29-07-2017

Bereid je voor op de zomer!

De zomer is een tijd waarin je lekker buiten kunt genieten. Voordat je echter kunt gaan genieten, is het handig om eerst een paar zaken te regelen, zodat je huis en tuin helemaal klaar zijn voor de mooiste periode van het jaar. Wij helpen je alvast door op een rijtje te zetten wat je allemaal kunt doen.

Airconditioning

Wanneer het buiten 30 graden is, is het heerlijk om het binnen lekker koel te houden. Een manier om je huis fris te houden is door airconditioning te gebruiken. Deze is te verkrijgen in mobiele vorm en als installatie in je huis. Een mobiele airconditioning is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Bij dit soort airconditioning moet je eraan denken dat deze ruimte in beslag neemt, vaak veel energie verbruikt, meestal redelijk veel geluid maakt en dat de condens afgevoerd dient te worden. Wil je een groter gedeelte van je huis of een grotere kamer verkoelen, dan is een installatie aan te raden. Deze staat je niet in de weg en verzekert je binnen een mum van tijd van heerlijk frisse lucht. Verder hoef je zelf niet meer te zorgen voor de afvoer van condens. Naast het koelen van de lucht, kan airconditioning soms ook de lucht verwarmen, ontvochtigen, ventileren en reinigen. Dat ligt aan het soort airco.

Warmte buiten houden met behulp van isolatie

Een andere manier om je huis lekker koel te houden, is door te zorgen voor een goede isolatie. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, kan het de warmte beter buiten houden en is het wellicht niet nodig om een airco-installatie aan te schaffen of voor andere verkoelende zaken te zorgen. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar dit kost veel tijd en energie. Het kan dus heel handig zijn om dit te laten doen. Naast besparing in tijd en energie, kan een expert je helpen bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Je weet dan zeker dat je de goede keuze maakt. Daarnaast weet je bij het inschakelen van een expert zeker dat het op de juiste manier gedaan is.

Verven van deuren en kozijnen

Wil je lekker buiten kunnen genieten van het weer, dan is het ook fijn om tegen een mooi onderhouden huis aan te kunnen kijken. Het verven van deuren en kozijnen kan hier heel goed bij helpen. Wanneer deze vers geschilderd zijn, ziet je huis er weer helemaal als nieuw uit. Daarnaast zijn het voorjaar en de zomer de ideale periode om dit te doen. Ten eerste is de temperatuur dan hoog genoeg, waardoor de verf sneller droogt. Ten tweede is de luchtvochtigheid ideaal. Er is minder kans op regen en met warm weer verdampt vocht snel. Ook dit zorgt voor betere droging van de verf.

Je tuin klaar maken voor de zomer

Iedereen is ermee bekend, het grote karwei van het klaar maken van je tuin voor de zomer. Na de winter zijn alle tegels groen aangeslagen. Daarnaast mag er in het voorjaar, na een periode van rust, weer in de tuin gewerkt worden. Je kunt mooie nieuwe bloemen en planten plaatsen, onkruid weghalen en het terras afspuiten met een hogedrukreiniger. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om iets nieuws te doen met je tuin? Kleine zaken kunnen je tuin al een heel andere aanblik geven, waardoor deze eruit ziet als nieuw en je weer helemaal van je tuin kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor een mooie omheining. Is de coniferenhaag je toch te veel werk? Haal deze er dan eens uit en zorg voor een mooie schutting. Of haal juist eens een schutting of muurtje weg en zorg voor wat extra groen door een coniferenhaag. Zo voel je je niet zo ingemetseld en groen zorgt voor meer rust en creativiteit. Laat je tuin eens onder handen nemen door een hovenier. Deze heeft vaak hele leuke ideeën, waardoor je met hele kleine aanpassingen een hele nieuwe tuin krijgt. Daarnaast kan de hovenier ervoor zorgen dat je tuin in een mum van tijd weer uitnodigt om buiten te gaan zitten, terwijl je hier zelf minstens twee dagen voor uit moet trekken.

Zonwering voor binnen en buiten

Zonwering nodig? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende mogelijkheden op dit gebied. Om het buiten op het terras heerlijk koel te houden en lekker in de schaduw te kunnen zitten, zijn er oplossingen als terrasoverkappingen, zonneschermen en schaduwdoeken. Doordat deze middelen zorgen voor schaduw op het terras, hebben ze het voordeel dat ze ook binnen meteen wat verkoeling veroorzaken. Is een parasol voldoende voor je, maar wil je toch graag zonwering voor je ramen? Ook daarin zijn heel veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor screens, rolluiken, markiezen en zonwerende of verduisterende raamdecoratie als gordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen, jaloezieën en lamellen. De mogelijkheden zijn bijna te veel om op te noemen, met veel verschil in functionaliteit, uitstraling en prijs. Zorg dus dat je van tevoren heel goed geïnformeerd bent, zodat je zeker weet dat je het juiste koopt.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media