Verhuistips

Verhuizen is altijd weer een pittige klus. Om de hectiek en stress van een verhuizing grotendeels weg te nemen, adviseren wij om één of meerdere professionele verhuizers in te schakelen. Door hun ervaring, weten ze exact hoe de verhuizing zo vlot mogelijk verloopt. Daarnaast hebben we nog acht handige tips voor je op een rijtje gezet.

Voor de verhuisdag

Vraag hulp - Vele handen maken licht werk. Dit spreekwoord is zeker van toepassing op de verhuisdag. Vraag vrienden en familie of ze je een handje kunnen helpen met sjouwen. Dit bespaart je al snel een hoop tijd en rugpijn.

Ruim op - Houd een aantal weken voor de verhuizing een grote opruiming in huis. Alles wat weg kan, gaat naar de vuilstort. Dit scheelt weer verhuizen en voorkomt dat je in de nieuwe woning opnieuw met dezelfde troep zit.

Verzamelen papier - De tijd dat iedereen standaard een stapeltje kranten had liggen, is al even voorbij. Deze kranten zijn echter wel erg handig bij het inpakken van glazen, mokken en ander breekbaar servies. Zorg dat je daarom tijdig start met het verzamelen van voldoende inpakpapier.

Inpakken

Stel niet uit - Eén van de redenen waarom verhuizen stressvol kan zijn, is omdat het enorm veel werk is in korte tijd. Dit probleem kun je grotendeels voorkomen door op tijd te starten met het inpakken van de spullen. Twee weken lang zes dozen per dag is een stuk beter te doen dan op de laatste dag tachtig dozen.

Kleurcodes - Om het uitpakken straks zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het handig om de verhuisdozen per kamer in de pakken. Markeer de dozen met een goede kleurstift; per kamer een unieke kleur. Zo weet je bij het nieuwe adres direct welke doos waarheen moet.

De verhuisdag

Parkeerplek - Zorg dat je op de verhuisdag de dichtstbijzijnde parkeerplek voor beide woningen hebt gereserveerd. Als jij en je medeverhuizers steeds tien parkeerplekken verderop moeten zijn, gaat dit veel extra tijd en energie kosten.

Delegeer - Bedenk van te voren wie wat gaat doen. Niets zo vervelend voor jouw hulptroepen als ze ‘s ochtends aankomen en er geen duidelijk plan van aanpak is. Een professionele verhuizer kan je hier uitstekend ondersteunen.

Oppas - Heb je kleine kinderen? Probeer dan voor hen een oppas te regelen. Rondrennende kinderen vertragen niet alleen de verhuizing, maar kunnen onbedoeld ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Iets wat je natuurlijk altijd wil voorkomen.