05-12-2017

Een frisse opknapbeurt voor je huis

Woon je al een tijdje in je huis en wil je weleens iets vernieuwen? Denk je erover te gaan verhuizen, puur zodat je weer eens tegen een nieuw en fris huis kunt aankijken? Er zijn verschillende mogelijkheden om je eigen huis een opknapbeurt te geven en deze als nieuw te maken van buiten. Denk hierbij aan het reinigen van je gevel en het opknappen van je tuin zodat je weer lekker zorgeloos van de zon kunt genieten in de tuin!

Gevelreiniging

Doordat de gevels van je huis jarenlang buiten in weer en wind staan, krijgen ze veel te verduren. Hierdoor kunnen er zich verschillende soorten aanslag ontwikkelen op de gevel. Dat is erg zonde, want het zorgt ervoor dat je huis zijn frisse, mooie, verzorgde uitstraling verliest. Door de gevels van je woning te laten reinigen, kun je deze verzorgde uitstraling weer terug laten komen. De muren zien er dan weer precies zo uit als toen je het huis hebt gekocht en de woning is vanaf dat moment van buiten dus weer helemaal als nieuw. Heerlijk toch?

De beste manier om je gevel te reinigen

Gevelreiniging kan op drie manieren worden gedaan, namelijk door middel van stoom, chemische middelen en water in combinatie met zand. Stoomreiniging is voornamelijk aan te raden bij lichte verontreiniging. Wanneer er sprake is van verfresten of roet, is vooral het chemisch reinigen aan te bevelen. Zijn de gevels van je woning echt hardnekkig vervuild en toe aan een flinke opknapbeurt? Dan is een combinatie van water en zand zeer effectief om deze zware vervuiling aan te pakken. Wanneer dit materiaal gebruikt wordt voor de gevelreiniging, wordt het ook wel zandstralen genoemd. Door de speciale technieken die hierbij komen kijken, zijn er gespecialiseerde bedrijven die zich richten op gevelreiniging en die je dus kunt inschakelen voor deze klus. Na het reinigen van de gevel, kun je de gevel eventueel laten impregneren. Hierdoor wordt er geen water meer door de muur opgenomen of doorgelaten. Zo voorkom je schade aan je muren en kun je niet alleen genieten van een verzorgd uiterlijk van je huis, maar ook van een langere levensduur.

Kozijnen aanpakken

Een andere manier om je huis er als nieuw uit te laten zien, is door aandacht te besteden aan de kozijnen. Deze zien er vaak na een tijdje niet meer mooi uit. Wil je hier iets mee doen? Je hebt dan twee opties. Ten eerste kun je de kozijnen verven. Je kunt ze dan een geheel nieuw kleurtje geven, waardoor je huis meteen een compleet andere uitstraling kan krijgen. Daarnaast zien ze er door het verven weer als nieuw uit en kunnen ze er weer even tegenaan. Wanneer je houten kozijnen hebt, dienen deze sowieso regelmatig geverfd te worden. Ten tweede kun je ervoor kiezen om de kozijnen van je woning te vervangen. Kunststof kozijnen geven bijvoorbeeld ook een hele andere (modernere) uitstraling aan je huis. Deze zien er heel mooi en verzorgd uit. Bovendien vergen ze veel minder onderhoud dan houten kozijnen. Kortom, het verven of vervangen van de kozijnen kan je huis een hele nieuwe look geven. Wanneer je graag iets nieuws wilt en gaat voor een friste uitstraling, is dit zeker een goede tip.

De tuin aanpakken

Een andere manier om je huis een metamorfose te geven, is door niet het huis zelf aan te pakken, maar de tuin. Het is je waarschijnlijk zelf ook al vaker opgevallen: verschillende tuinen kunnen een huis heel verschillende uitstralingen meegeven. Wil je dus eens iets nieuws? Kies dan voor de aanpassing van je tuin. Daar kun je lekker van genieten wanneer je buiten zit. Er zijn veel verschillende soorten tuinen mogelijk. Een belangrijk overweging hierbij is de mate van onderhoudsvriendelijkheid. Ben je helemaal geen tuinmens en wil je er zo min mogelijk werk aan besteden, dan is het verstandig om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Dit wil niet zeggen dat het gebruik van planten en bloemen niet mogelijk is. Er zijn namelijk planten genoeg die heel weinig onderhoud vergen. Dat is fijn, want groen in de tuin zorgt voor net dat beetje extra kleur en het geeft meer rust.

Nieuwe tuin aanleggen of onderhoud plegen?

Wil je iets nieuws met je tuin doen, dan kun je kiezen tussen het aanleggen van een compleet nieuwe tuin, of het plegen van onderhoud. Vaak kan een nieuwe omheining of de aanleg van een nieuw terras al ontzettend veel verschil maken. Hoveniers kunnen je hier het allerbeste mee helpen. Zij kunnen je veel verschillende ontwerpen laten zien, aangepast aan jouw wensen. Doordat hoveniers al veel verschillende tuinen hebben aangelegd en helemaal thuis zijn op dit gebied, kunnen zij veel ideeën aandragen waar je zelf nog niet aan gedacht had. Bovendien kan er vaak met een aantal man tegelijk gewerkt worden, waardoor een klus waar je zelf enkele weekenden of vrije dagen aan moet besteden binnen korte tijd klaar kan zijn.

  • Offertevergelijker is sinds 2017 actief als vergelijkingssite voor klussen, installaties en services. Met een netwerk van meer dan 600 bedrijven kunnen wij de meest geschikte offertes binnen jouw regio laten zien. Dankzij onze partners hebben we expertise over alles van zonnepanelen tot kunststof kozijnen.

Reacties

LinkedIn & FacebookVolg ons via social media