorbeeld een niet werkend lampje of een ongeschilderd stukje op de muur. Ga je deze klusjes zelf uitvoeren? In deze blog een aantal tips om thuis nog lekkerder te kunnen klussen.

#1 Zorg van te voren voor alle benodigdheden
De eerste tip voor thuis klussen is dat je zorgt voor alle benodigdheden. Maak van te voren een lijstje met de spullen die je nodig hebt. Duik voor inspiratie het internet op en vraag eventueel hulp van anderen om samen het lijstje te maken. Kijk wat je nog in huis hebt en haal de rest nieuw in de bouwmarkt. Zo voorkom je dat je halverwege een klus weer naar de bouwmarkt moet en het project langer duurt dan gepland.

#2 Schakel de stroom uit
Ga je een klusje uitvoeren waarbij je te maken krijgt met het stroomnetwerk? Schakel dan altijd eerst de stroom uit voordat je begint. Een elektrische schok krijgen, is zeer onprettig en bovendien levensgevaarlijk!

#3 Draai de hoofdkraan dicht
Ga je aan een waterleiding, kraan of pomp klussen? Draai dan de hoofdkraan eerst dicht. Hierdoor wordt het water stopgezet en spuit het niet alle kanten op zodra je bijvoorbeeld de kraan afkoppelt. Wel zo handig.

#4 Veiligheid boven alles
Misschien wel de belangrijkste tip voor thuis klussen: klus veilig. Gebruik handschoenen en een veiligheidsbril als de situatie daar om vraagt. Draag daarnaast een helm en gebruik schoenen met een stalen neus wanneer je met zware materialen gaat werken. Hiermee voorkom je ongelukken en nare situaties.

#5 Vraag hulp
De laatste tip om thuis te klussen is dat je hulp vraagt van anderen. Het is vaak makkelijker klussen als je met iemand samenwerkt. Zeker als je zelf niet zo handig bent. Met hulp van iemand anders gaat het niet alleen een stuk sneller; het is ook nog eens veel gezelliger.

Met deze tips ben je een stuk beter voorbereid op het thuis klussen. Mocht de klus nou niet zelfstandig uitgevoerd kunnen worden, kijk dan of wij jouw kunnen helpen bij jouw project. Vraag dan gratis offertes aan en ontdek vrijblijvend wat het kost om jouw klus uit te laten voeren door een professional.

 

  • Geschreven door Max van Rooijen
  • Max is onze marketing topper. Hij richt zich vooral op LinkedIn, maar vindt het ook leuk om zich zo nu en dan uit te leven in de blog. In z'n vrije tijd gooit hij graag een pijltje met wat vrienden.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media