14-01-2019

De koelkast verhuizen

De koelkast verhuizen is vaak een lastige opgave. Het apparaat is zwaar, lomp en niet goedkoop. Je wilt daarom niet dat je hem beschadigt of zelfs sloopt. Moet je binnenkort een koelkast verhuizen? Dan volgen hier enkele tips, zodat hij pico bello aankomt op zijn nieuwe bestemming.

De voorbereiding

Het lijkt misschien een open deur, maar toch wordt het vaak (deels) vergeten: ruim de koelkast volledig uit en verwijder losse onderdelen. Heeft de koelkast ook een vriesgedeelte? Zet deze dan op tijd uit, zodat hij kan ontdooien. Het is niet prettig als dit in de auto gebeurt en je met een natte koelkast moet sjouwen.

Verhuistip: het komt niet vaak voor dat de koelkast helemaal leeg is. Gebruik dit moment daarom gelijk om hem goed schoon te boenen. Kun je er op je nieuwe adres mooi weer even tegenaan.

Het vervoeren

Is de koelkast helemaal leeg en schoon? Zorg dan dat je de deuren vastzet met spanbanden, zodat die niet ineens openklappen als je net die lastige draai maakt op een veel te smalle trap. Om beschadigingen te voorkomen, kun je het beste een kleed onder de gespen van de spanbanden doen.

Vervolgens kun je de koelkast verhuizen. Zorg ervoor dat je deze rechtop houdt. De reden hiervoor is omdat wanneer je de koelkast schuin of plat houdt, het koelmiddel in de koelkast gaat schuimen. Wanneer de koelkast dan weer te snel aanzet, levert dit motorische problemen op en kan hij zelfs stuk gaan.

Om er zeker van te zijn dat het koelmiddel weer in vloeibare vorm is, raden we je aan om 24 uur te wachten met het aanzetten van het apparaat.

Verhuizer inschakelen

Verhuizer gezocht? Zie je het niet zitten om de koelkast (en waarschijnlijk nog talloze andere objecten) te verhuizen? Bekijk dan eens de opties van een professionele verhuizer. Vaak is dit een stuk goedkoper dan je denkt, het scheelt je enorm veel stress en pijn in je rug. Via Offertevergelijker vraag je eenvoudig meerdere offertes aan van verhuizers bij jou uit de buurt. Deze offertes zijn vrijblijvend en geven je snel inzicht in de mogelijkheden.

  • Geschreven door Marieke van Dijk
  • Marieke is ons zonnetje in huis. Altijd vrolijk en goed gehumeurd. Oke… bijna altijd. Voor Offertevergelijker blogt ze over uiteenlopende onderwerpen omtrent wonen. In haar vrije tijd is ze veel met interieurstyling en struint ze graag kringloopwinkels af, op zoek naar tweedehands pareltjes.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media